Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 30

Reporterio klausimą išgirdęs E.Messina: „Nekraukite ant manęs kito nesėkmių!“

Ettorei Messinai prireikė dviejų sezonų, kad po 19 metų pertraukos ištemptų Milano „Olimpia“ tarp keturių stipriausių Senojo žemyno klubų, o sekmadienio vakarą, įveikęs Maskvos CSKA ekipą, italas oficialiai tapo 2020-2021 metų Eurolygos sezono trečios vietos nugalėtoju. Jis neslėpė džiaugsmo dėl pasiekimo, tačiau kilstelėjęs antakius, išgirdęs Eurolygos reporterio Joe Arlaucko klausimą.
Ettore Messina
Ettore Messina / Euroleague.net

2017-2018 metų Eurolygos sezone Simone Pianigiani treniruojama Milano „Olimpia“ užėmė priešpaskutinę vietą, o dar pernai Ettore Messinos diriguojami „dizaineriai“ žengė 12-oje pozicijoje, kai sezoną įšaldė COVID-19 pandemija.

Italijos krepšinio profesoriui prireikė dviejų sezonų, kad po 19 metų pertraukos sugrąžintų Milano ekipą tarp keturių stipriausių visoje Europoje.

Nors pusfinalyje „Olimpia“ buvo per metimą nuo pergalės prieš Šarūno Jasikevičiaus „Barceloną“, o dėl trečios vietos Eurolygos kovos visada atrodė blankiai, tačiau 61-erių E.Messina džiaugėsi šį sezoną nuveiktais darbais.

„Esu nepaprastai laimingas ir be galo didžiuojuosi savo vyrais. Ką šie vyrukai padarė, tai nuostabu, – po pergalė kalbėjo Milano strategas. – Eurolygos sezonas mums buvo puikus. Žaidėme 41 susitikimą, o finišavome trečioje vietoje. Galime verkti dėl pralaimėjimo dviem taškais pusfinalyje, bet aš labai didžiuojuosi komanda. Nuo šio taško galime atsispirti ir kažką statyti. Mes nebūtinai grįšime į finalo ketvertą, bet tikrai dėl to kovosime.“

Joe Arlauckas po rungtynių paklausė E.Messinos, ar prieš trejus metus jis būtų patikėjęs komandos šansais taip greitai pakliūti tarp keturių stipriausių Eurolygos klubų. Reporteris nežinojo, jog tuo metu italas dar dirbo „San Antonio Spurs“ organizacijoje ir apie „Olimpia“ vairą nė negalvojo.

„Aš į klubą atvykau prieš dvejus metus, nekraukite ant mano pečių kitų nesėkmių. Nuo manęs priklauso tik dvylikta vieta pernai! – geros nuotaikos nestokojęs atšovė E.Messina, kuris į Milaną atvyko 2019-aisiais metais. – Bet prieš dvejus metus apie šį mūsų pasiekimą pagalvoti nebūčiau galėjęs. Tai įspūdinga. Manau, kad šie vaikinai rezultatą pasiekė dėka savo požiūrio ir charakterio. Tokie dalykai šiaip sau nenutinka. Jie kovėsi kiekvienoje Europos arenoje ir užsitarnavo kitų pagarbą. Tai labai svarbu.“

VIDEO: Jasikevičiaus nugalėtam profesoriui buvo primintas nesėkmingas Šiškausko metimas: žurnalistas susilaukė atkirčio

Kovoje dėl trečios vietos „Olimpia“ 83:73 įveikė Maskvos CSKA krepšininkus.

Abiejų komandų požiūrį į rungtynes parodo faktas, jog žaidimo laiko sulaukė visi registruoti krepšininkai. CSKA šiai dvikovai neįregistravo italo Danielio Hacketto, pusfinalio lyderis Willas Clyburnas žaidė vos 16 minučių.

„Niekas nenori žaisti tokių rungtynių, – sakė 14 taškų pelnęs ir 6 rezultatyvius perdavimus atlikęs Sergio Rodriguezas. – Bet tai geras mačas sugrįžti į ritmą. Rungtynių dėl trečios vietos dar nesu laimėjęs, abu kartus patyriau nesėkmę. Mes atvykome ne dėl to, bet panaudosime tai kaip patirtį bei bandysime į finalo ketvertą sugrįžti kitąmet.“

34-erių Kyle'as Hinesas pergalingoje dvikovoje atliko tris blokus, o vienas jų pakėlė keturiskart Eurolygos čempioną į pirmą vietą tarp visų finalo ketverto istorijoje dalyvavusių krepšininkų.

„Tai parodo, kad esu labai senas, – juokai pratrūko statistiką sužinojęs K.Hinesas. – Bet man malonu. Visada, kai pirmauji kažkokioje statistikoje ar pasieki kažką istoriško, yra smagu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas