Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 21

R.Kurtinaitį trenerio poste pakeitęs rusas: „Ieškome naujo komandos identiteto“

Maskvos srities „Chimki“ liepsnoja atvira ugnimi, o gaisrininku paskirtas Andrejus Malcevas, daugiausia dirbęs su dubleriais. 54-erių rusas tik šiandien su komanda išvyko į Atėnus, kur vakare jų laukia Odedo Kattasho vedamos „Panathinaikos“ testas.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Chimkuose nesibaigia dar vasarą prasidėjusių problemų lavina: pralaimėjimai, atleistas vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis, Pamaskvę palikę du legionieriai, traumos bei išretėjusi sudėtis.

Kaip vakar rašė 15min, „Chimki“ ketvirtadienio rungtynėse Atėnuose versis ne tik be Grego Monroe ir Jono Jerebko, kurie į klubą nebesugrįš, bet ir Aleksejaus Švedo, Janio Timmos, Devino Bookerio ir Jegoro Vialcevo.

Tai nėra vienintelės naujojo stratego Andrejau Malcevo bėdos. 15min šaltinių teigimu, Maskvos srities klubas viršijo turėtą biudžetą ir turi finansinių rūpesčių. Be to, „Chimki“ tik rungtynių dieną išvyko į Atėnus. Graikijos sostinėje jie nusileis likus 7–8 valandoms iki mačo pradžios.

Situacija sunki, bet naujasis „Chimki“ treneris viliasi stabilizuoti situaciją.

„Abi komandos yra panašiose situacijose, nes išgyveno trenerių rokiruotes. Dabar šios ekipos ieško naujo identiteto, kuris geriausiai tiktų žaidimui. „Panathinaikos“ su nauju treneriu turėjo dvejas skirtingas rungtynes. Jie dideliu taškų skirtumu pralaimėjo „Fenerbahče“, tačiau laimėjo vietiniame čempionate. Aišku, kad jie su laiku keisis ir gerins žaidimą, nes sudėtis yra stipri ir gili. Jei kažkas nepavyksta dabar, pavyks vėliau. Tai puikiai sudėliota komanda – nuo gynėjų iki aukštaūgių. Jie turi du nestandartinius centrus, kurių ūgis siekia 220 cm. Mes tam ruošiamės, nes šis faktorius bus svarbus. Mes kausimės, stengsimės, kaip įmanydami“, – prieš rungtynes sakė R.Kurtinaitį pakeitęs A.Malcevas.

Dvylika kartų iš eilės kritę Pamaskvės krepšininkai šį sezoną yra iškovoję vos dvi pergales ir tvirtai stūkso Eurolygos lentelės dugne.

Tuo metu savojo žaidimo neradusi „Panathinaikos“ atleido Georgios Vovorą, o naujuoju strategu paskyrė praeityje komandai atstovavusį Odedą Kattashą, pastaruosius trejus metus dirbusį Jeruzalės „Hapoel“ klube.

Pirmasis žydo blynas „Panathinaikos“ komandoje prisvilo – Stambule prieš „Fenerbahče“ pralaimėta net 74:100.

Šešias pergalės savo sąskaitoje turinti Graikijos ekipa užima 16 vietą.

„Jie irgi pakeitė trenerį, paskirdami jiems pažįstamą žmogų. Žinome „Chimki“, jie turi aukštos klasės žaidėjų. Tai pavojinga komanda. Turėsime kontroliuoti Švedą bei stabdyti greitas atakas. Jie apgaulingi. Žaidžia paprastai, bet sunku gintis. Turėsime suvaržyti varžovų lengvus taškus“, – sakė O.Kattashas.

Rungtynių Atėnuose pradžia – ketvirtadienį 21 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas