Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 12 14

Šaro galvosūkis – (ne)sustabdomas žaidėjas ir geriausia gynyba Eurolygoje

Kiekvienas Eurolygos mačas Šarūnui Jasikevičiui yra didžiulis iššūkis. Pavyzdžiui, dabar, kaip sako pats Šaras, jam reikės išgliaudyti turbūt geriausią gynybą Eurolygoje. Į „Žalgirio“ areną atvyksta Pirėjo „Olympiakos“, kuriuos į priekį veda nesenstantis Vassilis Spanoulis.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | Ketvirtadienis | „Žalgiris“ – „Olympiakos“ | 20:00 | „Žalgirio“ arena

Tikslumo dėlei, „Olympiakos“ per vienerias Eurolygos rungtynes praleidžia vid. 75,3 taško. Mažiau turnyre varžovams leidžia įmesti tik „Barcelona“ (vid. 73,55 tšk.).

Tačiau dar labiau už statistiką Š.Jasikevičių žavi „Olympiakos“ komandos savybės.

„Reikia būti pasiruošus sunkiai 40 minučių kovai. Tai sakoma labai dažnai, bet „Olympiakos“ yra labai fiziškai stipri ir disciplinuota komanda. Jie ginasi įspūdingai. Mano manymu, tai galbūt geriausiai besiginanti komanda Eurolygoje. Jie turi viską, ko reikia gynybai. Turime atsakyti tuo pačiu – turime būti už juos agresyvesni. Tiek puolime, tiek gynyboje“, – rungtynių išvakarėse žurnalistams sakė Š.Jasikevičius.

Daug kas bando stabdyti Spanoulį, bet nelabai kam pavyksta.

Būtent pirmąją savo vyr. trenerio karjeros pergalę prieš „Olympiakos“ praėjusį sezoną pasiekęs treneris pridūrė, kad spragų Pirėjo komandos gynyboje nėra. Žalgiriečiams rungtynių metu reikės patiems kažkaip susikurti pranašumų varžovų aikštės pusėje.

VIDEO: Š.Jasikevičius apie rungtynes su „Olympiacos“: „Reikia būti pasiruošus sunkiai 40 minučių kovai“

Jo teigimu, „Olympiakos“ komandos nesusilpnino sunki Danielio Hacketto trauma – įžaidėjas renka vid. po 5 taškus, todėl tai didelių problemų Pirėjo komandai sukelti neturėtų.

„Vis tiek yra keturi kertiniai žmonės, ant kurių stovi puolimas – Mattas Lojeski, Giorgos Printezis, Vassilis Spanoulis ir Ericas Greenas. Hackettas visada buvo daugiau pagalbinis žaidėjas. Aišku, kiekvienas rotacijos žaidėjas svarbus, bet tai nėra vienas iš „Olympiakos“ lyderių“, – atviravo Š.Jasikevičius.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Vassilis Spanoulis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Vassilis Spanoulis

V.Spanoulis yra pagrindinis „Olympiakos“ taškų šaltinis ir žaidimo siela – ne tik pelno vid. 14,7 taško, bet dar atlieka 6,6 rezultatyvaus perdavimo. Pastarasis rodiklis yra geriausias Eurolygoje.

„Žaidžiame prieš vieną geriausių žaidėjų Eurolygoje. Su juo reikia dirbti dar prieš Spanouliui priimant kamuolį, po to, dar varginti, kad paskutinėje fazėje mesdamas į krepšį jis būtų pavargęs. Tik daug kas bando stabdyti Spanoulį, bet nelabai kam pavyksta“, – lūpą sukando Šaras, jau dabar matydamas sunkumus ginantis prieš nesenstančią graikų žvaigždę.​

„Žalgirio“ arenoje viešės ketvirta geriausia Eurolygos komanda (7-4). Penktosios pergalės link 12-ajame Eurolygos ture žalgiriečių laukia sunkūs namų darbai.

„Orakulo“ prognozė: „Žalgiris“ – „Olympiacos“
„Orakulo“ prognozė: „Žalgiris“ – „Olympiacos“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas