Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 28

Šaro „Barcelona“ užtildė rekordinę Belgrado minią

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ (21-10) pasiekė vieną saldžiausių šio sezono pergalių Eurolygoje. Katalonai didžiausio sezono lankomumo rungtynėse svečiuose 89:80 (25:21, 19:24, 22:13, 23:22) nugalėjo Belgrado „Partizan“ (17-14) ir priartėjo prie namų aikštės pranašumo atkrintamosiose užsitikrinimo.

Susitikimą Belgrado „Štark“ arenoje stebėjo net 20 041 sirgalius. Tai naujas šio sezono Eurolygos rekordas ir šeštas rezultatas Eurolygos istorijoje. Visi geresni lankomumo rodikliai taip pat priklauso šiam Serbijos klubui.

Tačiau „Barca“ tokios priešiškos atmosferos nepabūgo. Nors „Partizan“ antrajame kėlinyje turėjo 8 taškų pranašumą, tačiau „Barca“ dar iki ilgosios pertraukos jį beveik ištirpdė (44:45), o iniciatyvą perėmė antroje susitikimo dalyje.

Trečiąjį ketvirtį katalonai pradėjo spurtu 17:4 ir susikraudami dviženklę persvarą (61:49). „Partizan“ bandė lipti varžovams ant kulnų ketvirtajame kėlinyje, kai skirtumas dusyk buvo ištirpdęs iki 3 taškų, bet arčiau „Barca“ varžovų neprisileido ir iškovojo pergalę.

Tai jau antroji Š.Jasikevičiaus komandos pergalė prieš Željko Obradovičiaus treniruojamą klubą šiame sezone. Du treneriai, kadaise kartu buvę Atėnų „Panathinaikos“ komandoje, prieš rungtynes turėjo ir gražų momentą.

Rokas Jokubaitis nugalėtojams per 10 minučių pelnė 2 taškus (0/1 dvit., 2/2 baud.), atkovojo 2 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, sykį suklydo ir surinko 8 naudingumo balus.

Rokas beveik visas savo minutes žaidė pirmoje mačo pusėje – po ilgosios pertraukos lietuvis žaidė tik paskutinėmis sekundėmis, kai galutinis rezultatas jau buvo aiškus.

21-ą kartą laimėjusi „Barcelona“ pergalių skaičiumi susilygino su lyderiais Pirėjo „Olympiakos“ ir Madrido „Real“, bet šie du klubai yra pralaimėję ne 10, o 9 sykius.

Tuo tarpu „Partizan“ vis dar siekia užsitikrinti vietą atkrintamosiose. Po šios nesėkmės Belgrado klubas yra septintoje vietoje.

„Partizan“: Dante Exumas 24 (7/11 metimai), Kevinas Punteris 16 (6/17 metimai), Zachas LeDay 10.

„Barcelona“: Nicolas Laprovittola 25 (4/5 trit., 11/13 baud., 7 rez. perd., 32 naud. bal.), Nikola Mirotičius 19 (8 atk. kam.), Janas Vesely 14 (7/10 dvit., 6 atk. kam.), Tomašas Satoransky 10 (5 rez. perd.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas