Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
05 24 /18:41

Riaušės Berlyne: po šturmo sulaikyti sirgaliai, policijos pareigūnas – sužeistas

Eurolygos finalo ketverto rungtynės dar neprasidėjo, bet už arenos ribų ir joje – jau karšta. Likus dviem valandoms iki pirmojo pusfinalio būrys Stambulo „Fenerbahče“ sirgalių atakavo graikus ir veržėsi į areną be bilietų.

Berlynas tokio krepšinio sirgalių antplūdžio turbūt nematė niekada.

Skirtingais duomenimis, į Vokietijos sostinę suplūdo po 4-5 tūkst. Atėnų „Panathinaikos“ ir Pirėjo „Olympiakos“ aistruolių. Dar beveik 4 tūkst. atvyko palaikyti Stambulo „Fenerbahče“ komandos, kuri sulaukia ir didelės vietinių Vokietijos turkų paramos.

Ilgai laukti pirmųjų neramumų nereikėjo.

Didelė dalis „Panathinaikos“ sirgalių pirmojo pusfinalio, kuris prasidės 19 val. Lietuvos laiku, laukė ramiai gurkšnodami alų „Uber“ arenos prieigose ir netgi labindamiesi su taikiais „Olympiakos“ aistruoliais, kurių komandos pirmosios rungtynės laukia vėliau, 22 val.

Bet situacija suaštrėjo į sceną žengus turkams.

Didžiulis būrys jų pajudėjo link „Uber“ arenos skanduodami ir nustelbdami žaliąją „Panathinaikos“ armiją, o abi pusės įkaito pamačiusios viena kitą.

Iš pradžių apsistumdė pavieniai „Fenerbahče“ ir PAO aistruoliai, kol Stambulo ekipos palaikymo grupės priekyje žengę kelios dešimtys juodai apsirėdžiusių ir veidą slepiančių sirgalių ėmė šturmuoti „Uber“ arenos įėjimus.

VIDEO: Išskirtinė medžiaga. Susipjovė „Fenerbahče“ ir „Panathinaikos“ fanai: mėtė daiktus, paleido kumščius ir šturmavo Berlyno areną

Nedaug policijos pareigūnų nesugebėjo sustabdyti įsibėgėjusios minios, kuri puolė veržtis į Berlyno areną. Bent 20-30 turkų tą padaryti pavyko.

Nepėsti buvo ir „Panathinaikos“ sirgaliai. Jie paleido į „Fenerbahče“ fanus butelių krušą, o visos arenos prieigos nusidažė šukėmis ir pakvipo alumi.

Į įvykio vietą staigiai pajudėjo dešimtys uniformuotų pareigūnų ir specialiųjų dalinių, kurie ėmė saugoti arenos prieigas ir ieškoti į areną prasibrovusių turkų.

Praėjus valandai po incidento 15min užfiksavo, kaip Berlyno policija suima keliolika turkų sirgalių. „Sport24“ duomenimis, sulaikyti buvo ir keli graikų klubo sirgaliai.

Maža to, sužeistas mažiausiai vienas policijos pareigūnas.

Incidentas lėmė gerokai pavėlintą sirgalių įleidimą į areną. Tūkstančiai aistruolių likus vos keliolikai minučių iki mačo starto dar stoviniavo lauke, o „Uber“ arenoje dainas traukė tik keli šimtai abiejų komandų aistruolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas