Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 01

Šaras – apie žavų „Žalgirį“ ir R.Jokubaičio iššūkius: „Baigiasi benzinas, baigiasi ir emocijos“

„Barcelona“ lietuviai ketvirtadienio vakarą „Palau Blaugrana“ arenoje pasitiks išskirtinį varžovą – šio sezono vieną iš Eurolygos pelenių Kauno „Žalgirį“, kuriam Katalonijos pasididžiavimas nusileido pirmajame rate Nemuno saloje. Rungtynių išvakarėse – Šarūno Jasikevičiaus mintys apie „Žalgirio“ stiprybes, Roko Jokubaičio iššūkius bei triukšmą didelėse komandose po pralaimėjimų.

Prieš dvi savaites „Barcelona“ nurijo karčią piliulę Ispanijos taurėje, kai dar ketvirtfinalio pabaigoje Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniams spragilų nudavė turnyro sensacija tapusi Malagos „Unicaja“.

Po taurių pertraukos Katalonijos klubas grįžo su nauja jėga – ambicingasis „Monaco“ namuose buvo sutvarkytas 80:70, o tuomet – savaitės laiko pertrauka iki rungtynių su Kauno „Žalgiriu“.

„Daugiau ar mažiau esame pasiruošę. Turėjome laiko pasiilsėti, turėjome laiko ir padirbėti, – rungtynių prieš savo buvusią komandą išvakarėse kalbėjo Šaras. – „Žalgirio“ rezultatai yra įspūdingi. Jie sezoną pradėjo puikiai, buvo pakilę net iki ketvirtos vietos. Jie žino, kaip kompensuoti netektis. „Žalgiris“ tikrai žengė žingsnį į priekį.

Bandėme pasakyti žaidėjams, kad mūsų laukia komanda, kuri visada randa išeitį iš susidariusios situacijos. „Žalgiris“ turėjo daug sunkumų, bet pastoviai rasdavo kelią į pergales. Daug dalykų buvo prieš „Žalgirį“, tarp kurių – nuostabiai žaidusio Keenano Evanso trauma, bet vieną dieną patraukia vienas žaidėjas, kitą dieną – kitas. Jie labai gerai ginasi ir neduoda nieko lengvo, atrodo, kad jie laimi visus 50 prieš 50 kamuolius. Galvoju, kad laukia panašios rungtynės, kokios buvo su „Bayern“. Mes turėsime būti kantrūs. Puolime atkovoti kamuoliai gali tapti raktu į pergalę, kadangi pagal šį rodiklį „Žalgiris“ yra vienas geriausių Eurolygoje. Jie kaunasi dėl kiekvieno kamuolio. Šiai komandai jaučiu didžiulę pagarbą ne tik aš, bet ir visa Eurolyga.“

Dar praėjusią savaitę Š.Jasikevičius išvardijo tris jį labiausiai šį sezoną stebinančias Eurolygos komandas, tarp kurių – Kauno „Žalgiris“ ir du klubai iš Serbijos.

Kuo šiuometinis „Žalgiris“ labiausiai žavi buvusį Kauno komandos vairininką?

„Pradžioje sezono nelabai žinojome, koks bus tas „Žalgirio“ veidas, bet jie žaidė tikrai puikų krepšinį ir vienu metu buvo pasiekę ketvirtą ar penktą Eurolygos lentelės vietą. Tuomet – traumos ir kiti dalykai, bet „Žalgiris“ sugrįžo ir sugebėjo visas šias problemas padengti, – dėstė Šaras. – Įspūdingiausia – begalinė kova ir atsidavimas aikštelėje. Kiekvienas žaidėjas yra pasiruošęs mirti dėl komandos, negalvoja apie save ir aukojasi dėl komandos. Jie gali padaryti dvi ar tris pražangas iš eilės, jei reikia. Jei reikia, gali griūti ant žemės. „Žalgirio“ begalinis pasiaukojimas man palieka didžiulį įspūdį.“

VIDEO: Šaras – apie žavintį „Žalgirį“ ir R.Jokubaitį: „Kai baigiasi benzinas, baigiasi ir emocijos“

Pirmajame rate „Barcelona“ krito prieš „Žalgirį“ rezultatu 72:73.

„Jų žaidimas išliko panašus, – apie „Žalgirį“ kalbėjo Š.Jasikevičius. – Tuomet mes rungtynes pradėjome atvėsę, nerodėme tokioms rungtynėms tinkamo fiziškumo. Kalbėjome apie tai su vyrukais, tikiuosi, kad jie šią pamoką išmoko. Laukia mūšis dėl kiekvieno aikštelės centimetro. Turėsime būti kantrūs, nes „Žalgiris“ irgi yra kantrus. „Barcelona“ privalo jausti troškimą revanšuotis.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Šarūnas Jasikevičius

„Barcelona“ vairininkas iš Kauno nesureikšmina virš klubo po nesėkmės taurėje susikaupusių spaudimo debesų, neva jis privalo laimėti titulus šį sezoną, jei nori tęsti darbus Katalonijos sostinės ekipoje.

„Triukšmas turi būti, – portalui 15min sakė Šaras. – Kiekvienai komandai pralaimėjus kyla triukšmas, ypač didelėms komandoms. Pralaimi Madridas, pralaimi Barselona. Niekas taip nepaliks. Sakoma, kad treneris yra atsakingiausias už viską ir viskas eina ant jo. Manau, kad tai yra logiška. Kai būdavau labai svarbus žaidėjas, viskas turi eiti ir ant labai svarbių žaidėjų bei trenerio. Reikia mokėti su tuo tvarkytis. Komanda yra tikrai neblogame lygyje, bet kai pralaimi taurę, triukšmo bus. Jei žaidi ar dirbi Barselonoje, turi mokėti su tuo tvarkytis. Tai yra natūralaus proceso dalis.“

PIKENROLO KLUBAS: Rokas Jokubaitis – juoda atkarpa, pamąstymai apie NBA ir spaudimas Šarui
Šis video įrašas matomas
15min prenumeratoriams.
Pikenroloklubas-02.28-Thumbnail

Š.Jasikevičius pasidalijo mintimis ir apie savo auklėtinį Roką Jokubaitį, kuris išgyveno itin sunkią pirmąją sezono pusę, bet įgavo pagreitį ir buvo vienu iš kandidatų laimėti Eurolygos vasario mėnesio MVP apdovanojimą.

„Galvoju, kad tai pirmieji metai, kai ant Roko užgriuvo šlovė, o dar prisidėjo ir labai sunki vasara. Spaudžiau jį, kad jis pailsėtų ir nuo visko atsijungtų, bet jis nenorėjo to. Rokas ilsėjosi vos dvi savaites. Jauni žaidėjai krūvių nesupranta, viskas eina ant emocijų, bet kai baigiasi benzinas, baigiasi ir emocijos, – kalbėjo Š.Jasikevičius. – Rokui reikėjo iš naujo persigrupuoti, atsigauti. Jis puikiai dirba ir stengiasi, kaip ir visada. Galvoju, kad susidėjo daug dalykų. Jis pernai turėjo puikų sezoną, poilsio buvo mažai. Jei sudėtume visas rungtynes per metus, Rokas jų sužaidė virš 100. Tai yra kosminis skaičius. Jis yra jaunas, o jauni žaidėjai tokie ir bus – tai į viršų, tai į apačią. Rokas daugiausiai savo pastangomis ir darbu išlipo iš šios duobės. Kaip ir kalbėjome, Roko laukia labai šviesi ateitis.“

Rungtynių tarp „Barcelona“ ir Kauno „Žalgirio“ pradžia – ketvirtadienį 20 val. Lietuvos laiku „Palau Blaugrana“ arenoje.

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ situacija bei svarbūs Šaro ir R.Jokubaičio ateities klausimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?