Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šarui kiaulę pakišęs M.Grigonis: „Galime džiaugtis valandą ar dvi“

Pirmas bandymas – ir iškart finalas. Eurolygos finalo ketverte debiutuojantis Marius Grigonis su Atėnų „Panathinaikos“ perlipo turkišką Stambulo „Fenerbahče“ barjerą su Šarūnu Jasikevičiumi ir sekmadienį kausis dėl taurės.

Pirmą kartą į finalo ketvertą atvažiavusio Mariaus Grigonio kinkos nedrebėjo.

Nors ketvirtfinalio serijoje ryškiai susitraukė tiek M.Grigonio minutės, tiek rezultatyvumas, svarbiausio sezono mačo pradžioje lietuvis buvo viena kertinių figūrų.

Jis ant parketo žengė pirmojo kėlinio viduryje ir iš karto pasižymėjo po prasiveržimo. Po kelių akimirkų – dar vienas taiklus kauniečio metimas.

Antrajame kėlinyje M.Grigonis griebė ir kamuolį puolime, užbaigdamas ataką taškais, be to, pasižymėjo trimis rezultatyviais perdavimais.

Tai leido „Panathinaikos“ atlaikyti varžovų šturmą po to, kai 12 taškų deficitą ištirpdžiusi „Fenerbahče“ pavojingai priartėjo ir sumažino skirtumą iki 1 taško.

Antroje susitikimo pusėje M.Grigonis buvo mažiau pastebimas, bet Mathiaso Lessort'o ir begalinių buvusio Panevėžio „Lietkabelio“ talento Panagiočio Kalaitzakio pastangų užvestas PAO šovė į priekį trečio ir ketvirto kėlinių sandūrose.

Per 9 minučių atkarpą „Fenerbahče“ pasižymėjo tik 2 taškais, „Panathinaikos“ pelnė 14 ir leido savo išsirengusiems sirgaliams skanduoti pergalės dainas – Atėnų klubas triumfavo 73:57 ir po 13 metų pertraukos sugrįžo į Eurolygos finalą.

„Scanpix“ nuotr./„Panathinaikos“ krepšininkų džiaugsmas
„Scanpix“ nuotr./„Panathinaikos“ krepšininkų džiaugsmas

„Smagu. Dabar galime pasidžiaugti valandą-dvi, o tuomet reiks kauptis ir ruoštis. Reikės eiti žaisti ir kovoti su šia energija“, – sakė lietuvis po pusfinalio mačo, kurį užbaigė su 6 taškais ir 9 naudingumo balais.

– Ar lengvai pavyko emociškai pasiruošti rungtynėms?
– Labai greitai. Kai žaidi šeštą valandą, tai viskas greitai praeina. Visi jautė jaudulį, nervavosi. Normalu. Jei šito nejauti, tuomet gali kabinti batus ant sienos.

„Scanpix“ nuotr./Marius Grigonis
„Scanpix“ nuotr./Marius Grigonis



– Ar girdėjote, kad jūsų debiutinius taškus įrašė Kostui Sloukui?
– Ne, žinokite, nesidomiu tuo. Šiandien esmė buvo pergalė. Manau, kad niekas negalvojo apie taškus, svarbiausia, kad laimėjome.

– Ar buvo papildomas jaudulys žengus į aikštelę?
– Visada būna jaudulys prieš rungtynes. Tai – normalu. Tai kaip kažkokia didelė prezentacija. Juk jaudiniesi. Bet dirbi tai kiekvieną dieną ir bandai visą darbą panaudoti. Aš šį darbą darau jau 18 metų.

– Ar dalykai, kurie vyko prieš rungtynes, neišmušė iš vėžių?
– Jau sakiau kolegai, nesinori kartotis, bet įdomiai... Nesinori kažko kaltinti, kai neturi informacijos, bet įdomiai. Eurolygos pusfinalis, o vyksta tokie dalykai, kad kamuolių po to nėra.

VIDEO: Išskirtinė medžiaga. Susipjovė „Fenerbahče“ ir „Panathinaikos“ fanai: mėtė daiktus, paleido kumščius ir šturmavo Berlyno areną



– Minėjote, kad jūsų svajonė yra patekti į finalo ketvertą, o kai patekote į finalą, kokia dabar svajonė?
– Ta pati svajonė – laimėti.

– Kokį faktorių rungtynėse šiandien davė Panagiotis Kalaitzakis?
– Toks yra jo vaidmuo – apsiginti, perimti kamuolį, nervinti varžovą. Tokie yra vaidmens žaidėjai, o jei dar pridėsi kažkiek taškų, tuomet viskas bus lengviau pagrindiniams žaidėjams.

Vida Press nuotr./„Panathinaikos“ sirgaliai
Vida Press nuotr./„Panathinaikos“ sirgaliai



– Ar finale norėtumėte graikiško derbio?
– Nelabai, nes prieš juos jau labai daug kartų žaidėme, bet jei reikės, tuomet žaisime. Graikijoje bus šventė. Kaip jau minėjau, visos komandos čia yra lygios, tad varžovo nepasirinksi.

– Ir vėl pakišote kiaulę Šarūnui Jasikevičiui finalo ketverte.
– Gerai, jis jau ir taip per daug yra laimėjęs, kai buvo žaidėjas. Užteks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas