Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 16

S.Vezenkovo krikštą pajutęs A.Butkevičius: „Prastai žaisdami vos nelaimėjome“

Kauno „Žalgirio“ gynybos asui Arnui Butkevičiui įprastai Kazys Maksvytis patikėdavo varžovų perimetro lyderių priežiūrą, bet šįkart puolėjui teko stabdyti Pirėjo „Olympiakos“ lyderį ir būsimą šio Eurolygos sezono MVP Sašą Vezenkovą. „Blogai, blogai blogai...“, – atsidusęs po pralaimėtų rungtynių sakė A.Butkevičius, nors „Žalgiris“ buvo per metimą nuo pergalės prieš turnyro lyderius.

Eurolygos atkrintamųjų traukinį gaudantis Kauno „Žalgiris“ buvo arti netikėto taško prieš turnyro lyderį Pirėjo „Olympiakos“.

Rolando Šmito tolimas metimas mačo pabaigoje išvedė Kazio Maksvyčio komandą į priekį, tačiau tuomet šeimininkai prasižengė prieš iš toli metusį Graikijos komandos gynėją Shaquielle'ą McKissicą.

„Žalgirio“ kapitonas Edgaras Ulanovas mačo kulminacijoje ėmėsi iniciatyvos dukart, bet į taškus ši lyderystė nevirto, o Sašos Vezenkovo metimas per Tomą Dimšą lėmė 19-ąją „Olympiakos“ pergalę per 20 pastarųjų mačų.

Tai buvo vos ketvirtoji „Žalgirio“ nesėkmė namuose šio sezono Eurolygoje, kurią labiausiai lėmė net 20 padarytų klaidų.

„Blogai, blogai, blogai... – po rungtynių kalbėjo Arnas Butkevičius. – Treneris pagyrė už kovą, bet pasakė, kad žaidime pritrūko kokybės. Tai yra pagrindinis dalykas. Labai gaila, nes taip prastai žaisdami išlikome rungtynėse ir turėjome galimybę jas laimėti. Nežinau, ar galime tikėtis pergalės su tokia žaidimo kokybe. Labai daug klaidų, labai daug nesusikalbėjimų gynyboje. Žaidėme prieš geriausią Eurolygos komandą, o su tokiu prastu išpildymu pasirodėme šitaip. Turbūt galime įžvelgti kažkokio pozityvo, bet šiai minutei atrodo, kad buvo prastos rungtynės.“

Per 30 minučių A.Butkevičius įmetė 7 taškus, atkovojo 6 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, blokavo metimą, 5 kartus suklydo ir surinko 10 naudingumo balų.

K.Maksvytis šiam žaidėjui buvo patikėjęs „Olympiakos“ žvaigždės S.Vezenkovo priežiūrą, tačiau bulgaras sužaidė dar vieną nuostabų mačą – 25 taškai (9/9 dvit.) ir 32 naudingumo balai.

– Dar iki ilgosios pertraukos suklydote 13 kartų, o iš viso protokole ties „Žalgirio“ pavadinimu dega net 20 klaidų. Ar tai yra dėl geros „Olympiakos“ gynybos, ar dėl jūsų koncentracijos trūkumo?

– Ir tas, ir tas. Puolime buvome išmušinėjami iš savo pozicijų, iš ten, kur norėjome būti. Nepasistatėme užtvarų, neprisiėmėme kamuolių. Prasidėdavo kažkokios improvizacijos, o iš improvizacijų – klaidos. Blogiausia, kad po klaidų jie nubėgdavo į greitas atakas. Tokių klaidų neištaisysi. Turėjome daug prarastų atakų, kur galėjome bent išmesti kamuolį į krepšį. Gal būtume surinkę bent vieną kitą papildomą tašką. Kokybės šiose rungtynėse nebuvo, todėl toks yra ir rezultatas.

– Šiandien jums teko gintis prieš būsimą Eurolygos MVP Sašą Vezenkovą. Koks buvo gynybinis planas ir kaip sekėsi jį įgyvendinti?

– Nepavyko įgyvendinti to, ką planavome. Sakyčiau, kad prieš jį reikia didelio komandinio darbo. Buvo individualių mūsų klaidų, buvo ir mano klaidų, kurias aš prisiimu ir tikrai nuo jų nebėgu. Esmė tokia, kad „Olympiakos“ žaidžia komandinį krepšinį – daug įkirtimų, daug paslėptų užtvarų ir daug situacijų skaitymo. Tam reikia gero susikalbėjimo ir koncentracijos gynyboje, bet šiandien mes to neturėjome, o S.Vezenkovas sėkmingai mus baudė. Moustapha Fallas labai gerai mato aikštelę. Kai einame į pagalbas, Saša kerta po krepšiu, o mes neatsirenkame žmonių, kas turėtų pasaugoti įkirtimą. Dėl to praleidome daug taškų. Mūsų planas nepavyko.

– O koks jūsų planas buvo paskutinei gynybai ir paskutiniam puolimui?

– Gynyboje mes keitėmės, vyko žaidimas vienas prieš vieną. Metimas buvo ganėtinai sudėtingas. Nieko per daug naujo nepasakysiu. Metimas nebuvo laisvas. Aukšto lygio žaidėjas, tai pataikė.

Mūsų ataka, kaip ir didžiąją rungtynių dalį, nepadarėme taip, kaip prašė treneris ir kaip turėjome ją padaryti. Mes nepastatėme eilinį kartą užtvaros ir neišsivedėme žmogaus į užtvarą. Prieš silpnesnes komandos to nepajusi, bet prieš stipresnes prarandi ataką.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Arnas Butkevičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Arnas Butkevičius

– Kurį žaidėją jums stabdyti sunkiau – Markusą Howardą ar Sašą Vezenkovą?

– Labai skirtingo profilio žaidėjai. Prieš S.Vezenkovą niekada negali, nei sekundei ar sekundės daliai, prarasti koncentracijos. Tik pameti jį iš savo matymo lauko ir gauni nuo jo taškus. Jis daugiausiai žaidžia ne vienas prieš vieną, bet taškus susirenka iš komandinių veiksmų.

– Iki paskutinių sekundžių tampėtės su Eurolygos lyderiais. Kur matote didžiausią pozityvą?

– Toks ir pozityvas, kad su tokiu žaidimu galėjome iškovoti pergalę. Turime daugybę taisytinų dalykų, kaip galėtume pakelti žaidimo kokybę. Šiandien nereikėjo maksimaliai gero žaidimo, galbūt būtų užtekę ir kiek daugiau nei vidutiniško, kad pasiektume pergalę. Toks ir pozityvas. Reikia ištaisyti klaidas ir žengti į priekį.

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ galvosūkiai ir viltys, čempionų nerimas ir MVP Kaune

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas