Sportas gyvai
2019 10 29

Š.Jasikevičius: apie dvigubos savaitės iššūkius bei patyrusį ir fizišką „Zenit“

Kauno „Žalgiris“ pirmą kartą šiame sezone pasitinka dvigubą Eurolygos savaitę. Pirmajame susitikime namuose žalgiriečiai priims Eurolygos debiutantę, buvusio „Žalgirio“ stratego Joano Plazos vedamą Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipą iš Rusijos, o jau penktadienį vyks į Stambulą, pasitikrinti jėgomis su įvairių problemų sezono starte kamuojama „Fenerbahče“.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Trečiadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Zenit“ | 20:00 | Kaunas

„Iš mūsų pusės, tai darbo daugiau, – apie dvigubą savaitę sakė Šarūnas Jasikevičius. – Ruošiamės rytojaus rungtynėms, jos pasibaigs ir eisime į kitą mačą. Stengiamės nežiūrėti į priekį, kad laukia du mačai šią savaitę. Pilną koncentraciją teikiame „Zenit“ komandai.“

Tai yra debiutinis Sankt Peterburgo ekipos sezonas stipriausiame Senojo žemyno turnyre. „Zenit“ pirmuosiuose dviejuose turuose nepasipriešino Berlyno ALBA bei „Barcelona“ krepšininkams, kuriems atitinkamai pralaimėta 65:85 bei 63:87.

Pergalių sąskaitą Joano Plazos kariauna atsidarė Graikijoje, per pratęsimą 77:68 sudavusį smūgį Kęstučio Kemzūros vadovaujamam Pirėjo „Olympiakos“. Paskutiniame ture „Zenit“ namuose 79:89 nusileido prieš Atėnų „Panathinaikos“.

„Varžovas tik susikūręs, daug naujų žaidėjų, tad jam reikia laiko, kaip ir kiekvienai naujai komandai šioje sezono stadijoje. Vis dėlto kontūrai yra labai aiškūs. Tai komanda, kuri žaidžia gerai gynyboje, žaidžia fiziškai. Tai pirmasis akcentas“, – apie būsimą varžovą kalbėjo Šaras.

Eurolygos kvietimo sulaukęs Sankt Peterburgo klubas ėmėsi didelių permainų. „Zenit“ vasarą papildė 11 naujokų, o tai didžiausias skaičius tarp visų komandų turnyre.

Žaidime juntama ispaniška filosofija, kurią propaguoja katalonas J.Plaza. Žalią šviesą sudėties komplektacijai iš klubo vadovų sulaukęs strategas į komandą pasikvietė net 7 praeityje Ispanijos lygoje žaidusius krepšininkus.

„Komandoje pilna veteranų, kurie nevengia kontakto, – mintimis dalijosi „Žalgirio“ treneris. – Jei imtume žaidėjus nuo pirmos iki penktos pozicijos, tai įžaidėjai yra mažiukai, bet jie tvirti gynyboje – tiek A.Albicy, tiek A.Renfroe. Kitose pozicijose žaidžia dideli žaidėjai. M.Ponitka, W.Thomasas ir abu centrai. Fizinis kontaktas ir centimetrų neužleidimas mūsų pusėje bus vienas iš akcentų.“

VTB lygoje Sankt Peterburgo klubas žygiuoja su dviem pergalėmis per penkis mačus. J.Plazos auklėtiniai pirmuosiuose dviejuose turuose pamokė Zielionos Guros „Stelmet“ bei Maskvos CSKA krepšininkus, tačiau tuomet sekė trys pralaimėjimai paeiliui Žemutinio Naugardo „Nizhny Novgorod“, Talino „Kalev“ bei Krasnodaro „Lokomotiv“.

„Kitas akcentas, mano manymu, turi būti varžovų charakteris. „Zenit“ po kiekvienų rungtynių sugrįžta ir pasiekia puikias pergales. Taip buvo Maskvoje, taip buvo Pirėjuje. Komanda su charakteriu, kuri atvažiuos ryt mus apstumdyti ir apžaisti, turime būti tam pasiruošę“, – sakė Šaras.

Ar Šarūnas Jasikevičius yra patenkintas, kaip kyla žalgiriečių fiziškumo lygis, kurį stipriai akcentavo po dvikovos Milane?

„Didžiulis akcentas buvo prieš rungtynes su ASVEL, mes su juo nesusitvarkėme, – sakė Šaras. – Mums reikia laiko priprasti. „Zenit“ yra panašus variantas, kaip ir ASVEL, galbūt nėra tokia šokli, bet ji yra platesnė komanda, jei imtume žaidėjų fiziškumą. Bet ji turi žymiai didesnę patirtį.“

„Žalgiris“ sezono starte demonstruoja solidžią gynybą bei pagal praleidžiamus taškus po ketverių rungtynių Eurolygoje rikiuojasi trečioje vietoje (vid. 71 tšk.), nusileisdamas tik Belgrado „Crvena Zvezda“ (70,8 tšk.) bei „Barcelona“ (69 tšk.) krepšininkams.

Tai nėra geras signalas pastebimai stringančiai „Zenit“ komandai. Rusijos klubas pagal rezultatyvumą (vid. 71 tšk.) Eurolygoje yra 15-as, pagal tritaškių pataikymą (vid. 31 proc.) – 14-as. Tai trečia labiausiai klystanti ekipa stipriausiame Senojo žemyno turnyre – vidutiniškai 15 klaidų per mačą.

Didįjį „Zenit“ ketvertą sudaro sunkusis krašto puolėjas 33-ejų Willas Thomasas (11 tšk., 5,8 atk. kam.), praeityje „Žalgirį“ dominęs lenkas Mateuszas Ponitka (10,8 tšk., 13,8 naud. bal.), Eurolygos patirties sukaupęs aukštaūgis Coltonas Iversonas (7,8 tšk., 5,5 atk. kam., 2,3 rez. perd.) bei dukart turnyro čempionas, meksikietis Gustavo Ayonas (8,7 tšk., 6,3 rez. perd., 1,7 per. kam.).

Prieš artėjančią dvikovą „Žalgiris“ sulaukė gerų žinių, vakar treniruotis pradėjo įžaidėjas Alexas Perezas. „Jei viskas bus šiandien gerai, tuomet Alexas rytoj žais“, – sakė Šaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius