Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 04

Kosminis „Žalgiris“: neįtikėtinai išlipo iš 20 taškų duobės ir sumušė svečius iš Berlyno

Kauno „Žalgiris“ surengė neįtikėtiną sugrįžimą Eurolygoje. Sausakimšoje arenoje Nemuno saloje Kazio Maksvyčio auklėtiniai buvo pasiųsti į nokdauną dar pirmoje mačo dalyje, tačiau po skaudaus smūgio sugebėjo neįtikėtinai atsigauti – kauniečiai 88:81 (13:25, 19:19, 22:17, 34:20) triumfavo prieš Berlyno ALBA ekipą.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirma rungtynių pusė, neskaitant kelių blykstelėjimų, buvo lyg košmaras. Vienu metu antrajame kėlinyje „Žalgiris“ atsiliko nuo svečių iš Vokietijos net 20-čia taškų (43:23). Per pirmus du kėlinius ALBA atliko kosmiškai daug – net 17 rezultatyvių perdavimų.

„Žalgiris“ išdalino tik 7 perdavimus, bet padarė net 10 klaidų, dvitaškius (7/21) ir tritaškius (4/12) Kauno krepšininkai metė identišku 33 proc. taiklumu.

Po pasitarimo rūbinėje „Žalgiris“ grįžo į aikštę kokybiškesnis, laimėjo trečiąjį kėlinį penkiais taškais ir prieš lemiamą 10-ties minučių atkarpą komandas skyrė 7 taškai (54:61).

Sulig trečiojo kėlinio pabaigos sirena tritaškį pataikė Keenanas Evansas ir užsikūrė taip, kad į „Žalgirio“ areną buvo galima kviesti ugniagesius. Ketvirtajame kėlinyje jis susmeigė dar keturis tritaškius iš eilės, o kauniečiai net buvo išsiveržę į priekį tašku – 71:70.

Nors ALBA surengė neblogą atkarpą, bet tuomet Ignas Brazdeikis ir Edgaras Ulanovas fantastiškais metimais atnešė pergalę „Žalgiriui“.

Paskutinį kėlinį kauniečiai laimėjo net 34:20, per jį pataikė net 8 tritaškius iš 10 bandymų.

Kaip tviteryje rašo Darius Garuolis, tai buvo didžiausias „Žalgirio“ sugrįžimas istorijoje. Taip pat – ir jubiliejinė 200-oji pergalė, skaičiuojant nuo 2000-ųjų.

Aikštės šeimininkai Nemuno saloje realizavo tik 39 proc. dvitaškių (15/39) ir net 53 proc. tritaškių (16/30). Kovą dėl kamuolių pavyko laimėti 35:33, vien puolime „Žalgiris“ sugriebė 15 kamuolių.

E.Ulanovas buvo geriausias žaliais marškinėliais vilkintis žaidėjas aikštėje. Kapitonas pelnė 21 tašką (2/2 dvit., 4/5 trit., 5/5 baud. met.), atkovojo 3 kamuolius ir surinko 23 naudingumo balus.

„Žalgiris“ turi 3 pergales ir 3 pralaimėjimus kol kas Eurolygoje, ALBA pasirodymas – identiškas.

„Žalgiris“: E.Ulanovas 21 (2/2 dvit., 4/5 trit., 5/5 baud. met.), K.Evansas 15 (5/8 trit.), R.Šmitas (7 atk. kam.) ir I.Brazdeikis po 14, T.Cavanaugh ir K.Lukošiūnas po 6, A.Butkevičius ir L.Lekavičius po 4, L.Birutis ir K.Hayesas po 2.

ALBA: J.Smithas 14, T.Blattas 12, G.Procida 11, L.Olinde 10.

Rungtynių eiga. „Žalgiris“ – ALBA

Ketvirtas kėlinys. „Žalgiris“ – ALBA

40 min. Viskas. Laimėjome! Kažkas fantastiško!

39 min. Ulia! Trys taškai! Dar ir Iggy dvitaškis. Ir dar Ulanovo dvitaškis su pražanga – 85:76.

38 min. I.Brazdeikio tritaškis atšokus nuo varžovo – 77:74.

37 min. Keturi iš eilės ALBA taškai, bet Iggy pelno dvitaškį su pražanga – 74:74.

36 min. Po R.Šmito dvitaškio „Žalgiris“ priekyje – 71:70.

35 min. DAR VIENAS K.EVANSO TRITAŠKIS!!!

Aurimas Tamulionis

Aurimas TAMULIONIS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Ko jau ko, bet kovos iš šio sezono „Žalgirio“ neatims niekas. Kauniečiai jau yra sugriebę net 14 kamuolių puolime, 5 iš jų – latvis Rolandas Šmitas. Ne juokais ketvirtajame kėlinyje užsikūrė ir K.Evansas. Nė taško per pirmąją pusę nepelnęs amerikietis duria 5 tritaškius iš eilės ir jau yra surinkęs 15 taškų.

34 min. O dievai! K.Evansas pataikė dar kartą iš toli, bet T.Blattas atsako tuo pačiu. Ne ne ne! Taip nebūna! K.Evanso trečias tritaškis paeiliui – 66:67.

33 min. K.Evanso tolimas šūvis! I.Gonzalezas šaukia pirmą pasitarimą šiandien! Reikalai dar labiau tvarkosi – 60:64.

Aurimas Tamulionis

Aurimas TAMULIONIS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Užsitęsusi vaizdo peržiūra. Teisėjai negali pasakyti, ar kamuolys po „ALBA“ metimo paskutinę atakos sekundę lietė lanką, ar ne. Galiausiai nusprendžia, kad lietė, tačiau sausakimša „Žalgirio“ arena įsitikinusi, kad teisėjai klysta ir jų sprendimą palydi įžeidžia skanduote.

32 min. Ilga peržiūra ir kamuolys atiduodamas ALBA ekipai. Nemuno saloje visiškai be reikalo skamba įžeidžiančios skanduotės teisėjams.

K.Lukošiūnas! Dar vienas tritaškis – 57:64.

31 min. G.Procida vėl pataikė iš toli. Italas šiandien aštrus, o K.Lukošiūnas prasižengė puolime. Situacija prastėja – 54:64.

Trečias kėlinys. „Žalgiris“ – ALBA 54:61

30 min. A.Butkevičiaus taškai greitoje atakoje. K.Evansas pataikė tritaškį su sirena. Intriga gyva!

29 min. J.Smithas atakuoja „Žalgirio“ gynybą sėkmingai, bet galiausiai tritaškiu ledus pralaužė K.Lukošiūnas – 49:59.

27 min. E.Ulanovas pataikė iš toli. Pasitiki savo metimu Ulia – 44:52.

26 min. T.Blattas įkrėtė du tritaškius, atsilikimas vėl dviženklis – 39:52.

25 min. Dar du R.Šmito taškai ir kokia „Žalgirio“ gynyba!

Aurimas Tamulionis

Aurimas TAMULIONIS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

„Žalgirio“ gynyba visiškai surakino ALBA puolimą. Per beveik 6 minutes svečiai sukrapštė vos tašką. Šeimininkai – 14.

23 min. Vieną po kito kamuolius puolime ima R.Šmitas, prideda latvis ir tolimą metimą – 37:44.

22 min. R.Šmitas ir jo dvitaškis – 34:44.

Antras kėlinys. „Žalgiris“ – ALBA 32:44

Aurimas Tamulionis

Aurimas TAMULIONIS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Kėlinio pabaigoje tikėjimo „Žalgiriui“ įkvepia žaibiškas Lukas Lekavičius. Kitam šeimininkų įžaidėjui, pagrindiniam, Keenanui Evansui rungtynės kol kas košmariškos. Amerikietis nėra pelnęs nė taško per 12 minučių (0/2 trit., 0/1 dvit.), atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus, bet ir suklydęs tiek pat sykių. 0 taškų ir pagrindinio vidurio puolėjo Kevarriusio Hayeso (0/2 dvit.) sąskaitoje (tiesa, 3 puolime sugriebti kamuoliai).

20 min. Na ką, vyručiai, reikėtų susiimti. Pirma pusė tikrai neįkvepianti, nors jos pabaiga ir nebloga. L.Lekavičius pataikė dvitaškį su sirena.

19 min. K.Lukošiūnas svaido pro šalį net ir visiškai laisvas. Jau triskart šiandien. Ne to norime iš snaiperio. Galiausiai tritaškį pataikė T.Cavanaugh – 28:44.

17 min. Y.Zoosmanas, tritaškis, 20 taškų deficitas. Kazys itin piktas ant atsarginių suolo – 23:43.

Aurimas Tamulionis

Aurimas TAMULIONIS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Sužaidus pusantro kėlinio „Žalgiris“ yra padaręs daugiau klaidų – 8 nei atlikęs rezultatyvių perdavimų – 6. Po vieno iš epizodų K.Maksvytis užsipuola kapitoną E.Ulanovą, prieš kelias akimirkas kamuolį praradusį po neatsargaus perdavimo per nugarą. Puolėjas ranka apeliuoja į netikslų komandos draugo perdavimą, tačiau „Žalgiris“ kol kas klysta per dažnai.

15 min. E.Ulanovas greitoje atakoje pelnė taškus, o tuomet aikštėje įsivyravo chaosas. Klydo tiek viena, tiek kita komanda – 21:36.

14 min. Pirmuosius „Žalgirio“ taškus kėlinyje pelnė R.Šmitas, jų laukėme tris minutes. Dvitaškį po reido pelnė ir I.Brazdeikis, tačiau apsiginti irgi reikėtų – 17:36.

13 min. Iliustratyvus epizodas – T.Dimša nepataikė iš po krepšio, nors galėjo nesunkiai įdėti. O ALBA taškelius renka toliau. Po tikslių baudų metimų skirtumas tarp komandų – jau 19 taškų.

11 min. G.Procida. Dar vienas italo tritaškis, „Žalgirio“ deficitas auga toliau – 13:30.

Pirmas kėlinys. „Žalgiris“ – ALBA 13:25

Aurimas Tamulionis

Aurimas TAMULIONIS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

„Žalgiriui“ kol kas nepavyksta įgyvendinti to, kas buvo akcentuota prieš rungtynes – priversti ALBA žaisti vienas prieš vieną, o ne dalintis kamuoliu, nes varžovai pagal šią statistiką dominuoja visoje Eurolygoje. Per pirmąjį kėlinį ALBA yra atlikusi jau 10 rezultatyvių perdavimų.

10 min. T.Cavanaugh pataikė iš toli po minutės pertraukėlės, bet pataikė ir varžovai. Pirmas kėlinys – blankus.

9 min. Na štai, teisybė buvo atstatyta, du taškai iš ALBA atimti, tačiau labai greitai vokiečiai surinko keturis taškus ir K.Maksvytis šaukia pasitarimą. Jau – 10:22.

8 min. Skirtumas jau dviženklis... Atsiliekame 10:20. Tiesa, vyksta arši diskusija prie sekretoriato, mat, atrodo, ALBA turėtų turėti keliais taškais mažiau.

Aurimas Tamulionis

Aurimas TAMULIONIS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

K.Maksvyčio sumanymu, siekiant pristabdyti net 223 cm ūgio Christą Koumadje, į starto penketą mestas Laurynas Birutis, žemesnis 10 cm, sužaidžia puikią 20 sek. atkarpą – dėjimas, blokas ir puolime atkovotas kamuolys. Tiesa, netrukus seka pražanga puolime, trys sekundės ir blokas jau pačiam „Žalgirio“ aukštaūgiui po ALBA krepšiu.

6 min. G.Procida dar vieną tolimą metimą pataikė. ALBA kol kas svaido tiksliai iš toli – 4/6. Jau 10:18 ne mūsų naudai.

5 min. L.Olinde dukart iš eilės nesuklydo mesdamas iš toli, pataikė tritaškį ir E.Ulanovas. Kol kas žalgiriečiai atsilieka – 8:13.

2 min. T.Blattas įkrėtė tolimą metimą, kitoje aikštės pusėje L.Birutis įkrovė iš viršaus – 5:5. Pridėjo „Žalgirio“ aukštaūgis ir bloką.

1 min. Pirma ataka – pirmas milžino Ch.Koumadje dėjimas. O štai R.Šmitas atsakė tritaškiu – 3:2.

Komandų starto penketai:

„Žalgiris“: Keenanas Evansas, Ignas Brazdeikis, Edgaras Ulanovas, Rolandas Šmitas, Laurynas Birutis.

ALBA: Tamiras Blattas, Malte Delow, Luke'as Sikma, Louisas Olinde, Christas Koumadje.

Aurimas Tamulionis

Aurimas TAMULIONIS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Sveikinuosi iš Kauno „Žalgirio“ arenos, kurioje antrą sykį iš eilės Eurolygoje nebus net kur obuoliui nukristi. Nors šįkart į Kauną atvyko Berlyno ALBA, ne „Barcelona“ su Šarūnu Jasikevičiumi ir Roku Jokubaičiu, visi bilietai buvo iššluoti. Komandos pradeda apšilimą, o Kazio Maksvyčio auklėtiniai namie sieks trečios pergalės iš trijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas