Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 04

Šaras įvertino pokyčius Sankt Peterburge: „Jie pradeda žaisti Xavi Pascualio krepšinį“

Įspūdingą pergalę prieš Maskvos srities „Chimki“ pasiekę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai progos atsikvėpti neturi. Jau trečiadienį anksti ryte jie kibo į darbus treniruotėje, o netrukus išskris į vieną artimiausių šio sezono išvykų – žalgiriečiai pirmą kartą per klubo istoriją Eurolygoje žais rungtynes Sankt Peterburge.

Antrame pagal dydį Rusijos mieste „Žalgirio“ laukia Eurolygos debiutantė „Zenit“ komanda, jau spėjusi išgyventi nemažas permainas.

Nors Rusijos klubas pirmajame rate Kaune po pratęsimo 82:70 nugalėjo „Žalgirį“, viso sezono metu „Zenit“ itin sunkiai sekasi rinkti pergales – jų per 27 turus rusai yra sukaupę vos septynias ir su tokiu lengvu kraičiu rikiuojasi paskutiniai Eurolygoje.

Vienas pralaimėjimas po kito prieš kelias savaites kainavo postą ir vyriausiajam treneriui Joanui Plazai, kurį po neilgų dvejonių klubo vadovai pakeitė kitu katalonu Xavi Pascualiu.

nuotr. Lino Žemgulio/Xavi Pascualis
nuotr. Lino Žemgulio/Xavi Pascualis

Pats šio stratego vadovautoje „Barcelona“ komandoje žaidęs dabartinis „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius trečiadienio rytą įvertino „Zenit“ pokyčius ir braižė X.Pascualio diriguojamos komandos paveikslą.

„Jie pradeda žaisti Xavi Pascualio krepšinį – labai organizuotą, labai apgalvotą, – tikino Šaras. – Pralaimėjo rungtynes prieš „Bayern“, bet tai buvo nelogiškas pralaimėjimas, nes susikūrė apie 20 laisvų tritaškių, kurių nepataikė. Matosi, kad viskas apgalvota, tad puolimas tikrai pagerėjo.

Xavi visada garsėjo kaip žmogus, turintis didelį skaičių opcijų kiekvienam žaidėjui ir dėl to dabar gaunasi, kad (Austinas) Hollinsas pradeda blizgėti šalia jo, nes jam yra sukuriamos progos mesti į krepšį. Komanda tikrai pradėjo žaisti žymiai darnesnį puolimą, o gynyboje jie jau ir taip buvo neblogi, kadangi trenerio Plazos laikais irgi agresyviai gynėsi ir spaudė varžovus. Jie turi daug gerai besiginančių žaidėjų, tad su Pascualio atėjimu jie tikrai tampa didžiule jėga.“

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Mateusz Ponitka
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Mateusz Ponitka

Nors po X.Pascualio atėjimo „Zenit“ krepšininkai dar neragavo pergalės skonio – pralaimėta prieš Berlyno ALBA, Miuncheno „Bayern“ ir Maskvos CSKA komandas, Sankt Peterburgo klubo puolimas išties pamažu taisosi.

Jei vadovaujami J.Plazos Rusijos klubo krepšininkai atmetus pratęsimus vidutiniškai rinkdavo po 73,9 taško (17-ta vieta Eurolygoje), tai su X.Pascualiu jų rezultatyvumas išaugo iki 75,3 taško, o tai pakėlė „Zenit“ į 14-ąją vietą lygoje.

Paklaustas, kas bus svarbiausia stabdant varžovų puolimą, Š.Jasikevičius dėliojo įvairius akcentus.

„Reikia susidėti prioritetus. Tai yra labai aiškiai sudėliota komanda. Įžaidėjai tokie tradiciniai, kurie ne tiek žiūri, kaip įmesti taškus, kiek į tai, kaip įvesti komandos draugus į visokias situacijas. Antroje-trečioje pozicijoje yra aibė metikų ir (Mateuszas) Ponitka, kuris čia vienas nulėmė mūsų rungtynes. Ir daugiau yra centravimo – tiek (Gustavo) Ayono, tiek Willo Thomaso. Manau, kad šita komanda su vienu geriausių Europos trenerių tikrai eis į priekį ir mūsų laukia didžiulis darbas“, – aiškino Šaras.

Komandos vairą perėmus X.Pascualiui, rankos itin atsirišo A.Hollinsui.

Iki tol po 9,3 taško rinkęs snaiperis atvykus buvusiam Šaro mokytojui pražydo naujomis spalvomis – amerikietis per tris mačus pelnė po 20,3 taško, tritaškius mesdamas 43,5 proc. tikslumu (10 iš 23).

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Austin Hollins
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Austin Hollins

„Jis yra metikas, jam reikia, kad kažkas sukurtų jam progas, – A.Hollinso sėkmingo žaidimo priežastis analizavo Š.Jasikevičius. – Ar treneris su savo sistema, ar įžaidėjai, ar Ayonas iš savo centravimo, nes jis tikrai gerai perduoda kamuolį, ar Willas Thomasas, kuriam tikrai reikia skirti dėmesio. Jis tikrai žaidžia aukšto lygio krepšinį ir tai yra logiška, nes atėjęs į Eurolygą turėjo laiko apsiprasti. Dabar antra sezono pusė ir matosi, kad tie nauji atėję žaidėjai geriau jaučiasi Eurolygoje.“

„Žalgirio“ revanšo siekis Sankt Peterburge startuos ketvirtadienį 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant