Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 24

Šaras – apie nesėkmę taurėje ir stebinančius Eurolygos klubus, tarp kurių – ir „Žalgiris“

„Barcelona“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius prieš Eurolygos rungtynes su „Monaco“ tikino, jog iškritimas Karaliaus taurės ketvirtfinalyje neišmušė komandos iš pastarųjų savaičių „geros dinamikos“.

Ilgą laiką Ispanijos taurės ketvirtfinalyje pirmavusi „Barcelona“ galiausiai subyrėjo dvikovos pabaigoje ir per pratęsimą nusileido Malagos „Unicaja“ ekipai.

Šarūnas Jasikevičius su kompanija liko be pirmojo šio sezono trofėjaus, bet tęsia žygius pagrindiniuose dviejuose frontuose Eurolygoje katalonai užima trečią vietą, Ispanijos čempionate – antrą.

Penktadienio vakarą „Palau Blaugrana“ arenoje „Barca“ priims „Monaco“ krepšininkus.

„Niekas nepasikeitė. Vis galvojame, kuri komanda gerina žaidimą. Mes geriname žaidimą. Mes pasiekėme taurės ketvirtfinalį būdami geroje formoje, žaidėme labai geras 35 minutes, buvome stabilūs ir triskart turėjome 13 ar 11 taškų pranašumą. Mes tiesiog neuždarėme rungtynių – sakė Š.Jasikevičius. – Mes esame gerame ritme, bet kai pralaimi taurės ketvirtfinalyje, atsiranda daug triukšmo išorėje. Mes turime žinoti, kaip su tuo tvarkytis. Atsakymas – geros keturios ar penkios treniruotės iš eilės. Skaudus pralaimėjimas, bet negalime sau leisti ilgai apie tai galvoti.“

„Monaco“ ekipa turi viena pergale mažiau už „Barcelona“ vyrus, tad mačo vertė – didžiulė. Pirmąjį susitikimą Monako Kunigaikštystėje Šaro komanda laimėjo 69:63.

„Laikas treniruotes perkelti į rungtynes ir sužaisti gerą mačą. Rytoj mūsų laukia svarbus Eurolygos mūšis. Pergalė mums suteiktų tarpusavio pranašumą prieš „Monaco“ komandą“, – sakė „Barcelona“ vairininkas iš Kauno.

Š.Jasikevičius gyrė būsimą varžovą, treniruojamą Saša Obradovičiaus.

„Jie žaidžia puikiai, visą sezoną laikosi tarp pirmųjų penkių Eurolygos komandų. Labai sudėtinga „Monaco“ išmušti iš situacijų, kuriose jie nori būti. Ir jie turi keletą vyrukų, kurie kartais yra tiesiog nesustabdomi“, – sakė Šaras.

nuotr. zalgiris.lt/„Monaco“ – „Kauno Žalgiris“
nuotr. zalgiris.lt/„Monaco“ – „Kauno Žalgiris“

„Barcelona“ vyriausiasis treneris įvardijo tris šį sezoną stebinančias Eurolygos komandas, tarp kurių – ir buvusi komanda Kauno „Žalgiris“.

„Stebinančia komanda „Monaco“ vadinti nebegalime, tokios yra „Žalgiris“ ir du Serbijos klubai (Belgrado „Partizan“ ir Belgrado „Crvena zvezda“). „Monaco“ jau praėjusį sezoną žaidė atkrintamosiose. Klubas džiaugiasi kasmet augančiu projektu, į kurį yra daug investuojama. „Monaco“ – viena iš penkių ar šešių geriausių Europos komandų“, – sakė Š.Jasikevičius.

Kazio Maksvyčio treniruojamas „Žalgiris“ su 13 pergalių ir 12 pralaimėjimų dalijasi 7-10 vietomis. Jau kitą savaitę Karaliaus Mindaugo taurės čempionai lankysis Katalonijoje, kurioje antrą kartą šį sezoną sieks įveikti „Barcelona“.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Nikola Mirotičius
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Nikola Mirotičius

Minčių apie poilsį po tokio pasirodymo taurėje būti negali, sako Šaras.

„Kai tau dėl kažko skauda, kalbėti apie poilsį būtų keista. Vyrukai išgyveno dėl to, kas nutiko Badalonoje, – dėstė Š.Jasikevičius. – Sezonas tęsiasi dešimt mėnesių, o mes turime sužaisti prieš visas komandas. Toks yra kalendorius, o kaip tu spręsi situaciją, priklauso nuo tavęs. Mes esame lyg kariai, nuleidžiame galvas ir bandome paruošti save kaip tik įmanoma geriau. Kitaip aš ir neįsivaizduoju.“

„Barcelona“ ir „Monaco“ rungtynių pradžia – penktadienį 21.45 valandą Lietuvos laiku „Palau Blaugrana“ arenoje.

VIDEO: „Eurolygos diena“: didžiųjų klubų šventės ir klystkeliai bei Madrido „Real“ silpnoji vieta

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas