Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šaras nesiteisino, bet dūrė pirštu: „Tai siaubinga ir negali nutikti šiame lygyje“

Penktas bandymas – ir vėl nesėkmingas. Keturis sykius Eurolygą žaisdamas užkariavęs Šarūnas Jasikevičius ir vėl neužlips ant aukščiausio laiptelio. Šįkart Šaro svajonę sudaužė, kaip jis pats sako, antroji jo meilė – Atėnų „Panathinaikos“, patiesęs Stambulo „Fenerbahče“ pusfinalyje 73:57.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / „Scanpix“ nuotr.

Emocijų katilas užvirė dar likus dviem valandoms iki rungtynių starto.

„Uber“ arenos prieigose „Fenerbahče“ sirgaliai atakavo „Panathinaikos“ aistruolius, o patys aršiausi, apsirėdę juodais rūbais ir prisidengdami veidus, šturmavo arenos įėjimus.

VIDEO: Išskirtinė medžiaga. Susipjovė „Fenerbahče“ ir „Panathinaikos“ fanai: mėtė daiktus, paleido kumščius ir šturmavo Berlyno areną

Apsaugą ir policiją, matyt besiruošusią rimtesniems susirėmimams labiau priartėjus rungtynėms, tai užklupo netikėtai – sirgalių sukeltą sumaištį atvykusios gausios policijos pajėgos malšino kelias valandas.

Plačiau apie prieš rungtynes vykusius susirėmimus skaitykite čia.

Į areną įsiveržusių aistruolių paieška ir sulaikymas lėmė nukeltą rungtynių pradžią. Mačas turėjo prasidėti 19 valandą Lietuvos laiku, bet tuo metu tūkstančiai sirgalių dar negalėjo patekti į areną, laukdami prie siaurų įėjimų.

„Tai buvo siaubinga situacija. Taip negali nutikti tokiame lygyje“, – apie rungtynių pavėlinimą ir sujauktą pasiruošimą mačui sakė Š.Jasikevičius.

„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius
„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Panašu, kad pusvalandį trukusi priverstinė pauzė iš vėžių labiau išmušė „Fenerbahče“ žaidėjus. Jie klydo, prametė metimus ir nepelnė taškų daugiau nei pusę kėlinio, tuo tarpu „žalioji“ arenos dalis siautėjo – PAO pirmavo 12:0.

„Kanarėles“ iš Turkijos kovai prikėlė iki tol nė taško finalo ketvertuose nepelnęs Nigelas Hayesas-Davisas. Eurolygos taškų vienose rungtynėse rekordininkas pelnė keturis iš eilės, o iš viso per pirmąją mačo pusę suvertė 12, leisdamas „Fenerbahče“ iki ilgosios pertraukos beveik pagauti varžovus iš Atėnų – 36:38.

Trečiajame kėlinyje Šaras bėgo beveik iki aikštės vidurio, kad pasveikintų savo auklėtinius – jie sumažino skirtumą iki mažiausio nuo rungtynių pradžios (50:51).

„Scanpix“ nuotr./Stambulo „Fenerbahče“ – Atėnų „Panathinaikos“
„Scanpix“ nuotr./Stambulo „Fenerbahče“ – Atėnų „Panathinaikos“

Bet galutinai perimti iniciatyvos turkai nesugebėjo.

Beveik 6 minutes „Fenerbahče“ nepelnė taškų, tuo tarpu Mathiaso Lessort'o vedamas ir X faktorių Panagiotį Kalaitzakį atradęs PAO susigrąžino dviženklį pranašumą ir kėlė ant kojų tūkstantinę žaliąją armiją tribūnose.

„Panathinaikos“ pabėgus 13 taškų, „Fenerbahče“ atsitiesti nebesugebėjo. Vos 7 taškus per paskutines beveik 14 rungtynių minučių pelnę Stambulo krepšininkai sekmadienį turės tenkintis kova dėl trečiosios vietos.

Tai jau ketvirtas Šaro pralaimėtas pusfinalis. Vienintelį sykį finalą jam pavyko patekti pirmajame sezone Barselonoje, kai 2021-ųjų pavasarį jo komanda dramatiškai įveikė Milano „Olimpia“.

„Scanpix“ nuotr./Stambulo „Fenerbahče“ – Atėnų "Panathinaikos"
„Scanpix“ nuotr./Stambulo „Fenerbahče“ – Atėnų "Panathinaikos"

„Sveikinimai Erginui, sveikinimai PAO. Jie šiandien labiau buvo savimi nei mes. Didelė pagarba jiems, – po pralaimėjimo kalbėjo Šaras. – Dabar, kai sezonas Eurolygoje baigėsi, galiu pasakyti didelį ačiū žaidėjams, kurie ištraukė pergales situacijose, kurios buvo neįtikėtinai sunkios. Jie nuėjo iki finalo ketverto.

Šiose rungtynėse gynyboje buvome tikrai geri, nors ir praleidome šiek tiek lengvų taškų, bet sugebėjome išlaikyti PAO nepasiekusius jų vidurkių. Puolime, deja, buvome siaubingi. Neskirstėme kamuolio, o kai tai darėme, nesugebėjome pataikyti. Puolime prieš „switch-all“ gynybą, ką treniruojamės kiekvieną dieną, žaidėme pernelyg statiškai. Kai dalykai apsunko, bandėme gelbėtis po vieną. Jokių klausimų – šis pralaimėjimas skaudės, bet turime po jo atsikelti.“

VIDEO: Marius Grigonis po pergalės prieš Šarą: pasidžiaugsim valandą, dvi ir vėl ruošimės kovai

Paklaustas, ar pusfinalį pralaimėjo dėl žaidėjų patirties trūkumo, nes didelė jų dalis finalo ketverte žaidė pirmąsyk, Š.Jasikevičius kalbėjo plačiau.

„Kai vertini situaciją, kodėl pralaimėjai tokias rungtynes, tai nėra tik viena priežastis. Nebuvome puikūs gynyboje, bet buvome pakankamai geri. Rungtynių metu svarstėme, kur pakeisti gynybą. Gynybos prieš pikenrolą skaičiai buvo geri, bet mes nesugebėjome užpulti“, – sakė lietuvis.

Jis jau ne pirmą kartą išgirsta klausimą apie tai, jog „Fenerbahče“ nėra finalo ketverto favoritė, o dėl to jo skausmas pralaimėjus galbūt galėtų būti menkesnis, žvelgiant į pozityvesnę ateitį. Bet Šaras ir vėl su tuo nesutiko.

Mums nerūpi kiti metai, svarbiausia yra dabar, dabar, dabar.

„Turime labai gerus žaidėjus. Žinojau, kad „Fenerbahče“ gali patekti į finalo ketvertą ir laimėti titulą. Dėl to nebuvo abejonių. Vakar sulaukiau to paties klausimo, bet sakiau, kad man tragedija, jei pralaimiu. Kai patenki į finalo ketvertą, tau trūksta tik dviejų pergalių iki titulo, tad esi labai arti. Turime pažiūrėti į save, nes neparodėme geriausio savo veido. Mums nerūpi kiti metai, svarbiausia yra dabar, dabar, dabar. Žiūrėsime, kaip pagerinti komandą, priimsime sprendimus, bet tai buvo puiki galimybė, kuria nepasinaudojome. Ateitis man dabar nerūpi“, – teigė Šaras.

Jis nepritarė ir minčiai, kad jo pagrindiniams krepšininkams galėjo pritrūkti jėgų.

„Nemanau, kad mūsų pagrindiniai žaidėjai pritrūko jėgų. Ant suolo buvo Marko, Sestina. Žinoma, sunkiausiose situacijose treneris remiasi žaidėjais, kuriais pasitiki, kurie čia mus atvedė. Bet nemanau, kad mums pritrūko jėgų, nes pažiūrėkite į „Panathinaikos“ žaidėjų minutes – jos buvo didžiulės.“

VIDEO: Išskirtinė medžiaga. Susipjovė „Fenerbahče“ ir „Panathinaikos“ fanai: mėtė daiktus, paleido kumščius ir šturmavo Berlyno areną

Galiausiai, Š.Jasikevičius pakomentavo ir situaciją, kai rungtynės buvo pavėlintos net pusvalandžiu. Nors lietuvis nesiteisino, bet priekaištavo dėl tokio incidento.

„Rungtynės buvo pavėlintos abiem komandoms. Tai buvo siaubinga situacija. Taip negali nutikti tokiame lygyje. Bet negali to naudoti kaip pasiteisinimo, „Panathinaikos“ irgi rungtynes pradėjo vėliau, tačiau išėjo į jas geriau. Nežinau, kodėl. Toks gyvenimas. Jei kažkas man būtų pasakęs, kad Eurolygos finalo ketverto rungtynės bus nukeltos pusvalandžiu, o pusė sirgalių lauks lauke... Tačiau nenoriu tuo teisintis“, – sakė Šaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas