Tiesiogiai

Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!

2021 11 19

Šaras apie ASVEL raumenis: „Mūsų kelyje – vienas geriausių gynėjų duetų lygoje“

Penktadienio vakarą „Barcelona“ gali sugrįžti į pirmąją Eurolygos vietą, jei išvykoje pranoks turnyro pelenę Vilerbano ASVEL. Užduotis – sunki, kadangi Prancūzijos ekipoje sužibėjo bene geriausias gynėjų duetas.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / nuotr. „Getty Images"/euroleague.net

Įspūdingu stiliumi Maskvos CSKA ekipą ant menčių prieš dvi dienas paguldę Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai laiko skrajoti padebesiais neturi. Penktadienį 22 val. jie „Astroballe“ arenoje Lione testuos didžiausią Eurolygos sezono starto sensaciją Vilerbano ASVEL ekipą.

Šaras jau žino, ką reiškia nusileisti Tony Parkerio valdomai komandai. Praėjusiame sezone ASVEL abu kartus iškaršė kailį „Barcelonos“ krepšininkams – 80:68 ir 69:76.

Tik šį kartą Vilerbano komandą į priekį tempia nauji lyderiai – gynėjai Elie Okobo ir Chrisas Jonesas.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Elie Okobo
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Elie Okobo

Pirmąjį sezoną Eurolygoje žaidžiantis 24-erių E.Okobo yra rezultatyviausias ir trečias pagal efektyvumą turnyro žaidėjas, renkantis 19,9 taško, 3,8 atkovoto kamuolio, 3,8 rezultatyvaus perdavimo ir 19,6 naudingumo balo rodiklius.

Tritaškius metimus prancūzas realizuoja net 48,9 proc. taiklumu, nusileisdamas tik „Barcelona“ žvaigždei Nikola Mirotičiui – 50 proc.

E.Okobo ginklanešiu tapo kitas gynėjas Ch.Jonesas, praėjusį sezoną rungtyniavęs Tel Avivo „Maccabi“. 28-erių įžaidėjas fiksuoja po 15,3 taško, 3,3 atkovoto ir 1,8 perimto kamuolio, 2,5 rezultatyvaus perdavimo bei 16,5 efektyvumo balo.

Šis krepšininkas ir pasižymi auksine rankele, iš toli mesdamas 45,5 proc. tikslumu.

Euroleague.net/Chrisas Jonesas
Euroleague.net/Chrisas Jonesas

Pastarąsias dvejas rungtynes pralaimėjusi ASVEL šiuo metu per 10 mačų turi 6 pergales.

„ASVEL žaidėjai pasižymi didžiule fizine jėga, tad bus svarbu žaisti kietai gynyboje ir kautis pradėti jau nuo pirmųjų dvikovos sekundžių. Varžovas sezoną pradėjo puikiai, o žaidimas lipdomas aplink E.Okobo ir Ch.Jonesą. Tai vienas geriausių gynėjų duetų visoje Eurolygoje. ASVEL turi žaidėjų, kurie vieni gali nuspręsti mačo likimą, – prieš rungtynes sakė Šarūnas Jasikevičius. – Pergalė prieš CSKA suteikė mums pasitikėjimo, bet dabar bus nauja istorija, kurią pradėsime nuo nulio. Varžovo pranašumu gali tapti ir tai, jog turėjo viena diena daugiau poilsio nei mes. Bet pasiteisinimų negali būti, turėsime žaisti savąjį žaidimą.“

Su komanda į Prancūziją išvyko ir Nickas Calathesas, dėl kojos raumens traumos praleidęs ketvirtąjį mačo su CSKA kėlinį. Dėl nugaros spazmų ir toliau nežais Cory Higginsas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas