Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 01 31

Šaras ieško klaidų ir savo darže: „Kažkur kažkas ne taip“

Šarūnas Jasikevičius papurtė galvą ir prisėdo į savo vietą. Jam irgi reikėjo atsikvošėti, kai gyvybiškai reikalingos pergalės siekęs „Žalgiris“ ketvirtajame kėlinyje paleido vėjais 9 taškų persvarą ir nebeprisikėlė. Sunku bus prisikelti ir iš turnyro lentelės apačios. Pralaimėjimas „Chimki“ 64:74 gramzdina „Žalgirį“ kaip inkaras.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Šarūnas Jasikevičius jau nuo pirmųjų minučių su derinių lenta rankoje piktas lakstė palei atsarginių suolą rodydamas, kaip „Žalgiris“ turi išgaudyti „Chimki“ snaiperius.

Jis vieną po kito išrašinėjo baudos talonus Artūrui Milakniui, Brandonui Daviesui, Mariui Grigoniui ir kitiems vyrukams, kurie netilpo į Šarūno Jasikevičiaus lūkesčių rėmus.

„Gaunam tritaškį čia, dar čia, o ant viršaus dar ir techninę!“ – siuto strategas per minutės pertraukėlę. Teisėjo papildomai nubaustas Brandonas Daviesas tik nuleido galvą.

Gal trenerio sistema yra bloga. Turiu priimti atsakomybę, žiūrėti derinius.

„Žalgiris“ pagal savo žaidimo lygį neatitiko Šaro ir Eurolygos ketvirtfinalio standarto, bet kitoje aikštės pusėje priešininkas tris kėlinius buvo ne toks vieningas, ne toks pasiaukojantis ir ne toks sustyguotas.

Žalgiriečiai ant kamuolio šokinėjo po du.

Maža to, Šarūnas Jasikevičius ištraukė naujų ginklų. Nors ir aprūdijęs, bet vaizdo ant parketo negadino Antanas Kavaliauskas. Thomasas Walkupas taip užtikrintai atliko įžaidėjo pareigas, kad Šaras nuo suolo net nepakėlė Derricko Waltono.

Bet Rimas Kurtinaitis niekada nepasidavė. Iš tos įtampos jis vis valėsi prakaitą ir gaudė idėjas, kaip perlaužti „Žalgirio“ žaidimo kodą.

Eureka. Ketvirtajame kėlinyje „Chimki“ suvystė „Žalgirį“ taip, kad panaikino 9 taškų persvarą ir patys susikrovė dviženklę. Nei Šaro priekaištai, nei viena po kitos šauktos minutės pertraukėlės nebepadėjo.

Norėčiau peržiūrėti rungtynes. Manau, kai kurie dalykai yra keisti...

„Chimki“ pasimėgaudami gliaudė „Žalgirį“ tiek versdami taškus, tiek neutralizuodami užsikirtusias žaliai baltų puolimo kulkas.

„Žalgiris“ lemiamą mačo atkarpą pralaimėjo net 8:27.

Šaras greitai nėrė į Mytiščių arenos užkulisius. Suvirškinti dar ir šį pralaimėjimą jam buvo sudėtinga.

„Skausmingas pralaimėjimas. Kaip ir visi šiuo laikotarpiu, – pripažino Š.Jasikevičius. – Vienu metu atrodė, kad kontroliuojame rungtynes, priimame gerus sprendimus. Bet ketvirtajame kėlinyje visiškai sugriuvome prieš jų gynybą keičiantis dengiamaisiais. Ir griuvome pagal savo žaidimo planą.

Visas rungtynes turėjome didelių problemų įvesdami kamuolį po krepšiu. Reikia pripažinti, gal neveikė kai kurie deriniai, o kai kur mums trūksta ambicijų.

Norėčiau peržiūrėti rungtynes. Manau, kai kurie dalykai yra keisti... Nors reikia pripažinti, kad jų atletiškumas, rankų ilgis ir ūgis mus paveikė.

Atsirado kažkokia baimė, dėl to prastas dvitaškių procentas. Dar gavome 9 blokus. Gal tai nėra blogai, nes rodo mūsų agresiją. Bet skausminga, nes atrodė, kad trečiame kėlinyje perlaužėme rungtynes ir viskas atrodė tikrai neblogai.“

VIDEO: Nusivylęs Šaras ieško klaidų ir savo darže

Dabar svarbu komandai nesugriūti. Su tokiais pralaimėjimais mūsų šansai mažėja. Bet dar jų yra.

– Kalbant apie kamuolio įvedimą po krepšiu, kaip sekėsi įžaidėjo funkcijas vykdyti Thomasui Walkupui?

– Visai neblogai. Jis aukštesnis, agresyvesnis ant prasiveržimo. Tokios buvo mūsų idėjos. Kai kurios suveikė, kai kurios ne. Bet, manau, jis prideda geros gynybos.

Sakau, būtų įdomu dar kartą pasižiūrėti video ir pamatyti, kodėl mes praradome tokią agresiją ketvirtame kėlinyje ir taip neužpuolėme.

Euroleague.net nuotr./„Chimki“ – „Žalgiris“
Euroleague.net nuotr./„Chimki“ – „Žalgiris“

– Jeigu komanda turėjo problemų įvedant kamuolį po krepšiu, ar nebuvo minčių pakelti nuo suolo Waltono?

– Ne, ne, ne. Dabar tos visos rungtynės yra kaip finalai ir nėra laiko laikyti didelės rotacijos. Nusprendėme žaisti su tais žaidėjais. Kažkur nusprendėme mažinti rotaciją.

Taip jau yra. Stengėmės, kad aikštėje būtų daugiau didesni žaidėjai. Atsakyti į jų fizinę jėgą, kad išnaudotume išsikeitimus.

Negalvoju, kad šiam mačui tiko ir Waltonas, ir White'as. Bet reikia pažiūrėti video, ar tas sprendimas pasiteisino.

– Kaip į žaidimą sekėsi įvesti Kavaliauską?

– Jis vienas tų, kuris šiose rungtynėse galėjo būti naudingas, nes gali užcentruoti prieš varžovų pasikeitimus. Jeigu keičiasi ir kitas aukštaūgis, jis gali įmesti kamuolį po krepšiu, matyti kampus. Bet ketvirtame kėlinyje labai sugriuvome gynyboje.

Reikia pasakyti, kad detalės mums kainuoja labai daug. Sunkiai suprantama, kodėl mes jų nepadarome. Bet reikia viską peržiūrėti. Manau, šiai dienai Eurolygos rungtynėse rotacijas mažinsime ir žiūrėsime.

Galbūt išskyrus Grigonį, kažkiek pasigedau to žaidėjų noro prisiimti atsakomybę.

– Sakėte, tai buvo eilinis finalas. Eilinis finalas pralaimėtas. Kiek tokie pralaimėjimai skandina šansus patekti į ketvirtfinalį?

– Skandina, čia faktas. Skandina ne tik lentelėje, bet ir emociškai. Dabar svarbu komandai nesugriūti. Su tokiais pralaimėjimais mūsų šansai mažėja. Bet dar jų yra.

Dabar vietoj to, kad būtume nugalėję komandas, su kuriomis stumdomės dėl 7-8 vietos, reikia imti grandus. Sugrįžta žaidėjai ir kažkiek to optimizmo yra. Bet detalės ir kai kurie dalykai mus skandina visą sezoną. Tą girdite jau seniai.

Visada sakiau: ar būsime ta komanda, kuri išpildys tas detales, ar mes eisime. Tos detalės žymiai gerėjo antroje praėjusio sezono pusėje.

Galbūt išskyrus Grigonį, kažkiek pasigedau to žaidėjų noro prisiimti atsakomybę. Galbūt pralošti tas rungtynes. Marius, jautėsi, agresyvus, o kažkaip nežinau...

Iš kai kurių, kurie daugiau metų šioje sistemoje, norisi, kad viską paliktų aikštėje, nebijotų, eitų, veržtųsi ir darytų. Jei neišeina, tai neišeina. Nebus, kad visada išeis. Bet kalbame ir apie tai, kad kažkaip šiemet trūksta ambicijų.

Euroleague.net nuotr./Marius Grigonis
Euroleague.net nuotr./Marius Grigonis

– Su Westermannu „Žalgiris“ buvo 7-7, dabar be jo atkarpa 1-6. Ar galima tą atkarpą susieti su jo netektimi?

– Čia jau daugiau jums šie palyginimai. Man jie nei padės, nei pablogins situaciją.

Turime žaisti su tuo, ką turime. Sezonas yra toks, koks yra. Reikia pasiekti savo tikslus. Stengsimės juos pasiekti. Yra žaidėjų, ar ne.

Šiandien situacija blogėja, bet rungtynių dar liko. Reikia geriau žaisti.

Ir trenerio atsakomybė yra. Jeigu negalime įvesti kamuolio, kur turime pranašumą, tai yra visų bendras neatidirbimas.

Gal trenerio sistema yra bloga. Turiu priimti atsakomybę, žiūrėti derinius. Bet už uždarų durų labai atvirai kalbu su žaidėjais ir rodau jų klaidas. Mes tą padarysime.

Tai bendras reikalas. Nemanau, kad tai vien trenerio ar žaidėjų kaltė. Kažkur kažkas ne taip.

Jokių pasiaiškinimų traumomis negali būti.

VIDEO: M.Grigonis: slysta ta Eurolyga iš rankų

– Ar Aaronas White'as tiek netiko rungtynėms, kad šiandien žaidė tik 5 minutes?

– Galvoju, jis taip netiko. Tą matėme rungtynėse Kaune.

Puolime mums reikėjo truputį daugiau jėgos po krepšiu. Gynyboje ir taip normaliai tvarkėmės iki ketvirto kėlinio. Tik tada jau neužpuolus ir gynyboje sugriuvome. O tai labai blogas ženklas.

– Kaip vietoj White'o į aikštę stojo Thompsonas?

– Jis davė agresiją. Bet problema, kad kai jautėsi, kur yra pranašumas, jis kažkur neužbaigdavo. Arba „Chimki“ kažkur įspūdingai gynėsi. Jie tą darė, kai keitėsi dengiamaisiais nuo pirmo iki penkto.

Taip ir maniau, kad rungtynės nebus gražios. Bet mums reikėjo daugiau jėgos. Reikėjo ir daugiau metikų. Todėl pasirinkome tuos 8-9, su kuriais ir žaidėme.

VIDEO: P.Jankūnas analizavo skaudų žalgiriečių pralaimėjimą

– Daviesas atrodė lyg nesavas. Kiek ta trauma turėjo įtakos tokiam jo pasirodymui?

– Pasiaiškinimai neįdomūs. Jei žaidi aikštėje, turi atlikti savo darbą.

Gal jaučiasi, kad žmogus nesitreniravo. Jis tai nesitreniravo, tai tą darė puse jėgos. Bet kai kuriuos dalykus galima atlikti geriau.

Mums nepataikius ketvirtame kėlinyje, sugriuvome gynyboje ir man tai skausmingiausia.

VIDEO: B.Daviesas prisiėmė kaltę dėl pralaimėjimo Chimkuose
VIDEO: „Ginčas“: atkrintamosios „Žalgiriui“ jau per toli?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas