Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 08

Primėtė už visą mėnesį: Artūras Milaknis pritildė kritikus

Artūras Milaknis išjungė jo tritaškių skaičiuoklę. „Žalgirio“ snaiperių pasigedę sirgaliai Barselonoje jų išvydo tiek, kiek tritaškių medžiotojas nebuvo primėtęs mėnesį. To buvo negana „Žalgiriui“ nuversti iš tvirtovės „Barcelona“ klubo 72:78, tačiau A.Milaknio šūviai turėjo pozityviai nuteikti ieškant žaliai baltų rezervų Eurolygos reguliariojo sezono finišo tiesiojoje.
Šarūnas Jasikevičius ir Artūras Milaknis
Šarūnas Jasikevičius ir Artūras Milaknis / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Antrajame Eurolygos rate Milas dvi valandas ir vieną minutę lakstė ant parketo, kol suleido į tinklelį 5 tritaškius iš 20.

Barselonoje jam užteko 27 min. 28 sek., kad suraitytų 5 iš 8 – tiek, kiek per visą pastarąjį mėnesį.

A.Milakniui pavyko vėl suderinti savo šaudyklę, kurios labai trūko „Žalgirio“ puolimo sausroje.

Per šešerias antrojo Eurolygos rato rungtynes žalgiriečiai rinko vid. tik po 69 taškus ir A.Milaknio tolimų metimų trūkumas smarkiai prisidėjo prie šių rezultatų.

Šįkart „Žalgiris“ puikiai kūrė progas savo taikliausiam komandos žaidėjui, o iš tritaškių gyvenantis A.Milaknis išsipančiojo iš „Barcelona“ gynybos gniaužtų.

VIDEO: Pamatykite: efektingi dėjimai, emocijos ir įtempta „Žalgirio“ kova su „Barcelona“

„Užtvaros“, – leptelėjo Artūro Milaknio rūbinės kaimynas Antanas Kavaliauskas, išgirdęs komandos draugui adresuotą klausimą, kas padėjo susikurti tiek gerų progų metimams.

„Aišku, ir užtvaros – šioje vietoje paantrinsiu Antanui, – linksmai pritarė A.Milaknis. – Ir derinių atlikimas, ir kamuolio judėjimas. Viskas nuo to.

Kažkas veržiasi, „Barca“ daug padeda, kamuolys juda, automatiškai ir gauni. Kai įmeti porą metimų, pajauti metimą, tada ir sunkesni įkrenta.“

VIDEO: A.Milaknis apie savo tritaškius ir pabaigą Barselonoje

Šįkart A.Milaknis nebesikuklino mesti iš toli. Tiek daug metimų šį sezoną jis dar nebuvo paleidęs. Kaip ir dar nebuvo pataikęs 5 tritaškių.

Kai greitoje atakoje pirmuoju bandymu snaiperiui nepavyko įskelti tritaškio, po puolime atkovoto ir vėl prie perimetro jam į rankas pasiųsto kamuolio A.Milaknis nesudvejojo nė akimirkos.

Nusitaikęs jis šveitė tritaškį antruoju bandymu ir nesuklydo.

Dažniausiai A.Milakniui tritaškius kuria komandos draugai. Eurolygoje pagal metimus po užtvarų pirmauja Milo dievukas Jaycee Carollas, po Madrido „Real“ krepšininkų pagalbos išmetantis vid. 3,4 tritaškio per rungtynes.

A.Milaknis iš toli kas vakarą atakuoja vid. 4,1 karto, o 2,7 tritaškio išmetami po žalgiriečių užtvarų. Beje, tai antras rezultatas Eurolygoje.

Bet šįkart ir pats lietuvis įsidarbino tolimų metimų paieškose.

VIDEO: Šaras momentais kaifavo: šis pralaimėjimas kitoks nei visi

A.Milaknis buvo įsispyręs į Jameso Hardeno batus, kai atsitraukiamuoju žingsniu suklaidino priešininką ir atšokęs už tritaškio linijos plėšė „Palau Blaugrana“ tinklelį.

„Tie tritaškiai visada padeda, – pažymėjo Šarūnas Jasikevičius. – Artūras yra geras metikas ir jam reikia sukurti kuo daugiau metimų.

Jei prieš tokią gerą gynybinę komandą mes sukuriame jam 8 metimus, tai yra gerai.

Tai yra mano ir įžaidėjų darbas. Šiek tiek toje situacijoje pavyko.“

„Barcelona“ rizikavo metimais iš trijų taškų zonos spausdamiesi į baudos aikštelę. Katalonų pagundos suveikė – „Žalgiris“ išmetė daugiausiai tritaškių šį sezoną, 26.

Savo vidurkį žaliai balti viršijo net 11 tolimų metimų. Tiesa, tikslą pasiekė tik 8 tritaškiai (30,8 proc.).

Su kuo tikrai nerizikavo, tai A.Milaknio šūviais. Palikti jį laisvą yra didžiausia įmanoma „Žalgirio“ varžovų gynybos nuodėmė.

Per vieną vakarą A.Milaknis pelnė daugiau taškų, nei per penkis prieš tai sudėjus. Jeigu „Žalgiris“ tikisi užsikabinti už atkrintamųjų virvės, dabar tokie skaičiai turi tapti tendencija, ne vienadieniu žybtelėjimu per mėnesį.

VIDEO: E.Ulanovas bandė paaiškinti žalgiriečių pralaimėjimą
VIDEO: N.Wolterso įžvalgos apie žalgiriečių ketvirtojo kėlinio problemą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai