Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 03 03 /18:39

Šarūnas Jasikevičius su Jerome'u Randle'u vienu šūviu tikisi nušauti du zuikius

Prieš du mėnesius Bambergo „Brose Baskets“ klubas nuskriaudė Kauno „Žalgirį“ taip, kad Lietuvos čempionų vadovai turėjo atsisveikinti su vyr. treneriu Gintaru Krapiku. Po pralaimėjimo Bamberge 63:96 žalgiriečių vairą perėmė Šarūnas Jasikevičius. Jis tikisi, kad situaciją kardinaliai pakeis pamokos iš klaidų ir naujokas Jerome'as Randle'as.
Penktadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – Bambergo „Brose Baskets“ | 19:45 | „Žalgirio“ arena

Bambergas į Kauną atvyksta jau išsipaipaliojęs po pirmosios pergalės „Top 16“ etape klubo istorijoje. Būtent patiesę „Žalgirį“ vokiečiai atidarė pergalių sąskaitą.

Bet „Brose Baskets“ skriaudė ne tik kauniečius. Po žavų krepšinį demonstruojančių Vokietijos čempionų kojomis vėliau krito Pirėjo „Olympiakos“ (77:72) ir „Barcelona“ 74:70. Tik per plauką nepavyko nuskriausti Eurolygos čempionų Madrido „Real“ (79:82 ir 86:90).

Tris pergales „Top 16“ etape pasiekę vokiečiai turi geresnį šansą patekti į kitą etapą, todėl privalo nugalėti „Žalgirį“, jei nori svajoti apie ketvirtfinalį.

„Manau, kad esame gerai pasiruošę. „Žalgiris“ žais su savo kortomis – per priekinę liniją. Bet taip pat bandysime kuo daugiau įvesti į žaidimą Jerome'ą Randle'ą, – apie „Žalgirio“ planą kalbėjo Šarūnas Jasikevičius. – Galbūt jis dar nėra pasiruošęs žaisti 100 proc. po mažos pertraukėlės ir kojos traumos, bet Pasvalyje jis parodė, kad tikrai gali mums padėti. Smagu bus turėti dar vieną žaidėją, kuris bus geras pasirinkimas puolime“.

VIDEO: #DėmesysEurolygai. J.Randle'as nekantriai laukia Eurolygos krikšto Kaune

Būtent 19 taškų debiutinėse rungtynėse Pasvalyje pelnęs „Žalgirio“ naujokas yra tas žmogus, kuris gali nusverti po mačo Bamberge prispaustas svarstykles į lietuvių pusę.

Nors žaidė dar tik vieną mačą, J.Randle'as jau spėjo įnešti į komandą reikiamų jėgų.

L.Lekavičius: „Noro atsirevanšuoti – tikrai daug. „Brose Baskets“ – mūsų lygio komanda ir turime pasirodyti geriau nei Bamberge“.

„Kai aikštėje yra įžaidėjas su patirtimi, jis įneša ramybės: treneriui ir keturiems kitiems aikštėje. Jauni žaidėjai kartais to neperteikia. Jiems kartais sunkiau vadovauti labiau patyrusiems žaidėjams. Randle'as tos problemos neturi. Jis gali lemiamu metu prisiimti atsakomybę, o to mums trūko.

Šiai dienai mums puolime trūko puolimo opcijų, o dabar jis bus vienas pasirinkimų. Kuo daugiau tokių žaidėjų...“ – pasakojo „Žalgirio“ treneris.

Š.Jasikevičius tikisi, kad J.Randle'o iniciatyva išeis į naudą dviem jaunesniems „Žalgirio“ įžaidėjams Kasparui Vecvagarui ir Lukui Lekavičiui.

„Tiek Lukas, tiek Kasparas dabar bus savo rogėse. Iš jų laukiame geresnio žaidimo. Jiems nebereikės prisiimti atsakomybės, tempti komandos, todėl turėtų būti geriau“, – tiki Šaras.

„Top 16“ F grupė
Vieta Komanda Pergalės-pralaimėjimai
1. Maskvos CSKA 7-2
2. Vitorijos „Laboral Kutxa“ 6-2
3. Madrido „Real“ 5-4
4. „Barcelona“ 4-4
5. Maskvos srities „Chimki“ 4-4
6.  Bambergo „Brose Baskets“ 3-5
7. Pirėjo „Olympiakos“ 3-5
8. Kauno „Žalgiris“ 1-7

„Top 16“ etape „Brose Baskets“ neturi aiškaus lyderio. Pirmaisiais smuikais čia griežia antrosios linijos žaidėjai Darius Milleris (11,8 tšk.), Janis Strelniekas (11 tšk.) ir Bradley Wanamakeris (10,6 tšk.).

Bet „Žalgirio“ akcentas – ne kažkuris „Brose Baskets“ žaidėjas, o žingsniai koja kojon su varžovais.

„Negalime vėluoti. Bamberge nusileidome ir greičiu, ir kontaktu, – košmarišką dvikovą Bamberge prisiminė Š.Jasikevičius – Tie patys dalykai, apie kuriuos šneku daug laiko. Bet analizuojant puikiai matėsi, kad buvome žingsniu, gal net pusantro lėtesni už juos. Kai eini koja kojon, nevėluoji, prasideda geresnių sprendimų žaidimas. Jei neatsiliksime, galime tikėtis gero rezultato.“

Orakulo prognozė
Orakulo prognozė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas