Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 11 28

Š.Jasikevičius: apie A.Gudaičio jėgą, „Žalgirio“ trūkumą ir P.Jankūno traumą

Kaunas nesulaukia pirmosios Eurolygos namų pergalės šį sezoną, bet Šarūnas Jasikevičius nespaudžia panikos mygtuko. „Žalgirio“ treneris nesižvalgo ir į turnyro lentelę, kurioje dega žaliai baltiems istoriškai nepalankūs skaičiai. Ramus jo balsas signalizuoja, kad „Žalgiris“ žino savo žaidimo problemas ir jas sprendžia. Išvadas pamatysime jau ketvirtadienio mūšyje su Milano „Olimpia“.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Olimpia“ | 20:00 | Eurolyga

Kai pastarąjį kartą Š.Jasikevičiaus vyrai turėjo keturių iš eilės pralaimėjimų seriją, tai buvo 2016-2017 m. sezono startas ir revoliucinių Šaro darbų Kaune pradžia.

„Žalgiris“ per tuos porą metų pastatė tvirtą krepšinio šventovę, bet namų arenos prakeiksmas šiemet privedė žalgiriečius prie ilgai nematytos duobės krašto.

Trys pralaimėjimai iš eilės ir 3-6 startas Eurolygoje. Per pastaruosius porą metų nė viena taip sezoną pradėjusi komanda nepateko į atkrintamąsias varžybas.

Tačiau „Žalgiris“ per pastaruosius porą metų Lietuvai suteikė jau ne vieną netikėtą pirmą kartą. Jo link žaliai balti bandys žengti ketvirtadienį, siekdami pirmosios namų pergalės prieš Milano „Olimpia“ ekipą.

„Žaidžiame prieš vieną geriausiai puolančių Eurolygos komandų. Todėl akcentas yra gynyba.

Turime idėją apriboti varžovus iki mažiau nei 20 taškų per kėlinį. Tada tuose ketvirčiuose atrodome gerai. Bet jei sulūžtame ir perlipame tą ribą, mes krentame žemyn.

Todėl akcentai būtų eiti į kėlinį po 20 taškų, gintis su savo taisyklėmis, kurių per 40 minučių dar tikrai nepadarome, ir stengtis limituoti varžovų lengvus taškus, kurių jie primeta daug greitame puolime ir po antrų šansų. Nieko nedalinti už dyką“, – varžovą pristatė Š.Jasikevičius.

– „Olimpia“ šioms rungtynėms ruošėsi devyniese, o didelis krūvis Jamesui ir Micovui pastarosiose rungtynėse jau padarė neigiamą įtaką. Ar žaidimo intensyvumas bus vienas „Žalgirio“ raktų į pergalę?

– Žaisime savo žaidimą. Rotuojame daug žaidėjų, galvojome, kurie ir kokiose pozicijose tiktų geriausiai. Žiūrime į savo būseną.

Žaisime tikrai didele rotacija, kaip ir visada. Turime spausti varžovus. Bet jie irgi tam ruošiasi. Visiems aiškus tas mūsų žaidimo stilius.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius mato esminį „Žalgirio“ trūkumą

– Milano žaidimo stilius liko tas pats, bet rezultatai pasikeitė kardinaliai. „Olimpia“ surado geresnius išpildytojus?

– Vėlgi, apie turnyro lentelę dar anksti kalbėti, galvoju. Faktas, kad jie labai talentingi. Ir Jamesas, ir Nedovičius, yra talentingi žaidėjai, aplink kuriuos sukasi visas žaidimas. Jie ir taškų primeta, ir perdavimų pridalina.

Gana aiškiai sudėlioti vaidmenys. Nuo 1 iki 3 numerio žaidėjai stengiasi atakuoti krepšį. Tarczewskis su Gudaičiu labai gerai kovoja dėl kamuolių. Ketvirtoje pozicijoje Kuzminskas gerai bėga į greitą puolimą, išplečia aikštę, o Brooksas daugiau kovoja dėl kamuolių.

Vaidmenys ten labai aiškūs ir gražūs. Jie žaidžia tą stilių ir iš jo juos išmušti labai sunku.

VIDEO: „Eurolygos diena“: gąsdinantis „Žalgirio“ skaičius ir pavojaus varpai

– Prieš savaitę Kaune siautėjo Aleksejus Švedas, dabar Kaune svečiuojasi kitas siausti mėgstantis išreikštas lyderis Mike'as Jamesas. Kuo skiriasi gynyba prieš vieną ir prieš kitą įvertinant ir jų komandos draugus?

– Manau, gynyba bus panaši. Abu labai talentingi vienas prieš vieną. Sunku – negalime dalinti taškų už dyką. Negalime daryti švelnių pražangų, kokių pridarėme prieš Švedą. Ir laikytis taisyklių.

Jei Jamesas eis žaisti du prieš du, jis visada turi matyti bent du žmones. Negali nueidinėti nuo užtvarų.

Tai aukščiausio lygio žaidėjai, kuriems negalima dalinti taškų už dyką. Jie kažką vis tiek įmes, nes yra supertalentai. Bet reikia jiems leisti tą daryti kuo mažiau.

– Kokį įspūdį palieka Milano lietuvių – Mindaugo Kuzminsko ir Artūro Gudaičio, žaidimas?

– Jie žaidžia savo krepšinį.

Gudaitis tampa didžiule jėga po krepšiu kovojant dėl kamuolių. Jį atsitverti ir išstumti iš baudos aikštelės labai sunku.

Visą gyvenimą jis žaidžia iš įžaidėjų, labai gerai kerta po krepšiu ir užbaigia dėjimais arba metimais.

O Kuzminskas yra tas žmogus, kuris labai gerai įsijungia į greitą puolimą ir išplečia žaidimą.

VIDEO: „Eurolygos diena“: Saulius Kuzminskas pataria broliui, kaip išlipti iš duobės

– Kas lemia Vladimiro Micovo karjeros sezoną?

– Jis atrodo tikrai labai gerai. Bandysime jam neleisti jausti daug erdvės. Tai aukščiausios klasės žaidėjas su labai didele Eurolygos patirtimi. Jis turi pranašumų, bet daugiau žaidžia iš Jameso arba Jerrellso.

Susilaikyčiau nuo frazių, kad tai jo proveržio sezonas. Dar anksti. Kai kurie pradeda geriau, kai kurie blogiau.

Bet jo vidurkiai labai aukšti ir reikia kreipti į tai dėmesį. Matome, prieš kurias gynybas jis jaučiasi blogiau, o kurias geriau. Bandysime jį apriboti.

– Kaip sekasi gyti traumuotam Pauliui Jankūnui?

– Laukiame. Yra nustatytas dviejų savaičių laikotarpis. Manau, kad aplink tą dviejų savaičių laikotarpį bus padaryti pakartotiniai tyrimai. Žiūrėsime, ar sugijo ir ar galime kažką forsuoti.

VIDEO: „Ginčas“: ar metas sunerimti dėl „Žalgirio“ pralaimėjimų Eurolygoje?

– Ar visi, išskyrus Paulių, pasiruošę žaisti?

– Taip, išskyrus Paulių – visi. Jokubaitis ypač pasiruošęs (šypsosi.).

– Praėjusį sezoną P.Jankūnas buvo svarbus smogiamojo „Žalgirio“ penketo žaidėjas. Kiek tas faktas, kad Paulius negali žaisti visa jėga arba dėl traumos iš viso nežaidžia, maišo jūsų planus lemiamose atkarpose, kai sprendžiama rungtynių baigtis?

– Galima verkti ir galvoti, bet yra tokia situacija, su kuria reikia dirbti. Turi eiti padėti kitas, užimti jo vietą ir padaryti jo darbą. Antanas tą gana gerai kompensuoja. Kiti irgi stengiasi. Nemanau, kad pralaimėjome rungtynes dėl to, kad nėra Pauliaus.

– „Žalgiris“ turi tendenciją praleisti daug taškų ketvirtajame kėlinyje. Jūsų akimis, kodėl lemiamu metu griūva komandos gynyba?

– Nepadarome darbo iki galo. Dar nesame pasiruošę žaisti 40 minučių iki galo. Daugelis komandų dar to nepadaro.

Taip pat reikia pripažinti, kad žaidėme prieš aukščiausio lygio komandas ir žaidėjus. Kartais tikrai labai sunku.

Bet turime geriau padaryti savo darbą ir išlaikyti gerą krepšinį daugiau minučių. Tada, manau, rezultatai gali būti geresni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas