Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 10 29

Saldus M.Jameso kerštas: stebuklą sukūrusi „Monaco“ nukovė CSKA

Krepšinio rungtynės vyksta ne 20, o 40 minučių. Šią krepšinio tiesą dar sykį patvirtino Eurolygos debiutantė „Monaco“ (4-3) ekipa. Stebuklingai rungtynes aukštyn kojomis apvertusi naujoji Mike‘o Jameso komanda nubloškė senąją – 97:80 (13:25, 26:27, 28:12, 30:16) prieš Maskvos CSKA (4-3).
Mike'as Jamesas
Mike'as Jamesas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Pradžia Donato Motiejūno atstovaujamai „Monaco“ ekipai nieko gero nežadėjo. M.Jamesas nuo suolo stebėjo košmarišką komandos draugų startą – pirmas 5 minutes šeimininkai pralaimėjo 4:15.

Įsibėgėjusios CSKA tuomet nepristabdė ir nuo suolo pakilęs „Monaco“ lyderis. Buvusi M.Jameso komanda tęsė dominavimą ir pirmavo net 7:25.

Antrajame kėlinyje praraja tarp komandų ir toliau augo (13:35), o svečiai solidžią persvarą dar turėjo ir trečiojo kėlinio pradžioje (41:57), tačiau „Monaco“ tada įspūdingai sugrįžo į rungtynes.

Užsidegę iš rūbinės sugrįžę šeimininkai laimėjo atkarpą net 19:2 ir persvėrė rezultatą savo naudai (60:59). „Monaco“ arena ošė, o CSKA ir toliau atrodė pasimetusi.

M.Jamesas išradingai perdavė kamuolį, D.Hallas galingai įdėjo iš viršaus – netrukus ir pats M.Jamesas pranėrė po krepšiu, o „Monaco“ jau pirmavo dviženkle persvara (76:66).

Per likusį laiką „Monaco“ pergalės iš savo rankų nepaleido. Skandalingai nuo CSKA klubo praėjusiame sezone atskirtas M.Jamesas žaidė pirmąsias savo rungtynes prieš Dimitrį Itoudį ir pasižymėjo 10 taškų (4/8 dvit., 0/4 trit.), 8 rezultatyviais perdavimais bei net 5 perimtais kamuoliais.

„Mes tiesiog norėjome laimėti. Ypač po paskutinių rungtynių su „Barcelona“, kai pergalė mums išslydo iš rankų. CSKA – gera komanda, jie kelia tikslus žaisti Eurolygos finalo ketverte. Labai svarbi pergalė“, – kuklus po „Monaco“ sėkmės išliko M.Jamesas.

„Mums pritrūko jėgų. „Monaco“ turėjo papildomą dieną poilsiui. Padarėme per daug klaidų (21, – past.) ir pralaimėjome“, – teigė D.Itoudis.

Starto penkete mačą pradėjęs D.Motiejūnas per 19 minučių pasižymėjo 3 taškais (1/3 dvit., 1/2 baud.) ir 4 atkovotais kamuoliais.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Donatas Motiejūnas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Donatas Motiejūnas

Rezultatyviausiai ir naudingiausiai „Monaco“ ekipoje žaidė su apsaugine kauke dėl sulaužytos nosies rungtyniavęs Donta Hallas – 17 taškų, 10 atkovotų kamuoliai ir 25 naudingumo balai.

CSKA komandoje išsiskyrė Willas Clyburnas – 19 taškų, bet 6 klaidos. Aleksejus Švedas pridėjo 15 taškų (4/6 trit.) ir 4 klaidos.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas