Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 23

Šaras tiki „Žalgiriu“: „Turime labai gerą komandą – mes jau netoli“

Šarūnas Jasikevičius nuoširdžiai padėkojo „Žalgirio“ sirgaliams. Kauno komandos treneris labai norėjo jiems padovanoti pirmąją Eurolygos pergalę šį sezoną, tačiau Aleksejaus Švedo NBA kalibro žaidimo kartelė buvo per aukšta. „Žalgiris“ buvo netoli, bet nusileido Maskvos srities „Chimki“ 83:84.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Šaras susirūpinęs žvilgtelėjo į švieslentę. Trečiojo kėlinio viduryje Anthony Gillas prieš akimirką efektingai sugrūdo kamuolį į „Žalgirio“ krepšį ir signalizavo, kad „Chimki“ perima iniciatyvą. Du kėlinius situaciją aikštėje kontroliavęs „Žalgiris“ užleido varžovus į priekį.

Ir „Chimki“ neketino trauktis.

Bėgant ketvirtojo kėlinio minutėms, „Žalgirio“ arena po truputį rimo. Joje jau puikiai girdėjosi triukšmingos Šarūno Jasikevičiaus pastabos sutvarkyti žaliai baltų žaidimą.

Į veiksmą įsijungė ir Darius Maskoliūnas, šokęs į aikštę, atrodo, stabdyti greitos „Chimki“ atakos.

Netrukus pasijungė ir „Žalgirio“ sirgaliai, negalėję sau leisti pamatyti dar vieno pralaimėjimo namuose – jau penkto šį sezoną.

Tačiau Aleksejus Švedas įrodė, kad gali ne tik rinkti 25,3 taško per rungtynes, tačiau ir puikiai skirstyti kamuolį komandos draugams.

Po dvigubos savaitės ir sekinančio trilerio Maskvoje kojas sunkiai pavilkę žalgiriečiai nebespėjo paskui 10 jo rezultatyvių perdavimų.

O kai atėjo kritinis momentas, ir į silpnąją ranką sėkmingai atakas užbaigęs A.Švedas pataikė fantastinius NBA kalibro metimus per rankas.

3-6 ir ketvirtfinalio komandų ratas darosi vis sunkiau pasiekiamas. Bet Šaras mato daug pozityvo, o situacija turnyro lentelėje jo nejaudina.

„Mums tai buvo sunki savaitė. Daugiau kalbėsiu pozityviai.

Šiandien esame labai netoli netgi pačių geriausių komandų Europoje. Turime labai gerą komandą. Komanda, kuri dar nemoka laimėti.

Ta komanda yra visai gerame kelyje. Mes ja tikime. Tikiuosi, kad pralaimėjimai jai nekirs per galvą, – spaudos konferencijoje kalbėjo Š.Jasikevičius. – Galima įžvelgti daug pozityvumo. Aibė dalykų, kuriuos reikia taisyti. Kurie kartojasi, kas blogiausia. Mes dirbsime. Žaidėjai tikrai profesionalūs. Tie, kurie kreipia dėmesį į sistemos dalykus, kas yra mano pastabos, tie eina į priekį. Tie kurie nekreipia, deja, eina blogyn.

Turiu 12 žaidėjų, su kuriais beveik visada žaidžiu. Ateis laikas, tikrai surasime rotaciją. Ir galbūt išgausiu iš žaidėjų tai, ką noriu. Išgaunu tą 25 minutes, 30. Žaidžiame su Europos grandais ir to neužtenka.

Galvoju, kad viena gera pergalė gali mums įnešti gerų dalykų, kad galime stipriai šokti į viršų. Bet šios pergalės negalime melsti ir laukti. Turi eiti ją ir pasiimti. Labai giliai iš savęs išspausti viską. Ir ją pasiimti. Prieš stipresnius varžovus, su kuriais žaidžiame kas savaitę. Galvoju, mes tą galime padaryti.

Šiai dienai situacija turnyro lentelėje manęs nelabai jaudina. Ji galėjo būti geresnė, galėjo būti blogesnė. Bet jeigu atsiduosime šimtu procentų komandinei sistemai, galvoju, turime šansų.

Kažkaip užsikalbėjau šiandien čia... Ai, bet dar: 14 tūkstančių 500 sirgalių su tokiu palaikymu buvo kažkas fantastiško.“

VIDEO: Šaras po dar vienos dramos buvo atviras, bet pozityvus

– Žaidėjai rūbinėje minėjo, kad „Žalgirui“ trūksta žudiko instinkto laimėti atkaklias pabaigas. Kaip tokį išsiugdyti?

– Negalvoju, kad yra žudiko instinktas. Galima vadinti, kaip nori. Didelės frazės. Galima apie jas rašyti knygas.

Aš pasakysiu taip: nepadarome teisingo darbo ilgomis atkarpomis. Mes galime tą daryti, bet ne per daug stabiliai. Ir mes nuo to kenčiame.

Turime labai gerą komandą. Komanda, kuri dar nemoka laimėti. Ta komanda yra visai gerame kelyje. Mes ja tikime. Tikiuosi, kad pralaimėjimai jai nekirs per galvą.

– Pradžioje sėkmingai ribojote Švedą, bet vėliau jis nutrūko nuo grandinės. Kas tai lėmė?

– Buvo daug sunkių metimų ir plano neišpildymo. Nereaguojame į pastabas. Taip, žinojome, kad Švedas įmes. Kažkiek jį paleidome. Nereikėjo bauduoti gal kelis kartus. Prieš jį gintis labai sunku. Švedo gynyboje, kaip ir kituose dalykuose, žinai, kad jis įmes. Jis išmetė 18 metimų, plius 7 baudos. Per daug rezultatyvių perdavimų (10).

Nemanau, kad pralaimėjome rungtynes dėl to, kad Švedas yra kitoje komandoje. Manau, nepadarėme savo darbo su Švedu. Ir ypač blogai puolėme prieš besikeičiančią ginamaisiais komandą. Kas mane nustebino, nes prieš panašaus lygio taip besiginančią komandą kaip CSKA mes sužaidėme fantastiškai.

– Gal nuovargis lėmė tokį klaidų kiekį?

– Žinote, nuovargis? Švedas žaidžia 36 minutes. Mes jį kaskart atakuojame puolime, o jis mus atakuoja mus... Tai fantastiniai skaičiai. Bet kažkur... Pasakysiu tą patį, ką pasakiau žaidėjams. Tai frazė, kuri viską pasako – mes taip arti nuo labai gero žaidimo ir nuo pergalių. Bet nereiškia, kad mes ten ateisime.

Buvo subauduota tiek daug nelogiškose situacijose, bet paskutiniu metu kažkas nuleidžia ranką, nustumia. Jei varžovas įmes sunkų metimą – bravo. Bet mes dar jį subauduojame arba einame kažkur iš šešių metrų duoti bloką...

– Trečiajame kėlinyje per 4 minutes panaudojote tris įžaidėjus. Ar trūko solidesnio vadovavimo?

– Trūko, ką ir pasako klaidų skaičius. Žaidėme tuos pačius derinius kaip prieš CSKA, bet šiandien vaizdas buvo visai kitoks.

– Sakote, jog tikitės, kad komanda po trijų pralaimėjimų nepalūš. Ar yra ženklų, kad komanda gali palūžti?

– Nežinau. Žmonėms į sielą neįlįsi. Ketvirtas pralaimėjimas namuose gali kirsti per galvą. Kažkodėl namie daugiausiai vyksta psichologinių žaidimo plano klaidų. Nežinau, kas tam turi reikšmės.

Kartais reikia nulenkti galvą ir prieš varžovą. Žaidžiame su geromis komandomis. Jos čia nebeatvažiuoja žaisti: o, Kauno arenoje žaisti sunku. Ne ne. Čia viena topinių išvykų. Ir tą mes jaučiame šiais metais.

– Paskutinėje atakoje trūko tik taiklaus metimo?

– Jei pykau dėl paskutinės atakos praėjusiose rungtynėse... Niekada nekalbėsiu apie jas. Nėra logiška. Jei esi geras, turi 39 minutes ir 45 sekundes pranašumui įrodyti.

– Kas lėmė tokį sėkmingą Brandono Davieso pasirodymą?

– Mykolas Stumbras sako skaičiai tie, tie, tie... Bet skaičiai ne visada parodo tikrą veidą (šypsosi.).

VIDEO: B.Daviesas po monstriško pasirodymo išskyrė esminę problemą

– Marius Grigonis pastaruoju metu auga savo žaidimu. Tai vienas tų pozityvių dalykų?

– Kaip sako Pedro Martinezas, Grigonis yra žaidėjas su labai teisingu mentalitetu.

Mums LKL rungtynės labai svarbios. Jei žaidėjas supranta, kad Eurolygoje žaidžia mažiau, tai LKL yra auksinė galimybė. Grigonis LKL pasidarė vienas svarbiausių žaidėjų per vieną, dvi savaites. Dvi savaitės mūsų profesijoje yra gyvenimas. Per dvi savaites galima daug išlošti.

Labai džiaugiuosi už Marių. Jam nebuvo niekas duota – atėjo ir viską pasiėmė pats.

– Sakėte, kad yra žaidėjai, kurie klauso pastabų ir eina į priekį, ir kurie neklauso ir neina. Jų dar nepavyksta pasiekti?

– Šiai dienai nepavyksta pasiekti. Stengsimės.

– Sakėte, kad dabar varžovai į Kauną atvyksta kaip į elitinę išvyką. Kaip tai pasijaučia?

– Net koridoriuje po rungtynių jaučiasi: eina ir šaukia, kaip laimėję labai. Tai turi būti didelis pasitenkinimas, kad priėjome tokį lygį. Mes nesame toli šio lygio, bet ar mes būsime tie, kurie...

Mes per daug darome. Per daug dovanojome. Tas ir yra skirtumas... 21 klaida... Jau nekalbu apie tai, kad aibė klaidų nuo užtvaros. Vienas akcentų buvo kuo labiau supaprastinti gynybos sistemą. Maskvoje nesupratome, kur dešinė ranka. Kad neliktų pasiteisinimų, kur dešinė ir kairė, stengėmės su visais gintis vienodai, bet vis tiek...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai