Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 11 24

Rekordiškai tritaškius metęs Kevinas Pangosas dėkojo komandos draugams

Paulius Jankūnas trinktelėjo Kevinui Pangosui per krūtinę, kai šis į Bambergo „Brose Baskets“ krepšį paleido jau ketvirtąjį savo tritaškį per beveik du kėlinius. Prieš akimirką kanadietis jau drąsiau užriaumojo ant „Žalgirio“ arenos parketo. Bet kai prieš pat pertrauką pataikė ir penktąjį tritaškį, šaltu veidu išėjo į rūbinę. Jis žinojo, kad tai jo rungtynės ir jis turi vesti „Žalgirį“ į pergalę prieš „Brose Baskets“ 86:72.
Eurolyga | „Žalgiris“ – „Brose Baskets“ | „Žalgirio“ arena

„Come on, baby! Come on!“ – šaukė jis po šeštojo tritaškio vos 21-ąją rungtynių minutę. Dar iki pertraukos pataikęs penkis tritaškius ir pelnęs 15 taškų, 23-ejų įžaidėjas pasiekė asmeninį Eurolygos rezultatyvumo rekordą.

„Žalgirio“ sirgaliai įvertino geriausias legionieriaus rungtynes – plojo šiam sėdant ant suolo. Tai nebebuvo nieko panašaus į tą 23 proc. K.Pangoso pataikymą.

„Jei atvirai, neskaičiavau savo metimų. Tiesiog jaučiau, kad krenta, – rūbinėje pasakojo K.Pangosas. – Komandos draugai mane maitino perdavimais. Pamačiau erdvę ir mečiau. Norėjau pataikyti daugiau po pertraukos. Bet taip jau kartais nutinka.“

Vėliau K.Pangosas perdegė. Pradėjęs laidyti lengvabūdiškus tritaškius, kanadietis po pertraukos nebebuvo toks efektyvus atakuodamas krepšį, bet dažniau ėmė žvalgytis komandos draugų.

VIDEO: Daugiausiai taškų pelnęs Paulius Jankūnas: „Kai gerai žaidi ir sirgaliai labiau palaiko“

Rungtynes K.Pangosas baigė su 19 taškų ir 6 rezultatyviais perdavimais. Tai buvo rezultatyviausios jo rungtynės Eurolygoje, taip pat pažymint ir pataikytų tritaškių rekordą.

„Komandos draugai buvo puikūs, nes skatino mane mesti toliau. Bet tie tritaškiai buvo tik pergalės dalis. Laimėjome kaip komanda, – tikino K.Pangosas, laukiantis sekmadienio rungtynių su Vilniaus „Lietuvos rytu“. – Tai bus dar vienerios geros rungtynės.“

„Smagu dėl kai kurių vyrų. Ypač dėl Kevino, kuris labai daug dirba ir antrajame kėlinyje pats sukūrė mums tą pranašumą, – auklėtinį gyrė Š.Jasikevičius. – Kažkur Bambergas nepataikė, kažkur mes prie to prisidėjome. Vis dėlto tai yra labai maloni pergalė.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas