Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 22

Šarūną Jasikevičių prajuokinęs Artūras Milaknis: „Gera buvo medžioklė!“

Metas užpatentuoti tą Artūro Milaknio metimą. Paskutinėmis rungtynių sekundėmis „Žalgirio“ snaiperis vėl leido skubotą tritaškį. Ir vėl buvo taiklus. Šarūnas Jasikevičius šįkart jau nebe piktai, o linksmai mostelėjo rankomis purtydamas galvą. Juokėsi ir visas „Žalgirio“ atsarginių suolas. „Jis naglas, matei?! Naglas kaip velnias!“ – kvatojo Šaras „La Fonteta“ arenos koridoriuose.
Artūras Milaknis
Artūras Milaknis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Kad jie nesigina, tai patys kalti... Žaisime namie dar su jais, gal skirtumas reikalingas bus, maža ką. Apsidrausti reikia“, – linksmai savo šūvį pateisino A.Milaknis.

Tai jau tampa tradicija?

„Neduok Dieve, nepataikys vieno. Tada tradicijos baigsis“, – juokėsi Šaras.

Vakaras nei Milui, nei kitiems „Žalgirio“ metikams toli gražu neprasidėjo taip sėkmingai.

Pirmąjį tritaškį žalgiriečiai pataikė tik 18-ąją rungtynių minutę. Prieš porą dienų per tiek laiko A.Milaknis buvo suleidęs gal kokius penkis.

Tačiau Valensijoje prieš pat rungtynių pradžią pakeista krepšio konstrukcija, atrodo, buvo perstatyta kokiu metru į šoną. Nes kaip kitaip paaiškinti du netaiklius Milo bandymus, kai vienas kamuolys daužėsi į tarpą tarp lanko ir lentos, o kitas net nelietė krepšio.

„Velnias žino. Nežinau, nemanau, – ar nesklandumai prieš rungtynes galėjo išderinti taikiklius, svarstė 11 taškų surinkęs A.Milaknis. – Gal sunkiau buvo tiems, kas pradėjo rungtynes. Kol pakeitė krepšį, buvau pakankamai atvėsęs. Tačiau gal ir išėjo į naudą, nes šiaip prastai pradedame rungtynes, o šįkart pradėjome su nebloga energija. Gal pirmąkart laimėjome pirmą kėlinį!“

VIDEO: Šaras apie A.Milaknį: jis naglas, matei?!

Jis patenkintas lankstėsi drabužius ankštos Valensijos arenos rūbinės kamputyje. „Žalgiris“ pirmą kartą trečiuoju bandymu laimėjo abejas dvigubos savaitės rungtynes per 72 valandas. Be to, žalgiriečiams tai buvo ketvirtoji pergalė iš eilės.

„Gerai savaitėlė užsibaigė, tikrai gerai, – šypsojosi Milas. – Džiugu, džiugu laimėti tą dvigubą savaitę. Aišku, kiekviena pergalė džiugi ir reikia mokėti pasidžiaugti, nes nėra lengva ją iškovoti. Reikia džiaugtis. Ši savaitė buvo tikrai gera. Gera buvo medžioklė!“

„Žalgiris“ žaidė kaip pagal trenerio svajonę. Kitaip nei su Bambergu, Lietuvos čempionai šįkart laimėjo dėl gynybos. Tai buvo tik antras kartas šį sezoną, kai žalgiriečiai praleido mažiau nei 70 taškų.

„Taip, prieš tai darydavome labai daug mąstymo klaidų. Dabar, manau, buvo mažiau. Aišku, buvo jų, surotavome ne ten, kur tarėmės, bet buvo žymiai mažiau nei su Bambergu. Mums tai pagelbėjo žaidžiant išvykoje“, – sakė A.Milaknis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas