Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Serbų žvaigždės liaupsės „Žalgirio“ strategui: „Vienas geriausių Europos trenerių“

Andrea Trinchieri pergalingai debiutavo prie Kauno „Žalgirio“ vairo ir priminė apie save Europos krepšinio sirgaliams, nemačiusiems šio specialisto iš Italijos ilgiau negu pusmetį. Vis dėlto ne vieną Europos klubą treniravęs strategas nėra užmirštas buvusių auklėtinių tarpe.
Vladimiras Lučičius gražiai atsiliepė apie „Žalgirio“ trenerį Andrea Trinchieri
Vladimiras Lučičius gražiai atsiliepė apie „Žalgirio“ trenerį Andrea Trinchieri / Eurolygos ir BNS nuotr.

34-erių puolėjas Vladimiras Lučičius prieš kelias savaites išsigydė traumą ir sugrįžo ant parketo bei jau spėjo sužaisti trejas rungtynes Eurolygoje.

Miuncheno „Bayern“ puolėjas prieš kelerius metus buvo laikomas vienu geriausių savo pozicijos krepšininkų Eurolygoje, o su bavarų klubu dukart pateko į Eurolygos atkrintamąsias varžybas.

Imago / Scanpix nuotr./Vladimiras Lučičius
Imago / Scanpix nuotr./Vladimiras Lučičius

Tuo metu serbą ir kitus „Bayern“ žaidėjus treniravo prieš kelias dienas Kauno „Žalgirio“ vairą perėmęs A.Trinchieri, o dabar duodamas interviu „Eurohoops“ žurnalistui Cesare Milanti puolėjas gražiausiais žodžiais atsiliepė apie naująjį Lietuvos čempionų vairininką.

„Džiaugiuosi, kad jis grįžo į Eurolygą. Jau esu sakęs kelis kartus, kad Andrea yra vienas geriausių Europos trenerių, kuris apsėstas krepšiniu ir jo detalėmis. Jis gyvena krepšiniu labiau nei 100 proc.“, – sakė V.Lučičius.

A.Trinchieri Miunchene dirbo 2020-2023 m. Per pirmuosius du jo sezonus „Bayern“ ne tik pateko į aštuonetą, bet ir davė rimtą kovą ketvirtfinalio serijose, Milano „Olimpia“ ir „Barcelona“ komandoms nusileisdamas tik 2-3.

O šios komandos vedlys buvo V.Lučičius, žaidęs savo sėkmingiausius sezonus ir rinkęs atitinkamai 13,6 ir 12,1 taško per susitikimą.

„Kol kas geriausią savo krepšinį žaidžiau treniruojamas jo, kai patekau į pirmą ir antrą simbolines Eurolygos komandas, – prisiminė V.Lučičius. – Jis surado man tobulą vaidmenį sistemoje bei išryškino mano talentą. Kaip jis minėjo spaudos konferencijoje kalbėdamas apie „Partizan“ ir „Žalgirį“, jis mėgaujasi būdamas klube su tokiomis giliomis tradicijomis kaip „Žalgiris“ bei turėdamas už savęs visą Kauno miestą. Jis to nusipelnė, krepšinis jam yra viskas.“

Antrasis testas A.Trinchieri laukia jau ketvirtadienį, kai „Žalgiris“ svečiuose žais prieš Vilerbano ASVEL. Į Miuncheną su Kauno ekipa jis sugrįš kovo 15 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas