Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 02

„Real“ treneris aukštino Rudy Fernandezą: „Visi jam švilpė, bet mes jo ieškojome“

Madrido „Real“ treneris Pablo Laso suspaudė kumštį sulig finaline sirena, prieš nuskubėdamas paspausti ranką Šarūnui Jasikevičiui. Karališkasis klubas liko neįveiktas šį sezoną, kai didžiąją rungtynių dalį pirmavęs „Žalgiris“ buvo palaužtas Eurolygos čempionų rungtynių Kaune pabaigoje – 79:90.
Rudy Fernandezas
Rudy Fernandezas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

P.Laso nuo pat rungtynių pradžios vaikščiojo pro aikštės liniją susirūpinusiu veidu.

Jo sportbačiai bolavo tankiai, bet geriausiu praėjusio Eurolygos sezono treneriu pripažintas ispanas nieko negalėjo padaryti prieš įžūlius šeimininkus.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Pablo Laso
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Pablo Laso

Prieš rungtynes Šarūnas Jasikevičius pavadino Madrido „Real“ NBA komanda, bet iš tiesų tai „Žalgiris“ mačo pradžioje labiau priminė „Golden State Warriors“.

Gal ir ne nuo tritaškio, iš kiek arčiau, tačiau Paulius Jankūnas, Nate'as Woltersas ir Brandonas Daviesas atakavo ne prasčiau nei Stephenas Curry ar Klay Thompsonas ir „Žalgiris“ per pirmą kėlinį atliko 11 rezultatyvių perdavimų ir į Eurolygos čempionų krepšį įmetė 32 taškus.

VIDEO: P.Jankūnas piktas: nėra reikalo aptarinėti mano pasirodymo

Tai nebuvo vienintelė P.Laso problema. Karališkasis klubas pats blaškėsi, susidūręs su kieta šeimininkų gynybą, kurią suskaldyti pavyko, kai darbo ėmėsi „Real“ snaiperiai ir Antohony Randolphas.

„Real“ atrodė suirzęs. Gustavo Ayonas piktai metė šluotą. Susitelkęs Madrido klubas pats pagerino gynybą ir persvėrė rezultatą mačui įpusėjus.

„Real“ darė viską, kad liktų šį sezoną nepralaimėjęs. P.Laso žingsniavo vis greičiau. R.Fernandezas metė vis taikliau. G.Ayonas kovojo vis aršiau.

Eurolygos čempionai įtempė visas raumenų skaidulas, kai labiausiai reikėjo, kai žalgiriečių kojos ir rankos darėsi vis sunkesnės nuo nuovargio.

P.Laso aukštai pašokęs susidaužė kumščiais su R.Fernendezu, kai šis rungtynių pabaigoje smeigė dar vieną tritaškį. Kaune taip nemėgstamas ispanas per ketvirtą kėlinį pelnė 12 taškų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rudy Fernandezas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rudy Fernandezas

„Visi švilpė jam. Bet mes ieškojome jo aikštėje, – apie „Real“ veteraną R.Fernandezą sakė P.Laso. – Jis labai gerai atsidengė. Jis ne tik pataikė, bet ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus. Jis gerai ir gynėsi neleido laisvai jaustis Edgarui Ulanovui. Ne tik dėl savo tritaškių Rudy šįkart žaidė gerai rungtynėse.“

„Real“ treneris teigė, kad jo vyrai prisitaikė prie įsibėgėjusio „Žalgirio“, kai išmoko žaisti be savo milžino 221 cm ūgio Walterio Tavarezo ir sustabdė dvitaškius fantastiškai pataikiusį Paulių Jankūną. Be to, kantriai laukė savųjų šansų smogti.

„Sveikinimai mano komandoje su pergale, – saviškius gyrė P.Laso. – Pirmasis kėlinys nebuvo geras nei gynyboje, nei puolime, bet mes prisitaikėme. Išmokome žaisti. Daug energijos atnešė nuo suolo kilę žaidėjai.

Paskui mes dalinomės kamuolio, kovojome dėl kamuolių, pataikėme tritaškių ir laimėjome, nors Kaune laimėti labai sunku.“

Trūko ne tiek ir daug, bet „Real“ liko nenugalėtas, P.Laso liko neįveiktas Š.Jasikevičiaus.

VIDEO: Edgaro Ulanovo mintys po rungtynių su Madrido „Realu“
VIDEO: Derrickas Waltonas apie pirmąsias savo rungtynes sausakimšoje arenoje
VIDEO: Pablo Laso spaudos konferencija po rungtynių Kaune
VIDEO: Šarūnas Jasikevičiaus nusivylęs: išėję į priekį įsimylėdavome save

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas