Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 12 24

Šarą nustebinusi transformacija: L – tai ne „Loseris“, L – tai Laimėtojas Leo

Sakoma, kad įžaidėjai yra atakų dirigentai, mat aikštėje diriguoja komandos žaidimui, bandydami jį sustatyti taip, kad išpuolis baigtųsi pelnytais taškais. Bet Leo Westermannas dirigavo ir 15 tūkst. 168 sirgalių chorui. Kai prancūzas priešpaskutinę minutę varžovams tiesiai į veidą trenkė tritaškį ir įtvirtino pergalę 77:67, sirgaliai užtraukė pergalingą „Žaliai balti“. Po tolimo šūvio jis dar simboliškai kėlė ranką į viršų. Atrodė, kad rodo likimo pirštą Tel Avivo „Maccabi“ komandai, bet tai buvo išgarsėjusi L. Ne „Loseris“, o laimintis ir tritaškius laidantis Leo.
Leo Westermannas
Leo Westermannas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vos po pergalės prieš „Maccabi“ žurnalistams buvo atvertos „Žalgirio“ rūbinės durys, žiniasklaidos atstovai užklupo ant lentos kažką rašantį Leo Westermanną.

Tai buvo Brandono Davieso pavardė. Su amerikiečiu prancūzas sumušė kumščiais ir pritūpė į savo vietą duoti interviu 24sek.

Už nugaros kantriai stovėjo „Žalgirio“ kineziterapeutas Paulius Jacikas, laukęs, kol galės ant Leo kojų užvynioti ledo gabalus. Tik gal reikėjo dar paieškoti vyniotinio L.Westermanno dešinės rankos riešui, kuris buvo įkaitęs nuo taiklių tolimų metimų.

Ketvirtajame kėlinyje „Žalgirio“ įžaidėjas pataikė net tris tritaškius ir po lemtingojo trečiojo nesusilaikė neiškėlęs į viršų likimo L.

Ši išgarsėjo po pergalės prieš Stambulo „Daruššafaka“, kai minutės pertraukėlės metu Šarūnas Jasikevičius patikslino, jog derinių lentoje užrašyta L yra Leo, ne „Loseriui“.

„Ta minutės pertraukėlė Stambule tapo kultine. Buvo linksma, – po penktadienio pergalės šypsojosi L.Westermannas. – Tai – iš emocijų, o aš – emocingas vyrukas. Rungtynių metu Šaras irgi toks būna. Tad pasilinksminome.

Ne kaskart taip išeina, bet buvo smagus momentas. Manau, žmonėms patiko.“

L.Westermannas juokiasi. Po rungtynių Stambule ta garsioji minutės pertraukėlė buvo karšta tema „Žalgirio“ rūbinėje.

Socialiniuose tinkluose legionierius sulaukė, kaip pats sakė „Žalgirio“ TV, bemaž 2 tūkstančių žinučių. Vaizdo įrašą peržiūrėjo maždaug 50 tūkstančių internautų.

Bet kultiniu tampa ir L.Westermanno tritaškių pataikymas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Leo Westermannas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Leo Westermannas

Į „Maccabi“ krepšį įsmeigęs 3 tritaškius iš 4, prancūzas pratęsė puikią savo seriją.

Nuo tos akimirkos, kai iš rikiuotės iškrito Nate'as Woltersas ir Paulius Jankūnas, L.Westermannas padėjo žingsnį į priekį.

Tame trijų rungtynių „Žalgirio“ išgyvenimo misijos ruože L.Westermannas rinko vid. po 14 taškų ir pataikė net 9 tritaškius iš 16.

Miunchene jis smeigė net 5 tolimus metimus, pasiekdamas karjeros rekordą. Stambule jo tolimas metimas atnešė „Žalgiriui“ pergalę.

Šį sezoną iš trijų taškų zonos L.Westermannas atakuoja net 47,2 proc. taiklumu – geriausiai per karjerą.

„Nežinau, ar ta Leo trauma jį pakeitė. Gal kai žmogus negali sportuoti, eina į tą salę... Nežinau, aš tik taip mąstau.

Galbūt jis mėto daug iš to taško. Tai jis iš taško tapo tikrai puikiu metiku. Tikiuosi, tai nepasikeis.

Aišku, pataikė sunkių tritaškių ir po driblingo. Bet vienas didžiulis jo pasikeitimas – metimas iš taško, atrodo labai solidžiai. Žymiai solidžiau nei buvo tas pats Leo, kuris prieš dvejus metus žaidė Kaune“, – stebėjosi net Šarūnas Jasikevičius.

VIDEO: Santūrus Šaro džiaugsmas po pergalės – dėl kelių svarbių dalykų

Artūras Milaknis šyptelėjo paklaustas apie bičiulio taiklumą iš toli. Kilo įtarimas, kad ne veltui Robiną Hudą „Žalgirio“ kalendoriuje iliustravęs snaiperis prisidėjo prie L.Westermanno transformacijos.

„Leo pirma opcija visada būna mesti, antra – veržtis ir mesti, o trečia – galbūt pasas“, – kvatojo A.Milaknis, šį sezoną išmetęs daugiausiai tritaškių „Žalgiryje“ – 56.

Tačiau net ir patikimiausias „Žalgirio“ metikas šį sezoną nemeta taip tiksliai, kaip legionierius iš Prancūzijos. A.Milaknio procentas siekia 44,6.

„Džiugu, džiugu. Žinojau, kad jis pataiko, – trumpam surimtėjo A.Milaknis. – Pažaidžiame mes čia rytais tokį žaidimėlį, kur ir Paulius turėtų dalyvauti (atsisuka į rūbinės kaimyną P.Jankūną, kuris kuičiasi prie savo spintelės), bet, gaila, nepasijungia.

Žinau, kad Leo tikrai pataiko ir gali pataikyti. Manęs tai nestebina. Gal tik kažką aplinkui stebina.“

VIDEO: A.Milaknis pokštavo apie guzą ir pamokas Leo

Pats L.Westermannas negali paslėpti savo šypsenos. Bet jis irgi tikina esąs visiškai ramus. Mat dar jaunystėje jis pasižymėjo kaip neblogas metikas.

„Nieko nekeičiau, – 24sek tikino L.Westermannas. – Kai buvau jaunas, buvau laikomas geru metiku. Tik kai tapau profesionalu, manęs prašė daryti kitus dalykus.“

Pirmąjį savo sezoną Eurolygoje, 2012-2013 m., L.Westermannas vilkėdamas Belgrado „Partizan“ aprangą pataikė 43,3 proc. tritaškių. Tačiau vėliau penkis sezonus paeiliui Leo rodikliai stabiliai smuko žemyn, kol praėjusį sezoną Maskvos CSKA klube pasiekė dugną – 32,5 proc. tikslumą.

Nieko nuostabaus, kad varžovai pradėjo spaustis arčiau krepšio ir provokuodavo Leo mesti.

Kita vertus, L.Westermannas pripažino, kad kol gydėsi traumą ir prieš sugrįždamas į „Žalgirį“ atliko reabilitaciją, jis daug dirbo su savo metimu.

„Daug dirbau su savo metimu, kai negalėjau žaisti. Daug mėtydavau. Tiesiog atėjo pasitikėjimas. Jaučiuosi vis geriau. Svarbiausia, kad su mano koja vis geriau“, – kuklinosi L.Westermannas.

VIDEO: L.Westermannas: minutės pertraukėlės pokštas buvo populiari tema

„Žalgiris“ penktadienį į „Maccabi“ krepšį įmetė rekordiškai daug tritaškių – 11.

Artūras Milaknis įšovė keturis, Edgaras Ulanovas irgi pirmą kartą šį sezoną per vieną vakarą įleido daugiau nei vieną – iš viso net 3.

„Tačiau manau, kad pergalę atnešė gynyba, – pabrėžė L.Westermannas. – Varžovai metė sunkius paskutinių sekundžių metimus. Taip, Wilbekinas pataikė sudėtingus metimus, tačiau nepamenu nė vieno metimo, kurį jis būtų metęs laisvas.

Ir mūsų aukštaūgiai labai agresyviai žaisdavo step-out'ą. Gynyboje visi pasirodėme gerai. Esu tikrai patenkintas pasirodymu gynyboje.

Iš tikrųjų, visi pataikėme ir buvome gerame ritme. Treneris šią savaitę mumis gerai pasirūpino. Niekas nepersižaisdavo, todėl abejose rungtynėse rungtyniavome šviežiomis kojomis.

Turėjome puikią savaitę ir turime tuo didžiuotis.“

Leo gali didžiuotis savo tritaškių pataikymu. Giliai širdyje jis tikrai didžiuojasi.

Po traumomis nusėto praėjusio sezono Maskvoje, Europos krepšinio bendruomenėje daug kas nurašė L.Westermanną.

Skaudžios skyrybos su CSKA ir atviras rusų skepsis, kad įžaidėjas niekada nebesugrįš į savo aukščiausio lygio formą, galėjo sutrypti 26-erių žaidėjo pasitikėjimą savimi.

Bet šis prancūziškas turi charakterį.

Leo iškelta galva kelia į viršų pirštų kombinaciją, kuri rodo L. Ir ji simbolizuoja ne Loserį, o Laimintį Leo.

VIDEO: Triuškinantys A.White'o dėjimai ir įspūdingi „Maccabi“ paskutinių sekundžių metimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas