Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 08

Rimas Kurtinaitis prieš mūšį Kaune: „Žalgiris“ ant bangos, bet neturės vieno faktoriaus

Rimas Kurtinaitis penktadienio vakarą Kaune tikisi kitokio mūšio nei pirmajame Eurolygos rate Rusijoje, kai spalio mėnesį Pamaskvės komandos pusė žaidėjų buvo traumuoti arba sirgo COVID-19. Dabar „Chimki“ į Kauną atvyko ne visos, bet pajėgesnės sudėties, o treneris Rimas Kurtinaitis išskyrė stipriąsias „Žalgirio“ žaidimo puses.

R.Kurtinaitis įprastai neieško žodžio kišenėje, bet šįkart prieš rungtynes Kaune „Chimki“ iš anksto paskelbė, kad treneris iš Lietuvos nekalbės su žurnalistais.

„Dėl saugumo laikymosi nei treneris, nei komanda prieš rungtynes gyvai su žiniasklaida nebendraus“, – per „Žalgirį“ žinutę perdavė Rusijos klubas.

Pagal oficialias Eurolygos taisykles bendravimas rungtynių išvakarėse yra privalomas ir šį sezoną, tad reali nenoro kalbėtis priežastis galėjo būti ir kita.

„Chimki“ atvyko į Kauną prastos nuotaikos, pabaigusi Eurolygos pirmąjį ratą su 2 pergalėmis ir 15 pralaimėjimų paskutinėje – aštuonioliktoje – turnyro vietoje.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis

Eurolygoje „Chimki“ klampoja per aštuonių pralaimėjimų seriją, o penktadienį Kaune sutinka šeimininkų komandą, kuri keliauja per penkių paeiliui laimėtų mačų seriją.

Tai pabrėžė ir R.Kurtinaitis, kurio mintis prieš rungtynes Chimkų klubas citavo savo oficialioje svetainėje.

„Dabar „Žalgiris“ ant geros bangos, – sakė R.Kurtinaitis. – Komanda žaidžia laisvą krepšinį, atakuojančio plano, jie kantriai įžaidžia kamuolį iki reikiamo žaidėjo. Be to, laukia klaidos varžovo gynyboje ir iškart už tai baudžia. Mes žinome jų stilių, jie – mūsų .“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Martinas Gebenas ir Sergejus Monia
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Martinas Gebenas ir Sergejus Monia

Per pirmąsias rungtynes Chimkuose šeimininkai vos surinko pilną sudėtį. Tada gerai pradėjo mačą, bet pralaimėjo 70:84.

„Pirmajame mače mes nesugebėjome kovoti, nes buvome ne visos sudėties. Dabar irgi yra problemų, bet, lyginant su sezono pradžia, mes esame geresnės sportinės formos. Pamename, kaip visada sunku žaisti Kaune.

Svarbus veiksnys „Žalgirio“ naudai buvo žiūrovai, bet šiuo metu jų nėra. Vis dėlto namie jie visada žaidžia stipriai, todėl lengva nebus.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Martinas Schilleris
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Martinas Schilleris

„Chimki“ klubas prieš rungtynes priminė, kad pats R.Kurtinaitis yra rungtyniavęs „Žalgiryje“ beveik dešimt metų: 1982–1989, 1992 ir 1995–1996 metais.

Su Kauno klubu jis buvo pasiekęs tuometinės Čempionų taurės varžybų finalą 1986 metais, kai „Žalgiris“ kovoje dėl stipriausios Europos komandos vairo nusileido Zagrebo „Cibona“.

Alfredo Pliadžio nuotr./Rimas Kurtinaitis
Alfredo Pliadžio nuotr./Rimas Kurtinaitis

„Chimki“ klube yra žaidę du dabartiniai žalgiriečiai. Pavyzdžiui, Paulius Jankūnas per karjerą vienintelį savo sezoną praleido būtent Pamaskvės klube 2009–2010 metais.

Joffrey Lauvergne'as yra atstovavęs „Chimki“ 2014–2015 metais.

Pristatydamas „Žalgirį“, būtent Kauno komandos vidurio puolėją iš Prancūzijos „Chimki“ įvardino kaip varžovų „žvaigždę“. O į svarbiausių „Žalgirio“ žaidėjų trejetą įtraukė Thomasą Walkupą, Augustine'ą Rubitą ir Marių Grigonį.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Joffrey Lauvergne
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Joffrey Lauvergne

Eurolygoje „Chimki“ ir „Žalgiris“ susitiko tarpusavyje 11 kartų. 8 sykius laimėjo Rusijos klubas, tris kartus – „Žalgiris“.

Po to, kai 2010 metais kauniečiai nugalėjo Chimkų ekipą, kitos pergalės teko laukti dešimtmetį. Tačiau Kauno klubas laimėjo paskutines dvejas rungtynes prieš turtingąjį Rusijos klubą – 2020 metų vasarį ir spalį.

Penktadienį Eurolygos mačas tarp „Chimki“ ir „Žalgirio“ prasidės 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas