Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 20

Didžiulė šventė Kaune: „Žalgiris“ partrenkė Šaro treniruojamą „Barcą“

Šarūnas Jasikevičius trečią kartą su „Barcelona“ grįžo į Kauną ir antrąsyk savo gimtąjį miestą palieka ne su skydu, o ant jo. Įspūdingą kovingumą pademonstravę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienio vakarą namuose dramatiškai įveikė vieną Eurolygos favoričių – 73:72. Lemiamą tritaškį likus 26 sek. pataikė Kauno komandos naujokas Arnas Butkevičius.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Sausakimšai „Žalgirio“ areną užpildę žiūrovai kaip reikiant įelektrino atmosferą ir šis emocinis užtaisas nuo pat pirmųjų minučių užkūrė šeimininkus.

Su Eurolygos favoritų etikete į Kauną atvykę varžovai Kazio Maksvyčio vyrų nė kiek negąsdino. „Žalgiris“ galingai pradėjo susitikimą ir kone visą pirmąją rungtynių pusę buvo priekyje.

Lyderio vadžias tvirtai laikė Edgaras Ulanovas, o jam puikiai taikliais tritaškiais talkino dar pernai „Barcos“ marškinėlius vilkėjęs ir Š.Jasikevičiui neįtikęs latvis Robertas Šmitas.

Prieš pat didžiąją pertrauką Keenanas Evansas pataikė tolimą metimą su Nicolaso Laprovittolos pražanga ir „Žalgiris“ įgijo rekordinę persvarą – 44:35.

Tačiau trečiajame kėlinyje vaizdas ėmė kardinaliai keistis. „Barcelona“ akivaizdžiai pradėjo agresyviau gintis ir gimdyti taškus kauniečiams tapo kur kas sunkiau. Tuo tarpu Cory Higginsui lyderio vaidmenį patikėję katalonai pradėjo sparčiai artėti.

28-ąją minutę Rokas Jokubaitis prasiveržimu galiausiai persvėrė rezultatą (51:50). Viskas sprendėsi paskutiniame ketvirtyje, o tiksliau – paskutinėmis sekundėmis. Likus 26 sek. ir svečiams pirmaujant tašku Arnas Butkevičius pataikė tritaškį ir perėmė iniciatyvą (72:70). Katalonai neklydo nuo baudų metimo linijos ir netgi turėjo galimybę paskutiniu metimu išplėšti pergalę, bet Tomašas Satoransky užstrigo prieš Edgarą Ulanovą ir normalaus metimo atlikti nesugebėjo.

Ketvirtadienio rungtynes stebėjo 15 146 žiūrovai. Tokios auditorijos „Žalgirio“ arena nematė beveik trejus metus – 2019 m. lapkričio 8-ąją taip pat į „Barcelona“ atėjo pažiūrėti 15 342 sirgaliai.

„Žalgiris“: Keenanas Evansas 18, Edgaras Ulanovas (7 atk. kam., 7 išpr. praž., 22 n.b.) ir Rolandas Šmitas (5 atk. kam.) – po 15, Ignas Brazdeikis ir Tomas Dimša – po 6, Arnas Butkevičius 5.

„Barcelona“: Janas Vesely 12, Tomašas Satoransky, Cory Higginsas (5 atk. kam.) ir Rokas Jokubaitis (6 rez. perd., 2/3 trit.) – po 10, Nicolas Laprovittola ir Sertačas Šanli – po 8.

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Žalgiris“ – „Barcelona“ 73:72.

40 min. Kosmosas. Arnas Butkevičius pataiko tritaškį likus 27 sek. 72:70. Nikola Kaliničius prameta tritaškį visiškai laisvas. Pražanga, bet Keenanas Evansas įmeta tik vieną baudą (73:70). Kauniečiai staigiai prasižengė prieš Nicolą Laprovittolą ir šis sumetė abi baudas (73:72). Liko 14 sek. Kauniečių ataka nebuvo sėkminga ir „Barca“ turėjo šansą laimėti, bet Tomašas Satoransky paskutinėmis sekundėmis užstrigo prieš Edgarą Ulanovą ir katalonai pralaimėjo. Pergalė!

38 min. Nikola Kaliničius vėl traukia katalonus. 69:70.

37 min. Rokas Jokubaitis... pataiko tritaškį ir persveria rezultatą. 67:68.

36 min. Katalonai nepasiduoda. Janas Vesely renka keturis taškus iš eilės. 67:75.

35 min. Tomas Dimša išprovokuoja Roko Jokubaičio pražangą mesdamas tritaškį. „Žalgiris“ tolsta – 67:61.

34 min. Janas Vesely lygina rezultatą – 61:61. Keenanas Evansas pataiko iš toli – 64:61.

33 min. Nicolas Laprovittola nuskina Keenaną Evansą ir gauna nesportinę pražangą.

32 min. Tomas Dimša pataiko fantastišką „parašiutą“ iš toli per rankas baigiantis atakai skirtam laikui – 60:58.

31 min. Edgaras Ulanovas – 57:56.

III kėlinys. „Žalgiris“ – „Barcelona“ 55:56.

30 min. Keenanas Evansas pataiko iš toli, bet Rokas Jokubaitis įspūdingu metimu vėl grąžina trapų pranašumą svečiams.

29 min. Nicolas Laprovitolla pataiko iš toli. Atsiliekame – 52:54.

28 min. Rokas Jokubaitis veržiasi po krepšiu ir po labai ilgos pertraukos grąžina pranašumą „Barcai“.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Šaras atidavė „Barcelona“ automobilio raktelius Cory Higginsui. Michaelo Jordano sūnėnas sunkiai pradėjo sezoną, rinkdamas tik po 5 taškus per susitikimą, nepelnė jis nė taško per pirmąją mačo pusę Kaune, bet žengęs ant parketo dabar per tris minutes „Žalgiriui“ atskaitė 10 taškų ir praktiškai vienas ištirpdė dviženklį „Barcos“ pranašumą.

27 min. Katalonai kur kas agresyviau pradėjo gintis, o Edgaras Ulanovas dar gauna ir techninę pražangą. Cory Higginsas taiklus. 40:49.

26 min. Cory Higginsas tampa vis svarbesniu faktoriumi. Dvi jo baudos, septyni taškai sąskaitoje ir iš kauniečių persvaros lieka keturi taškiukai. 50:46.

25 min. Pirmieji Luko Lekavičiaus taškai, bet Cory Higginsas pataiko tritaškį. 50:44.

24 min. „Žalgirio“ atakos pradeda strigti, bet ir „Barca“ turi problemų puolime. Maža to, po Rolando Šmito metimo pranašumas pirmą kartą tapo dviženklis. Visgi kitoje aikštės pusėje įspūdingą metimą pataiko ir Cory Higginsas.

II kėlinys. „Žalgiris“ – „Barcelona“ 44:35.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Tokios auditorijos „Žalgirio“ arena nematė beveik trejus metus – rungtynes šįvakar stebi 15 146 sirgaliai ir tai yra daugiausiai nuo 2019 m. lapkričio 8-osios, kai taip pat į „Barcelona“ ekipą atėjo pažiūrėti 15 342 sirgaliai. Kol kas sausakimšai užpildyta „Žalgirio“ arena nesigaili ketvirtadienio vakarą paskyrusi krepšiniui – žaliai-balti po dviejų kėlinių užtikrintai pirmauja prieš Eurolygos favoritus ir verčia nervintis Šarūną Jasikevičių.

20 min. Arena sprogsta. Keenanas Evansas pataiko tritaškį su Nicolaso Laprovittolos pražanga. Šaras rodomuosius pirštus prideda prie smilkinių, po to demonstratyviai susikiša rankas į kišenes. Bauda taikli. Puikūs du kėliniai, puikios nuotaikos. 44:35.

20 min. „Barca“ nepasiduoda, bet, panašu, jog pirmą rungtynių pusę laimės kauniečiai. Po Edgaro Ulanovo baudų – 40:35.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Edgaras Ulanovas buvo pelnęs 14 taškų per pirmus tris Eurolygos mačus, bet šiandien jis ryškus „Žalgirio“ puolimo lyderis. Kapitonas du kartus baudė silpnesnius oponentus žaisdamas nugara, dusyk įmetė floaterius, smeigė tritaškį ir turi jau 11 taškų. Įdomu, kad praėjusiais metais prieš „Barcą“ Ulia irgi sužaidė nuostabias rungtynes, kai surinko net 33 naudingumo balus.

18 min. Rungtynes stebi 15 146 žiūrovai. Šaras per minutės pertraukėlę – įsiutęs. Rolandas Šmitas pataiko dar vieną tritaškį – 38:31. Ar nebus paskubėjęs „Barcos“ strategas išsiskirdamas su latviu. Puolėjas jau pelnė 11 taškų ir trečias tritaškis.

17 min. Edgaro Ulanovo dar vienas floateris – 35:27. Rekordinė žalgiriečių persvara, o Ulia jau peržengė 11 taškų žymą.

16 min. Ulia! Į aikštę grįžęs Edgaras Ulanovas pelno du taškus su pražanga – 31:20. Bauda netaikli, bet Rolandas Šmitas atkovoja kamuolį, o po to dar ir prideda tritaškį – 33:27.

15 min. Tomas Dimša netaikliai meta iš toli, bet kamuolį atkovojęs Kevarriusas Hayesas pelno taškus – 28:27.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Arnas Butkevičius pamažu tampa „Žalgirio“ sirgalių numylėtiniu. Buvęs „Ryto“ kapitonas krenta dėl kiekvieno kamuolio ir šiandien juos perėmė jau du, o abu epizodus kauniečiai palydėjo milžiniškomis ovacijomis.

Kazys Maksvytis neištvėręs po Karolio Lukošiūno klaidos pakeitė snaiperį, aikštėje praleidusį vos 33 sekundes. „Žalgirio“ treneris pakraipė galvą ir, panašu, net nelabai turėjo ką pasakyti nuvylusiam auklėtiniui.

13 min. Janas Vesely pataiko iš vidutinio nuotolio po labai gero Roko Jokubaičio perdavimo, bet kitoje aikštės pusėje Laurynas Birutis atsako taškais. 24:21.

11 min. Antrojo kėlinio taškų sąskaitą atidaro Laurynas Birutis. 22:19. Šaras gimtajame mieste kol kas turi reikalų.

I kėlinys. „Žalgiris“ – „Barcelona“ 20:19.

10 min. Rokas Jokubaitis pataiko skausmingą tritaškį... Iš „Žalgirio“ persvaros lieka taškas – 20:19.

9 min. Ignas Brazdeikis drąsiai atakuoja Nicolą Laprovittolą ir ramiai renka taškus. 20:16.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

„Žalgiris“ yra pirmas pagal puolime atkovojamus kamuolius Eurolygoje ir šiandien jais labiausiai baudžia „Barcą“ – po varžovu krepšiu kauniečiai nusiėmė jau penkis kamuolius ir po jų pelnė 7 taškus.

5 min. Rolando Šmito nuostabus reidas (13:10). Kas jau kas, bet latvis šiame mače ypač motyvuotas. Puolėjas prideda dar ir tritaškį. „Žalgirio“ arena šėlsta – 16:10.

4 min. Edgaras Ulanovas prideda metimą iš po krepšio, bet „Barca“ kvėpuoja į nugaras, o po Tomašo Satoranskio tritaškio netgi persveria rezultatą. 7:8.

3 min. Edgaras Ulanovas kelia sausakimšą areną pataikydamas tritaškį – 5:2.

2 min. Dvi lietuvių netaiklios atakos, o katalonų taškų sąskaitą atidaro Sertačas Šanli. Iš karto kitoje atakoje Keenanas Evansas lygina rezultatą – 2:2.

1 min. Krepšinio spektaklis prasideda. Kazys Maksvytis nuo pirmų minučių į aikštę meta Keenaną Evansą, Igną Brazdeikį, Rolandą Šmitą, Edgarą Ulanovą ir Kevarriusą Hayesą.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Dar likus gerai pusantros valandos iki rungtynių „Žalgirio“ arenos apylinkės atrodė lyg per Kaziuko mugę – pilnos žmonių ir automobilių. Kaunas ruošiasi griausmingai sutikti saviškius Šarūną Jasikevičių ir Roką Jokubaitį – sausakimšai užsipildysianti „Žalgirio“ arena šiandien užfiksuos antrą lankomumo rezultatą šių metų Eurolygoje: daugiau sirgalių kol kas buvo prisigrūdę tik per pirmąsias Belgrado „Partizan“ namų rungtynes „Štark“ arenoje – 16 723.

Sena meilė nerūdija – iš tunelio išlindusį Šarūną Jasikevičių kauniečiai sutiko garsiomis ovacijomis. Šaras jiems atsakė plodamas ir kelis kartus sumušdamas sau per krūtinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas