Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 21

Šaro kariauna džiūgauja po pergalės Vitorijoje: „Darbas pagaliau atsiperka“

Kauno „Žalgiris“ (10-15) tęsia solidžią atkarpą Eurolygoje. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai Vitorijoje 74:60 įveikė „Baskonia“ (9-16) krepšininkus, o tai buvo jau septintoji žaliai baltų pergalė per pastaruosius dešimt susitikimų. Daugkartiniai Lietuvos čempionai atotrūkį nuo atkrintamųjų zonos sumažino vos iki vienos pergalės.

„Žalgiris“ varžovus uždusino savo geležiniuose gynybos gniaužtuose. Baskai per lemtingąją antrąją rungtynių dalį pelnė vos 25 taškus.

Š.Jasikevičiaus treniruojamai komandai pavyko revanšuotis baskams didesne persvara, nei patyrė pralaimėjimą pirmajame rate Kaune, kuomet Vitorijos ekipa triumfavo 70:58.

VIDEO: „Karštom pėdom“: per pergalę nuo 8-uko atsidūręs „Žalgiris“ ir MVP formos Ule

Rezultatyviausiu krepšininku Kauno ekipoje tapo Edgaras Ulanovas, dar prieš kelias dienas atsiėmęs Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto MVP apdovanojimą. Puolėjas pergale pasibaigusiame susitikime Vitorijoje pelnė 15 taškų ir atkovojo 7 kamuolius.

„Svarbiausia, kad laimėjome, ir kad padarėme tai didesne nei 12 taškų persvara, nes tokiu skirtumu patyrėme pralaimėjimą namuose. Pirmoje pusėje nežaidėme gerai, bet susiėmėme ir iškovojome pergalę. Tai yra svarbiausia, – po rungtynių kalbėjo E.Ulanovas. – Kiekvienas mačas mums dabar yra kaip finalas, nes sekame situaciją turnyrinėje lentelėje. Viskas yra įtempta. Laimėti Eurolygoje išvykoje yra labai sunku, džiaugiamės, kad mums pavyko.“

VIDEO: Prie atkrintamųjų priartėjęs Ulanovas nežiūri į lentelę

13 taškų pridėjo Lukas Lekavičius, Zachas LeDay – 11, kuris dar atkovojo 5 kamuolius.

„Mums tinka bet kokia pergalė, svarbiausia yra laimėjimas. Mes kaunamės, žaidžiame kaip komanda. Esame jauni, treneris mus spaudžia, o darbas pagaliau atsiperka. Turime žiūrėti tik į būsimą mačą. Jei nesidairysime į šalį, viskas bus gerai“, – sakė Z.LeDay.

VIDEO: Lūžį inspiravusio L.Lekavičiaus karštas komentaras Vitorijoj

Nors Šaro vyrukai „Fernando Buesa“ arenoje padarė net 17 klaidų, tačiau puikiai kovojo dėl atšokusių kamuolių – 38 prieš 22. Žalgiriečiai net 15 kamuolių nusiėmė po varžovų krepšiu.

Kitą savaitę penktadienį žaliai balti namuose susikaus su Artūro Gudaičio atstovaujama Milano „Olimpia“.

VIDEO: Šaras linksmas ir patenkintas: Žalgiriukas moka švęsti, bet mane nustebino

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant