Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 12 17

Šarūnas Jasikevičius: „Pralaimėjimas yra pralaimėjimas, bet šiandien jis kitoks“

Eurolygos lyderiai jautė į sprandą pūtusį gūsį Kaune. Tai buvo ne žvarbus lietuviškas vėjas, o pavojingas „Žalgirio“ žaidimas su ošiančia žaliai baltų tribūna. Bet kartais šalto proto, o kartais kelių taiklių laisvų tritaškių pritrūko numalšinti Šarūno Jasikevičiaus pergalių troškulį. „Žalgiris“ nusilenkė „Anadolu Efes“ 68:74 – jau aštuntą kartą iš eilės.

Šarūnas Jasikevičius žegnojosi palei šoninę liniją, kai Jockas Landale'as laisvas šovė pro šalį 37-ąją rungtynių minutę.

Australas būtų skrodęs tinklelį tritaškiu jau ketvirtą kartą šį „Žalgiriui“ svarbų vakarą.

Tas metimas būtų pakeitęs daug ką. Pirmiausia, lyginęs rezultatą (63:66). O tada galbūt išstūmęs iš sosto Eurolygos lyderius ir leidęs komandai įkvėpti, kai ši jau pusantro mėnesio daužosi po ledu ieškodama eketės.

„Žalgiris“ buvo arti pergalės prieš Eurolygos lyderius. Paskutinėmis sekundėmis žmonės stojosi iš vietų padėkoti komandai už gerą kovą.

Tačiau žalgiriečiai vėl paliko aikštę nuleidę galvas. Vėl pritrūko tiek nedaug.

Yra tų pralaimėjimų nekokių, bet šitas toks pusė velnio.

„Dar kartą dėkoju fanams. Kaip visada, atmosfera buvo žiauriai faina.

Aišku, gal prisidėjo, kad kažkiek pataikėm. Didžiąją rungtynių dalį žaidėme tikrai gerą krepšinį. Detalės mus nužudė, bet tai yra kitoks žudymas, nes varžovas yra aukščiausio lygio. Ko gero, šiandien su tokia įspūdinga gynėjų linija labai mažai pažeidžiamas.

Pralaimėjimas yra pralaimėjimas, bet šiandien man jis kitoks. Man patiko, kaip žaidė komanda.

Aišku, jie kovoja visą laiką, bet šiandien padarėm daug gerų dalykų. O po to prieiname detales, kurios mums labai brangiai kainuoja. Bet jeigu suprantate krepšinį, tai jeigu su mūsų šios dienos rizika ir gynybine sistema būtų kas nors pasakę, kad būtume pralaimėję dėl atkovotų kamuolių, sakyčiau, kad tikrai ne. Bet ta didžiausia detalė ir buvo kamuolių skirtumas.

Jis negalėjo būti toks, nes žaidėme vadinamąjį flatą ir stengėmės apsisaugoti nuo jų tritaškių. Pabrėšiu, kad čia yra detalės, atsitvėrimas... Kai kurių dalykų kontroliuoti negalime. Pavyzdžiui, Pleisso dydis yra kažkas tokio.

Esu labai patenkintas, kaip kovėmės. Labai patenkintas, kad nuėmėme nuo šitos komandos 11 taškų. Suteikėme sau šansą laimėti, bet po pertraukos vėl neužtaikėme.

Žaidžiant su „Efes“ 18 pramestų tritaškių... Ir kai kurie buvo kritiniai“, – spaudos konferencijoje sakė Š.Jasikevičius.

VIDEO: Pralaimėjimų kartėlis nepalieka „Žalgirio: Šarūno Jasikevičiaus spaudos konferencija

– Neutralizavote rezultatyviausią ir naudingiausią Eurolygos žaidėją Shane'ą Larkiną, pristabdėte Micičių, bet mačo pradžioje nepavyko susitvarkyti su Beaubois, kuris davė gerą toną varžovų pradžiai. Kas ten nepavyko?

– Jis išreikštas metikas ir per daug minkštai su juo pradėjome. Po to jį pristabdėme.

Jeigu mes kažkiek pristabdome didelę mačo dalį kai kuriuos žaidėjus... Norėjome išimti Singletoną, laisvus gynėjų tritaškius, Simoną... Bet negali pykti, nes iš jų vidurkio atėmėme 11 taškų.

Ta gynyba taip... Bet detalės. Negalime suteikti tiek antrų šansų, negalime daryti baudos po bonuso.

VIDEO: „Ginčas“ dėl „Žalgirio“ trenerio: kiek pralaimėjimų gali atlaikyti Šaras?

– Kas nutiko trečio kėlinio pradžioje, kai tepelnėte 10 taškų, o penkias minutes visai nesurinkote taškų?

– Nežinau, gal varžovai labai užsivedę grįžo. Gal kažkur trūko disciplinos. Gal varžovas kažkur nedavė įmesti.

Mes dar daug kur bandome išaiškinti, kuris žaidėjas eidamas į kurią ranką mes, į kurią pusę reikia rizikuoti. Kažkokie vidutinio nuotolio metimai, Pleisso ar Sanli metimai, tai yra trenerio atsakomybė. Bet už kitus atsakingi žaidėjai.

Šiandien buvo mažiukas žingsnis į priekį. Kai yra pralaimėjimų serija, visi labai ieško kaltų. Pirmas yra kalčiausias treneris. Čia viskas normalu, nes toks jau darbas. Yra tų pralaimėjimų nekokių, bet šitas toks pusė velnio.

Man tik tiek nefaina, kad tiek tritaškių antroje pusėje kritiniais momentais prametėme. Nefaina, nes galėjome užsikabinti labiau. Kai kuriuos tritaškius patys davėme iš susikeitimo, ko negali būti...

– Šį vakarą buvo daugiau metimų ankstyvoje puolimo stadijoje. Tai buvo plano dalis?

– Tą patį kartoju – žinau, kad turiu būti kantrus su jumis dar labiau, nei su žaidėjais. Jeigu žaidėjas laisvas, jis mes pirmoje sekundėje. Jeigu ne – jis turi 24 sekundes išmesti kamuolį. Geras metimas – prašau. Jeigu nori, suvardinsiu sekundes nuo pirmos iki 24-os. Jeigu laisvas, jis turi mesti. Nežinau, kuo šita mano filosofija dabar skiriasi nuo tos, kuri buvo prieš penkerius metus.

VIDEO: J.Landale’as po pralaimėjimo vos susilaikė nenusikeikęs

– Kritiniu metu vėl nepataikė KC Riversas (0/3 trit.) ir Nigelas Hayesas (0/2 trit.). Kaip atgaivinti šių snaiperių pasitikėjimą savo metimu?

– Neturiu jokios burtų lazdelės. Niekada jos neturėjau. Tai yra žmonės, kurie meta beprotišką skaičių metimų. Ypač Hayesas.

KC dar reikia įeiti į kondiciją, jis jau gana neblogoj kondicijoj.

Aš neturiu ką pasakyti, žmonės. Jeigu jie yra laisvi, jie mes toliau. Nežinau, ar matote, gal kažkurie nemeta? Dabar išmetėme 27, 18 laisvų. Kai kurie tritaškiai ketvirtam kėliny man pasirodė kritiniai.

Nieko aš jiems nesakau, nebent jis atsivaro ir meta per žmogų, jeigu tai nelogiška. Tada mano darbas kažką jiems pasakyti. Jeigu mesi prieš „Efes“ nelogiškus metimus, gausi ant 30.

Treniruotėje bandau treniruoti.

VIDEO: „Ginčas“ dėl kito „Žalgirio“ legionieriaus: dar viena klaida ar pasiteisinęs pirkinys?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas