Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 10

Šaro pagyros Rokui Jokubaičiui: „Pastarąjį pusantro mėnesio jis buvo puikus“

„Barcelona“ išvykoje sutriuškino Bolonijos „Virtus“ ekipą, o Šarūnas Jasikevičius negailėjo pagyrų pastaruoju metu puikiai žaidžiančiam Rokui Jokubaičiui.

Įsibėgėjusi „Barcelona“ vis labiau primena komandą, kuri sezono pabaigoje gali taikytis į visus pagrindinius trofėjus.

Lūžio tašku tapo pralaimėjimas Eurolygos čempionų teritorijoje sausio mėnesio viduryje, po kurio – aštuonios Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių pergalės per abu turnyrus ir vienintelė nesėkmė per pratęsimą Madride prieš „Real“ Eurolygos turnyre, kai Katalonijos krepšininkai pergalę jau turėjo savo kišenėje.

„Kai žaidi prieš puikią komandą, kokia yra Bolonijos „Virtus“, tokio rezultato nesitiki, bet mes buvome labai solidūs gynyboje. Tai buvo vienas tų mačų, kai viskas tinkama linkme einasi ir puolime, o varžovui – priešingai. Turiu nukelti kepurę prieš vyrukus, nes jie šį vakarą buvo fiziški, rimti ir susikoncentravę“, – po „Barcelona“ pergalės išvykoje 92:75 prieš Sergio Scariolo komandą kalbėjo Š.Jasikevičius.

Pergalingame mače šeši „Barcelona“ žaidėjai užfiksavo dviženklį efektyvumo balų rodiklį, bet Šaras išskyrė du auklėtinius, kurie pastaruoju metu žaidžia puikiai – Alexą Abrinesą ir Roką Jokubaitį.

Iki Naujųjų metų Lietuvos rinktinės įžaidėjas nepriminė savo įprastos versijos, bet pastarosiose septyneriose Eurolygos rungtynėse 22-ejų R.Jokubaitis renka po 9,3 taško, 2,7 rezultatyvaus perdavimo ir 10,7 naudingumo balo.

„Rokas sezono pradžioje neišvengė bangavimo, bet pastarąjį pusantro mėnesio jis žaidžia puikiai. Daugumoje rungtynių jis žadino mus savo prasiveržimais, padeda ir tai, jei Rokas pataiko iš toli. Šiandien jis puikiai vadovavo komandai, buvo solidus žaidėjas, kaip ir likę, – sakė Šaras. – Tuo metu Alexas Abrinesas visą sezoną yra naudingas savo gynyba ir metimais.“

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Rokas Jokubaitis
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Rokas Jokubaitis

Š.Jasikevičius sulaukė klausimo apie artėjantį Ispanijos taurės turnyrą.

„Praėjusį sezoną „Barcelona“ ir „Real“ buvo dvi aiškios turnyro favoritės, bet šįmet situacija yra kitokia. „Unicaja“, „Gran Canaria“, Tenerifė, „Baskonia“... Visi yra sustiprėję“, – konstatavo „Barcelona“ vairininkas iš Lietuvos.

VIDEO: „Eurolygos diena“: vaistai „Žalgiriui“, baskų lietuviai ir mistinis skandalas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas