Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 29

„Ryto“ ilgai medžiotas „Žalgirio“ generolas bandys įgyvendinti sunkią Šaro misiją

Ilgą laiką jis buvo raudonai pažymėtas Vilniaus „Ryto“ taikinyje, bet artimiausią sezoną klausys ne Dainiaus Adomaičio, o Šarūno Jasikevičiaus nurodymų. Naujojo Kauno „Žalgirio“ aikštės generolo laukia sunki Šaro misija. Nuo jos gali priklausyti žaliai baltų sėkmė 2018–2019 m. sezone.
Nate'as Woltersas
Nate'as Woltersas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

N.Woltersas vienintelį sezoną žaidė Eurolygoje 2016–2017 m. ir tąkart dusyk sutiko „Žalgirį“.

27 metų 193 cm ūgio gynėjas vilkėdamas Belgrado „Crvena zvezda“ aprangą galynėjosi su buvusiu „Žalgirio“ herojumi Kevinu Pangosu. Abi komandos apsikeitė po pergalę, o N.Woltersas laimėjo mikrodvikovą: savo 20 taškų, 6 rezultatyviais perdavimais ir 23 naudingumo balais pranoko žalgiriečių generolo 9 taškus, 4 rezultatyvius perdavimus ir 4 efektyvumo balus.

Savo geriausias rungtynes Eurolygoje N.Woltersas sužaidė būtent prieš „Žalgirį“, kai Kaune per 20 minučių įmetė 15 taškų, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 23 naudingumo balus.

Tas mikrodvikovas iš geriausių vietų matė Šarūnas Jasikevičius. Ir kai jo mylimas įžaidėjas neatsispyrė 3 milijonų pasiūlymui iš Barselonos, būtent N.Woltersas tapo krepšininku, kuris pakeitė „Žalgirio“ žaidimo variklį.

N.Woltersui reikės kažkaip sutilpti į tuos didžiulius K.Pangoso paliktus sportbačius. Kanadietis praėjusį sezoną savo žaidimu prasimušė į antrą simbolinį Eurolygos penketą ir pastūmėjo „Žalgirį“ į finalo ketvertą.

„Žalgiris“ dar neturi antro įžaidėjo, bet organizacija būtent N.Woltersą regi kaip pagrindinį aikštės generolą. Jo laukia sudėtinga Šaro misija – savo žaidimu nugramzdinti prisiminimus apie K.Pangosą ir vesti „Žalgirį“ į naujas pergales Eurolygoje.

„Žinau Keviną. Prieš jį man yra tekę žaisti Vasaros lygoje. Jis yra puikus žaidėjas, bet aš čia ne tam, kad jį pakeisčiau. Tiesiog bandysiu pritapti prie šios komandos. Svarbu, kad liko branduolys, o mes, nauji, bandysime pritapti kuo geriau“, – 24sek per atvirą žiniasklaidai „Žalgirio“ treniruotę pasakojo N.Woltersas.

193 cm ūgio gynėjas taps dešiniąja Š.Jasikevičiaus ranka. Jam reikės itin susitelkti į Šaro nurodymus, kad galėtų tapti tinkamu treneriu aikštėje. Todėl N.Woltersas jau turėjo išsamesnį pokalbį su „Žalgirio“ strategu.

„Šaras tiesiog prašė būti įžaidėju. Vesti komandą. Priimti sprendimus. Kada reikia, būti agresyviam. Žaisti savo žaidimą, – pagrindines gaires nubraižė N.Woltersas. – Pažįstu daug žalgiriečių, todėl įžaidėjo pareigos nuo to bus lengvesnės. Bus smagu.“

Prieš pusantrų metų apsilankęs Kaune N.Woltersas pamatė, kokius nuostabius sirgalius turi „Žalgirio“ komanda. Legionieriui dar didesnį įspūdį paliko, jo žodžiais, puiki „Žalgirio“ arena.

Dar praėjusį sezoną žaisdamas Šalono „Elan“ klube N.Woltersas matė, kaip „Žalgiris“ kūrė pasaką Eurolygos finalo ketverte. Todėl jam nebuvo sunku apsispręsti gavus „Žalgirio“ pasiūlymą.

Woltersas ir Pangosas yra skirtingi. Nate'as aukštesnis, galbūt turi kitų pliusų, bet gal nėra toks geras metikas. Sunku pasakyti – reikia juos integruoti į sistemą ir žiūrėti, kaip prisitaikys.

Atvykėlis nebijo aukštai jam ir visai komandai užkeltos kartelės, kurią į 19 metų nematytas aukštumas iškėlė K.Pangosas. N.Woltersas nekantrauja pradėti sezoną ir dar geriau pažinti naujus savo bendražygius.

„Noriu kasdien žaisti iš visų jėgų ir mokytis iš puikaus trenerio. Jis buvo puikus įžaidėjas ir žinau, kad jis gali daug ko mane išmokyti“, – Šaro legendą puikiai žino amerikietis.

Jau keletą dienų Kaune besisvečiuojantis „Žalgirio“ naujokas žavisi miesto tyla.

Jį maloniai priėmė ir miestiečiai, ir labai profesionalų įspūdį palikusi „Žalgirio“ organizacija. Tai gali palengvinti jo adaptaciją sunkiai Šarūno Jasikevičiaus misijai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Antanas Kavaliauskas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Antanas Kavaliauskas

Nedaug trūko, kad šis vaikinas būtų svilinęs „Žalgirį“ vilkint kitos raudonos komandos aprangą. Šios derybos buvo pasistūmėjusios prieš keletą sezonų, kai „Ryto“ vairą laikė Tomas Pačėsas. Bet, 24sek žiniomis, būtent šio stratego figūra išgąsdino įžaidėją ir jis pasirinko kitą pasiūlymą.

„Bet dabar aš laimingas būdamas šioje puikioje komandoje“, – tikina N.Woltersas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai