Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 12 20

Rimui Kurtinaičiui – solidus įvertinimas: Rusijoje gavo įstabų kontraktą

Akimirką per brangus ir nebereikalingas Vilniaus „Rytui“, netrukus kviestas į Panevėžio „Lietkabelį“, o dabar – vienas geriausiai apmokamų Lietuvos trenerių. Rimas Kurtinaitis sėkmingai išsuko ruletę, kuri jam atnešė solidų atlyginimą. 15min žiniomis, prieš 2019–2020 m. krepšinio sezoną lietuvis gavo įstabų kontraktą iš „Chimki“ organizacijos.

15min šaltinių teigimu, R.Kurtinaičio sezono alga „Chimki“ komandoje kaip raketa šovė iki maždaug 800–900 tūkst. eurų.

Palyginimui, iš Lietuvos trenerių daugiau uždirba tik Šarūnas Jasikevičius. 15min žiniomis, Kauno „Žalgiris“ Šarui moka apie 1 mln. eurų.

R.Kurtinaitis vasarą su „Chimki“ sudarė dvejų metų kontraktą, tad iki 2021-ųjų turėtų uždirbti apie 1,6–1,8 mln. eurų, neskaitant premijų, kurios Rusijoje būna itin dosnios.

Anot šaltinių, 2018–2019 m. sezono viduryje atvykęs specialistas gavo kur kas kuklesnį uždarbį. Tačiau išvedęs „Chimki“ į Eurolygą per VTB Vieningosios lygos finalą, R.Kurtinaitis gavo solidų Rusijos klubo įvertinimą.

„Chimki“ 2019–2020 m. sezonui surinko mažiausiai 33 mln. eurų biudžetą. Tai, ko gero, didžiausias Maskvos priemiesčio komandos biudžetas klubo istorijoje. Eurolygoje didesnį biudžetą surinko tik „Barcelona“ (apie 42 mln.), Madrido „Real“ (apie 41 mln.) ir Maskvos CSKA (apie 40 mln.).

Palyginimui, pernai „Chimki“ finansiniai pajėgumai siekė apie 31–32 mln., o 2015–2018 m. laviravo tarp 22–23 mln. eurų.

„Sėdėjome po sezono ir bandėme suregzti strategiją, ko norime iš šito sezono. Ar susipirkti vidutiniokus ir tik dalyvauti Eurolygoje. Mūsų biudžeto dydis labai priklauso nuo to, ar turime Eurolygą, ar ne. Kai neturime pastovios vietos Eurolygoje, sunku dėliotis pinigus. Būtent apie tai ir kalbėjome, kad Eurolygą turime. Ilgalaikių planų negalime dėliotis, bet šitam sezonui yra du variantai – arba dalyvauti, arba pabandyti laimėti, – interviu 15min pasakojo R.Kurtinaitis. – Aišku, pabandyti laimėti yra labai brangu. Reikia kitokio lygio žaidėjų. Aš sakiau, kad mane geriau paleisti, jei neįvykdysiu planų, bet planuoti reikia maksimumą.

Dabar apie kažką nekalbame, bet pagrindinis mūsų planas patekti į aštuntuką. Po to bus galima kalbėti toliau. Bet idėja buvo tokia, kad šiemet turime šį tą nuveikti Eurolygoje. Tam reikalingi pinigai, tam tikri žaidėjai. Aišku, klube buvo visokių nuomonių, bet priėmėme sprendimą ir pradėjome komplektuoti.“

R.Kurtinaitis prieš sezoną pats vaikščiojo pas rėmėjus ir prisidėjo prie rekordinio biudžeto formavimo.

„Daug prisidėjau prie to, kad suradome šiuos rėmėjus. Važiavau ir pats į sporto komitetą, olimpinį komitetą, pas gubernatorių. Daug dirbome, kol suradome tuos žmones, kurie dabar remia, ir dosniai remia, mūsų klubą. Vienas tų rėmėjų ieškotojų buvau aš pats. Ir tai Rusijoje vertinama“, – interviu 15min prieš porą savaičių sakė 59-erių strategas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Rimas Kurtinaitis – apie 33 milijonų projektą Pamaskvėje ir tikėjimą Šaro sistema

Š.Jasikevičius ir R.Kurtinaitis yra geriausiai apmokami treneriai Lietuvoje.

15min žiniomis, Kazys Maksvytis Permės „Parma“ ekipoje uždirba apie 170 tūkst. eurų per sezoną. Jo sutartis sudaryta dvejiems metams. Vilniaus „Ryto“ strategas Dainius Adomaitis gauna apie 120 tūkst. eurų.

Kažkur šalia šios kompanijos turėtų būti ir Kęstutis Kemzūra, kuris buvo paaukštintas į Pirėjo „Olympiakos“ vyr. trenerio postą, kai dar sezono pradžioje Graikijos klubas atleido Davidą Blattą.

„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Kazys Maksvytis
„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Kazys Maksvytis

R.Kurtinaitis prieš porą sezonų treniravo Vilniaus „Rytą“, kuriame uždirbo apie 230 tūkst. eurų. Prieš 2018–2019 m. sezoną sostinės komandos vairą perėmė Dainius Adomaitis. To sezono žiemą R.Kurtinaitį į Panevėžio „Lietkabelį“ kvietė neilgai komandos sporto direktoriaus pareigas užėmęs Jonas Vainauskas. R.Kurtinaitis atsisakė J.Vainausko pasiūlymo, o netrukus sulaukė kvietimo iš „Chimki“, kurie 2019-ųjų žiemą nusprendė pakeisti graiką Giorgą Bartzoką.

R.Kurtinaitis „Chimki“ jau treniravo ir 2011–2016 m. Per šį laikotarpį Chimkų ekipa du kartus laimėjo Europos taurę (2012 ir 2015 m.), sykį – VTB Vieningąją lygą (2011 m.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas