Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 11

Sąlygomis Vitorijoje patenkintas R.Giedraitis patvirtino: „Turėjau pasiūlymų iš NBA“

Rokas Giedraitis šią vasarą galėjo pakelti sparnus į stipriausią pasaulio krepšinio lygą, tačiau nusprendė likti Vitorijoje ir toliau vilkėti vietos „Baskonia“ klubo marškinėlius. Bendraudamas su ispanų „Mundo Deportivo“ lietuvis išskyrė savo šeimos ir trenerio svarbą priimtam sprendimui bei pasidalijo savo mintimis apie artėjantį sezoną.

29-erių puolėjas vietos žiniasklaidai patvirtino, kad vasarą sulaukė nemažo susidomėjimo iš NBA klubų, tačiau pasitaręs su šeima nusprendė likti baskų krašte, kuriame jaučiasi labai laimingas.

Svarbus faktorius, nulėmęs Roko apsisprendimą likti, buvo ir toliau „Baskonia“ ekipą treniruosiantis charizmatiškasis Duško Ivanovičius.

„Turėjau pasiūlymų iš NBA, tačiau mūsų šeimai labai patinka Vitorija. Ji nedidukė, tyli, bet labai žavinga, – kalbėjo Giedraitis, netrukus nuo miesto perėjęs prie komandos. – Smagu, kad turėsime jauną, alkaną ir labai kovingą kolektyvą, kurį treniruos puikus treneris. Jis subūrė puikią komandą, tačiau dabar turime labai sunkiai dirbti ir visi kartu augti.“

„Baskonia“ klubas šiame tarpsezonyje pasipildė italu Simone Fontecchio, kuris jau išaugo Berlyno ALBA marškinėlius, o vasarą svariai prisidėjo ir prie Italijos rinktinės pergalių.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Simone Fontecchio
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Simone Fontecchio

R.Giedraitis dėl konkurencijos su toje pačioje pozicijoje rungtyniaujančiu italu nesibaimina. Atvirkščiai, lietuvis džiaugiasi, jog abu puolėjai klubui galės suteikti įvairiapusiškumo.

„Aš mėgstu daugiau žaisti su kamuoliu ir atlikti perdavimus, o Simone gali puikiai sužaisti ir „ant ūselio“. Mano funkcijos aikštėje nepasikeis, tačiau tai yra visiškai nauja komanda.

Duško spaudžia mus atiduoti visas jėgas. Toks jo mentalitetas. Konkrečių tikslų iškelti negaliu, tačiau mintyse privalome galvoti apie Eurolygos atkrintamąsias. Rungtynės po rungtynių – bent jau taip viską regiu aš“, – kalbėjo Rokas.

Praėjusiame Eurolygos sezone snaiperis vidutiniškai per beveik 29 ant parketo praleistas minutes rinkdavo po 12,7 taško (40,5 proc. trit.), 3 atkovotus kamuolius ir 12,9 naudingumo balo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas