Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 16

Rytis Vyšniauskas: Šarui ir vėl teks nusivilti, nes išaušo „Olympiakos“ laikas

Eurolygos finalo ketvertas Kaune – didžiausias krepšinio įvykis mūsų šalyje nuo 2011-ųjų Europos pirmenybių. Nemuno saloje prieš dvejus metus turėjome ir olimpinę atranką, bet ji daugiausiai supo vienerias rungtynes tarp Lietuvos ir Slovėnijos, kurias visi norėtume nugrūsti į pasąmonės užkampius ir niekada iš ten jų nebeištraukti. Klubinio krepšinio šventė atkeliauja į Kauną, kuriame sekmadienio vakarą, mano spėjimu, pergalingą sirtakį šoks Pirėjo „Olympiakos“.
Rytis Vyšniauskas
Rytis Vyšniauskas / Gedmanto Kropio / BNS nuotr.

„Žalgirio“ arena bei Kaunas pasiruošęs krepšinio šventei, kokios Lietuvoje nebuvo daugiau nei dešimtmetį. Mūsų šalyje susirinks keturi aukščiausio lygio Senojo žemyno klubai, o juose netrūks ir lietuviškų prieskonių – Šarūnas Jasikevičius, Donatas Motiejūnas, Rokas Jokubaitis.

Krepšinio sirgaliai tikrai turės į ką pažiūrėti, visai kaip ir aš. Tai bus antrasis mano apsilankymas Eurolygos finalo ketverte, kurį, kaip ir 2018-aisiais, komentuosiu gyvai arenoje. Tik šįkart Europos superžvaigždės dėl titulo pešis per 100 kilometrų nuo namų, tad ir jausmas manyje yra kitoks.

Krepšinio šventė jausis ir Vilniuje, ir Kaune, kur sugužės daugybė sirgalių iš užsienio. Galėjo būti ir tikras beprotnamis, jei būtume sulaukę Tel Avivo „Maccabi“ ir Belgrado „Partizan“ pergalių ketvirtfinaliuose.

Būtų buvę gražu, bet ir truputį neramu mūsų nedidelių miestų gatvėse.

Graikų sirgaliai dominuos „Žalgirio“ arenos tribūnose, tikiu, kad aikštelėje ne ką prasčiau atrodys ir jų mylimoji Pirėjo „Olympiakos“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kostas Sloukas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kostas Sloukas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas