Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 31 /00:52

Šaras piktas po finalo: „Jei gausiu dar vieną baudą, man nerūpi, bet Eurolyga mus išgirs“

Šarūnas Jasikevičius susikrimtęs sėdėjo ant „Barcelona“ suolelio su protokolu rankose. Per savo karjerą po Eurolygos finalo jis dar nebuvo matęs mačo suvestinės, kurioje jo komanda būtų įmetusi mažiau taškų nei priešininkai. Šaras pralaimėjo pirmą Eurolygos finalą savo gyvenime – „Barcelona“ tiesiog neprilygo Stambulo „Anadolu Efes“ 81:86.

Šarūnas Jasikevičius buvo karštas.

Jis jau pirmajame kėlinyje gavo techninę pražangą, o antrajame flirtavo su išvarymu iš aikštės.

Lietuvis įsiuto, kad teisėjai technine pražanga baudė Erginą Atamaną pavojingos greitos „Barcelona“ atakos metu. 45-erių strategas protestavo taip agresyviai, kad iš savo vietos pašoko ir sutramdyti bičiulio puolė Darius Maskoliūnas, o prie suolo savo trenerį rankomis prilaikė 40-metis Pau Gasolis.

VIDEO: Ties išvarymo riba: Eurolygos finale įsiutusį Šarą tramdė Maskoliūnas su Gasoliu

Šaras su puikiai besigynusia Barselonos kompanija jau buvo uždėjęs turkams apynasrį, kai antrojo kėlinio pradžioje „Barcelona“ įgijo dviženklę persvarą (25:15).

Vasilije Micičius su Shane'u Larkinu iki pertraukos iš žaidimo kartu pataikė vos 1 metimą iš 9. Bet be savo svarbiausių puolimo ginklų likęs Erginas Atamanas atrado rezervų. „Anadolu Efes“ spurtavo net 21:4 ir išėjo ilsėtis į rūbinę pirmaudami 39:36.

Sh.Larkinas su V.Micičiumi grįžo iš rūbinės išgėrę stebuklingo eliksyro. Dar po 20 minučių jie kartu pelnys daugiau nei pusę visų „Anadolu Efes“ taškų (46 iš 86) ir įtrauks savo kandidatūras į diskusiją dėl geriausių visų laikų Eurolygos gynėjų linijų.

„Barcelona“ buvo arti. Nepasiduodantys katalonai ketvirtajame kėlinyje grasino „Anadolu Efes“ vieno metimo atstumu. Tačiau fantastiškasis V.Micičiaus ir Sh.Larkino duetas užtempė „Anadolu Efes“ ant Eurolygos čempionų pakylos.

Šaras susikrimtęs liko sėdėti su savo apmąstymais, žvelgdamas į džiūgaujančius naujuosius čempionus.

VIDEO: Šaro nusivylimas ir varžovų triumfas: emocinga Eurolygos finalo pabaiga

„Sveikinimai „Anadolu Efes“ ir Erginui laimėjus finalą. Kaip visada, detalės šiame lygyje nusprendžia likimus. Buvo daug detalių, kurias sutarėme, bet neįvykdėme. Atidavėme per daug lengvų taškų, didžiąją mačo dalį nesilaikėme plano.

Mes per dažnai siuntėme juos prie baudų metimo linijos (30/35 baud.). Ir kai sugrįžome į rungtynes ketvirtame kėlinyje, padarėme dvi didžiules klaidas, kurios mums kainavo šešis taškus. Toks būtų rungtynių įvertinimas.

Nenoriu savęs patupdyti į bėdą. Bet nesu patenkintas kai kuriais dalykais. Eurolyga tikrai mus išgirs. Negalime to taip palikti.

<...> Šiemet turiu prašyti daugiau pagarbos Cory Higginsui. Akivaizdu, kad daugiau pagarbos buvo kitoje pusėje. Jei gausiu dar vieną baudą, man nerūpi. Bet, kaip ir sakiau, jie mus išgirs. <...>

Didžiuojuosi šia komanda. Norėčiau toliau dirbti prie mūsų detalių, kurias šnekame visus metus. Tikiu pasakymu, kad detalės laimi titulus. Kai kurias detales galėjome išpildyti daug daug geriau. Mums dar reikia mokytis.“

VIDEO: Finale pralaimėjusio Šaro pareiškimas Eurolygai: „Jei gausiu dar vieną baudą, man nerūpi“

– Šarūnai, pralaimėjote pirmą savo finalą gyvenime. Kaip išgyvenate tokius pralaimėjimus, stebėdamas varžovus švenčiančius? Pirmiausia galvojate apie savo sprendimus, komandos klaidas, būsimus pakeitimus ateityje?

– Manyje visada yra vidinis ieškojimas. Aš gyvenu šiuo sportu. Ir labai intensyviai. Ir aš labai laimingas, kad per tuos metus nepasikeičiau. Manau, kad taip bus visada, kol treniruosiu komandą ir būsiu šiame versle. Aš patenkintas tuo, koks esu.

O su savo komanda mes viską aptarsime. Sau būsime labai atviri – kaip ir visada, ką galime daryti geriau, ko galėtume pasimokyti. Padiskutuosime su žaidėjais, ko nepadarėme, ką galėjome padaryti geriau. Nes kai kuriuos dalykus galėjome sukontroliuoti.

Bet bandysime pasiimti ir daug pozityvo.

– Vasilije Micičius ir Shane'as Larkinas – kur patupdytumėte juos tarp geriausių visų laikų Eurolygos gynėjų linijų?

– Labai suku rasti daug geresnių. Manau, jie jau tarp jų, ypač su titulu rankose. Tai įšventina juos tarp geriausiųjų.

– Po mačo apsikabinote ir pasveikinote Vasilije Micičių. Ką galite pasakyti apie jo žaidimą (25 tšk., 5 perd., 28 naud.)?

– Jis vienas geriausių. Eurolygos MVP, Eurolygos finalo ketverto MVP ir Eurolygos čempionas. Tai pasako viską.

VIDEO: Šventė nelaukia: džiūgaujantys „Anadolu Efes“ nutraukė Eurolygos finalo spaudos konfenciją

– Nickas Calathesas per 17 minučių nepelnė nė taško ir surinko -5 naudingumo balus. Kiek pusfinalyje patirta trauma jį veikė?

– Nickas Calathesas yra karys. Neturėjome jokių abejonių, kad jis padarys viską, kad būtų aikštėje. Nemanau, kad tai buvo puikus jo mačas disciplinos ir komandos valdymo prasme. Bet nepamirškite, kokį mačą jis turėjo pusfinalyje. Mums reikia daugiau tokių žmonių kaip Nickas su tokiu charakteriu. Kol jis galėjo vaikščioti, jis norėjo būti aikštėje ir suteikti mums kuo daugiau minučių.

– Kalbėjote apie „Anadolu Efes“ sėkmės paslaptį, kuri slypi komandos stabilume, to paties trenerio filosofijoje, išlaikytame branduolyje. Kaip pirmus metus prie „Barcelona“ projekto dirbantis treneris, ar jau galvojate apie tuos trūkstamus dalykus, kuriuos galėsite pridėti vasarą?

– Visada vyksta procesas ir tai turi būti aptarta klubo viduje. Mes suprantame, kokioje situacijoje yra klubas. Bet bandysime padaryti viską, kad patobulintume sudėtį.

Kaip ir visos komandos, turime tam tikrų planų. Bet ne viskas priklauso nuo mūsų. Tarp trenerių ir vadovybės vyksta nuolatinis darbas. Darysime viską. Aš labai laimingas šiais santykiais tarp manęs, vadovų ir organizacijos. Tikiuosi, kad rasime būdų, kaip pagerinti šią komandą.

VIDEO: Jasikevičių nugalėjusio Atamano siautulys: prabilo turkiškai ir reikalavo dvejų taurių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas