Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 21

Rusijos spauda šlovino S.Jovičių ir akcentavo tvirtą „Žalgirio“ stuburą su vienu trūkumu

Pragariška, dabar jau devynių Kauno „Žalgirio“ pralaimėjimų Eurolygoje serija tęsiasi. Nors kauniečiai Mytiščiuose 74:83 nepasipriešino Maskvos srities „Chimki“ žvaigždynui, kuriam diriguoja Rimas Kurtinaitis, rusų krepšinio apžvalgininkai apie Lietuvos čempioną vis dar atsiliepia kaip apie labai pavojingą varžovą. Eurolyga.lt apžvelgia įdomiausius Rusijos portalų pastebėjimus.

Nors ir pasikeitęs, „Žalgiris“ vis dar yra labai pavojingas varžovas

„Chimki“ privalėjo reabilituotis savų žiūrovų akivaizdoje po katastrofiškos rungtynių pabaigos Pirėjuje. Laimėti svarbu buvo ir dėl psichologinės pusiausvyros, o taip pat aistruoliams padovanoti naujametinę dovaną. Juk kitas mačas namų arenoje vyks tik sausio 10 dieną.

Nors pastaraisiais metais Kauno klubas „Chimki“ buvo visai parankus varžovas, negalime pamiršti, kad 2017-2018 metų sezone jie pirmą kartą nuo 1999 metų triumfo pasiekė Eurolygos finalo ketvertą. „Žalgirio“ veidas labai pasikeitęs – jiems pavyko išlaikyti klubo simbolį Šarūną Jasikevičių, tačiau nebėra tokių krepšininkų kaip B.Daviesas, K.Pangosas, V.Micičius ar A.White'as.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Nepaisant to, kad „Žalgiris“ laimėjo tik tris susitikimus iš 14, jie visuomet kaunasi sukandę dantis ir atiduoda visas jėgas. Mūsų komanda negali nuvertinti varžovų, juk Rimas Kurtinaitis juos pažįsta taip gerai, kaip penkis savo pirštus“, – savo tekstą pradėjo sports-express.ru apžvalgininkas Antonas Baboshinas.

Kauniečiai tris kėlinius demonstravo tvirtą stuburą

Portalas sports.ru savo mačo apžvalgoje negailėjo pagyrų „Žalgiriui“ už pirmuosius tris kėlinius, tačiau galiausiai pabrėžė, ko jiems labiausiai pritrūko pabaigoje – lyderio.

„Rungtynių pradžioje „Chimki“ puikiai vykdė pagrindinę užduotį norint nugalėti „Žalgirį“ – drausmingai gynėsi. Tačiau greitai žaidimo tempą numušę svečiai mus ištraukė iš komforto zonos. Jų gynyba nepalikdavo nė centimetro laisvės, kamuolys judėjo lėtai, nepavyko sužaisti sėkmingo pikenrolo.

Tačiau susirinkusių aistruolių džiaugsmui, „Chimki“ suspėdavo išsirikiuoti gynyboje po savo klaidų, o varžovų prarastus kamuolius iš karto versdavo taškais.

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Thomasas Walkupas
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Thomasas Walkupas

Rimas savo auklėtiniams vis turėdavo priminti apie žaidimo greitinimą, tačiau jie tai išgirsdavo ne visuomet. Antrajame kėlinyje „Chimki“ ir vėl kiek atitrūko, tačiau reikia pagirti „Žalgirį“. Aukštų vyrukų neišsigandęs Jockas Landale'as lengvai rinko taškus nuo baudų metimo linijos, o Kauno ekipa visiškai uždarė mūsų snaiperius, kurie per antrą kėlinį nepataikė nė vieno tritaškio!

29 minutes Lietuvos ekipa gynėsi solidžiai ir keletą kartų sugebėjo sugrįžti, tačiau per paskutinę atkarpą jiems tiesiog pritrūko lyderystės.“

VIDEO: Kauno „Žalgiris“ nusileido „Chimki“ ir patyrė devintą pralaimėjimą iš eilės Eurolygoje

Herojumi tapęs Stefanas Jovičius ir Aleksejaus Švedo klasika

Žalgiriečių rizika Eurolygoje ir toliau neneša vaisių – puikiai prisimename Nicko Calatheso bei Louiso Labeyrie tritaškių fiestas, o penktadienio rungtynėse kauniečiai kentėjo nuo snaiperio sugebėjimais nepasižyminčio Stefano Jovičiaus tolimų bombų.

„Pergalės herojus – Stefanas Jovičius. Įžaidėjas, kuris įprastai koncentruojasi ties perdavimų skirstymu, pats ėmėsi iniciatyvos puolime ir tiesiog sunaikino „Žalgirį“ – jo mesti tritaškiai vienas po kito plėšė tinklelį“, – vaizdingai serbą apdainavo tas pats sports.ru.

„Chimki puolimas kamuolį turint Jovičiui atrodė puikiai. Metimą pajautęs serbas šiose rungtynėse pagerino karjeros rezultatyvumo rekordą, o jo ir A.Švedo tritaškių fiesta ketvirtajame kėlinyje garantavo pergalę“, – rašė sports-express.ru.

Priminsime, kad S.Jovičius per beveik 27 minutes pelnė 25 taškus, iš žaidimo pramesdamas vieną sykį (4/4 dvit., 5/6 trit., 2/2 baud.). Įžaidėjo sąskaitoje – 29 naudingumo balai.

„Netikėtai atsiradus antrajam lyderiui, daugiau progų vėliau atsirado ir Aleksejui Švedui. 10 taškų per pirmąsias 28 minutes surinkęs gynėjas per likusią žaidimo atkarpą pelnė 15 taškų ir galutinai pribaigė „Žalgirį“, – konstatavo sports.ru.

8 pergales ir 7 pralaimėjimus savo sąskaitoje turintis „Chimki“ klubas šiuo metu užima septintąją vietą. „Žalgiris“ (3/12) – paskutinis.

VIDEO: Karštas Šaro komentaras: nebėra ko slėpti - pataikymas katastrofiškas
VIDEO: R.Kurtinaitis: apie Žalgirio situaciją ir kodėl kūčiukų valgymas nėra šventė
VIDEO: E.Ulanovas apie sunkią Žalgirio situaciją: mes tikime
VIDEO: Nepataikantis N.Hayesas pyksta ant savęs
VIDEO: J.Landale’o neguodžia karjeros rekordas
VIDEO: Gražiausių Eurolygos epizodų dešimtuke pergalingi metimai, blokai ir dėjimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant