Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 19

Šaro ir „Barcelona“ žaidėjų liaupsės B.Daviesui: „Vienas geriausių aukštaūgių Europoje“

„Barcelona“ diktuoja madas Eurolygoje, žygiuoja pirmoje turnyro vietoje, o po metų pertraukos jėgomis su Šarūnu Jasikevičiumi vėl suvienijęs buvęs žalgirietis Brandonas Daviesas tapo svarbia Katalonijos klubo sėkmės dalimi.
Brandonas Daviesas
Brandonas Daviesas / Euroleague.net nuotr.

Antrąjį sezoną Ispanijos ekipoje pasitikusiam 29-erių metų Brandonui Daviesui ilgai „Barcelona“ kontrakto pratęsimo pasiūlymo svarstyti nereikėjo.

„Visada gerai po pirmojo sezono sugrįžti į komandą, jautiesi stipriau ir patogiau. Jei viskas gerai – ir labiau pasitikintis savimi, – Eurolygos reportaže pasakojo Brandonas Daviesas. – Gyvenimas Barselonoje yra nuostabus. Oras puikus, miestas puikus, žmonės – irgi puikūs. Tai yra vienos iš pagrindinių priežasčių, kodėl nusprendžiau pratęsti sutartį. Barselonoje jaučiuosi kaip namuose, o tai labai palengvino apsisprendimą likti.“

2020-ųjų vasarą „Barcelona“ vyriausiojo trenerio vairą perėmė Šarūnas Jasikevičius, su kuriuo dvejus metus Kauno „Žalgiryje“ dirbo B.Daviesas.

Tai treneris, kuris 2017-aisiais jam suteikė galimybę debiutuoti Eurolygoje, o vėliau jie kartu iškovojo ne vieną saldžią pergalę prieš turnyro galiūnus, įskaitant istorinį 2018-ųjų žygį iki pat finalo ketverto.

„Kartu turime daugybę neįtikėtinų prisiminimų. Fiksavome įspūdingas pergalių serijas, ne kartą įveikėme stiprius varžovus. Mūsų niekas nevertino, tačiau būdami autsaideriai laimėjome daug kartų. Per tuos metus iš Šaro išmokau labai daug. Malonu tęsti šią kelionę ir toliau“, – sakė B.Daviesas.

„Man yra lengviau, kai puikiai žinau, ką jis aikštelėje gali ar negali padaryti. Brandonas tampa vis labiau brandesnis, vis geriau supranta krepšinį ir vis gerina savąjį žaidimą, o aš labai laimingas, kad jo energija per tiek metų išlieka tokia pati. Brandonas mums duoda daug naudos“, – sakė Šarūnas Jasikevičius.

Euroleague.net nuotr./Brandonas Daviesas
Euroleague.net nuotr./Brandonas Daviesas

Š.Jasikevičiaus treniruojamas B.Daviesas tapo vienu geriausių aukštaūgių visoje Europoje. Idealus modernaus krepšinio mobilus vidurio puolėjas.

2019-aisiais jis buvo išrinktas į pirmąją simbolinę Eurolygos komandą, o šį sezoną per 21 minutę pelno po 11,7 taško, atkovoja po 3,7 kamuolio, atlieka po 1,5 rezultatyvaus perdavimo ir fiksuoja po 13,1 naudingumo balo.

B.Daviesas yra trečias „Barcelona“ žaidėjas pagal rezultatyvumą ir efektyvumą, nusileidžiantis tik Cory Higginsui ir Nikola Mirotičiui.

„Jis labai mobilus penktos pozicijos žaidėjas. Brandonas yra būtent tai, ko tau reikia šiuolaikiniame krepšinyje“, – sakė Šaras.

„B.Daviesas yra vienas tų žemaūgių centrų, galinčių žaisti per dvi pozicijas. Jis gali dominuoti aikštelėje. Kai žaidžiu su juo, žinau, kad esu saugus, nes Brandonas prižiūri mano užnugarį“, – apie komandos draugą kalbėjo Nikola Mirotičius.

„Modernus vidurio puolėjas. Jis gali mesti, veržtis, bėgti į greitą ataką, žaisti nugarą, gintis. Jis visada aikštelėje atsiduoda 100 proc. ir žaidžia iki pat pabaigos. Brandonas stumia visus į priekį bei yra vienas geriausių aukštaūgių Europoje“, – kalbėjo Pierre'as Oriola.

Euroleague.net nuotr./Brandonas Daviesas
Euroleague.net nuotr./Brandonas Daviesas

„Barcelona“ jau triumfavo Ispanijos taurės varžybose, kurios finale 88:73 pranoko amžiną varžovą Madrido „Real“.

Š.Jasikevičiaus auklėtiniai pirmauja Eurolygoje, o Ispanijoje yra užima antrą vietą.

B.Daviesas tiki, jog sezoną „Barcelona“ gali užbaigti laimėdama visus titulus.

„Mes gyvename dėl tokių akimirkų, kad būtume pirmoje vietoje, o kiti sektų iš paskos. Svarbiausia, kiek stipriai dirbi, kad išsilaikytum viršuje ar pasiektum naujas aukštumas. Kartu galime laimėti daug titulų, laikas žengti į priekį ir siekti tikslo. Mūsų potencialas neturi ribų, galime laimėti daug titulų“, – sakė B.Daviesas.

VIDEO: Focus on: Brandon Davies, FC Barcelona

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas