Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 01 30

Š.Jasikevičius įvertino R.Kurtinaičio pokyčius ir į Maskvą išsivežė A.Kavaliauską

Šarūnas Jasikevičius ruošiasi dar vienam mažajam Kauno „Žalgirio“ finalui. Pagal pastarųjų dviejų sezonų pavyzdį, žalgiriečiai turi laimėti 8 iš 10 likusių Eurolygos reguliariojo sezono rungtynių. Šiame ruože pasitaikiusi Maskvos srities „Chimki“ komanda – kaip tik ta, kuriai „Žalgiris“ privalo atsirevanšuoti, jei dar tikisi įšokti į Eurolygos ketvirtfinalio traukinį. Žalgiriečiai priima iššūkį sustiprėję – į Maskvą išvyksta dėl traumos ilgai nežaidęs Antanas Kavaliauskas.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | Ketvirtadienis | „Chimki“ – „Žalgiris“ | 19:00 | Mytiščiai

Praėjusį sezoną „Žalgiris“ su „Chimki“ kovėsi Eurolygos atkrintamosiose varžybose, o dabar abi komandos stumdosi eilėje prie ketvirtfinalio.

„Žalgiris“ su 8 pergalėmis ir 12 pralaimėjimų turnyro lentelėje rikiuojasi vienuoliktas, o „Chimki“ situacija dar prastesnė – 7 pergalės, 13 nesėkmių ir 13 pozicija.

Būtent dėl tokių rezultatų iš posto lėkė graikas Giorgos Bartzokas, o „Chimki“ žaidimą bandys sutvarkyti Rimas Kurtinaitis.

Pirmas blynas prisvilo. Praėjusiame ture R.Kurtinaičio auklėtiniai ištaškė 18 taškų persvarą ir namuose klupo prieš Miuncheno „Bayern“ 60:71.

„Yra šiek tiek detalių, – R.Kurtinaičio įvestus žaidimo pokyčius vertino Š.Jasikevičius. – Kažkiek pakeista gynybos sistema, jie stengiasi agresyviau žaisti du prieš du situacijose. Bando žaisti truputį greičiau. Įvesta kažkokių naujų derinių. Kai kurių senų Kurtinaičio derinių.

Praėjo mažai laiko, bet dar buvo pora dienų po Saratovo rungtynių, tai gal kažką įves.“

Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis
Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis

Pirmosiose tarpusavio rungtynėse „Žalgiris“ namuose pralaimėjo 83:84.

Tada žaliai baltus labiausiai skriaudė Aleksejus Švedas, pelnęs 25 taškus ir atlikęs 10 rezultatyvių perdavimų. Bet ketvirtadienį jo ant Mytiščių arenos parketo nebus. Kaip ir Anthony Gillo bei Andrejaus Zubkovo.

Nors „Žalgiris“ dar žaidžia be Leo Westermanno, žaliai baltų kelionėje -pozityvūs ženklai. Antanas Kavaliauskas skris su komanda ir galbūt išbėgs ant parketo.

„Antanas treniravosi vakar ir atliko dalį treniruotės. Tikėsimės, dar pasitreniruos ir žiūrėsime, kiek jis galės padėti, – Kauno oro uoste prieš skrydį sakė Šarūnas Jasikevičius. – Su Nate'u viskas gerai, jis jaučiasi geriau. Brandonas treniravosi ir bandys žaisti.“

Š.Jasikevičius nesitiki gražių rungtynių: „Manau, nereikia tikėtis gražių rungtynių. Jaučiasi, kad „Chimki“ neturi Švedo, mes neturime kai kurių žaidėjų. Manau, bus gan nerezultatyvios ir nelabai gražios rungtynės.

Bet dabar svarbiausia iškovoti pergalę, o ne žaisti gražų krepšinį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas