Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 28

Serija tęsiasi: emocingame mače – „Bayern“ pergalė prieš svečius iš Milano

„Veiksmai skamba garsiau už kalbas“, – prieš rungtynes sakė Miuncheno „Bayern“ treneris Andrea Trinchieri, lyg nujausdamas, jog jo vadovaujamas Bavarijos klubas trečiadienio vakarą namuose 85:79 (23:9, 16:26, 25:16, 21:28) įveiks Milano „Olimpia“ ir sušvelnins ketvirtfinalio serijos rezultatą iki 1-2.
Andrea Trinchieri
Andrea Trinchieri / Euroleague.net

Tai pirmoji Vokietijos klubų, kaip ir pagrindinio komandos vairininko Andrea Trinchieri, pergalė Eurolygos atkrintamųjų varžybų istorijoje.

Rimtus užmojus aikštelės šeimininkai demonstruoti ėmė nuo pirmojo ginčo kamuolio, kai po pirmųjų dešimties minučių pirmavo jau 14 taškų persvara.

Fantastišką antrą kėlinį sužaidę ir 26 taškus pelnę Ettore Messinos auklėtiniai skirtumą prikirpo iki 4 taškų, bet po ilgosios pertraukos 5 minučių atkarpą „Bayern“ laimėjo net 14:0.

18 taškų persvara atrodė saugi, bet tuomet tritaškį su pražanga pataikė Kevinas Punteris, o kitas „Olimpia“ legionierius Malcolmas Delaney pridėjo tolimą metimą su nesportine „Bayern“ atstovo Vladimiro Lučičiaus pražanga.

Negana to, pagrindinis Miuncheno komandos variklis Wade'as Baldwinas sulaukė penktosios pražangos.

Šeimininkų pranašumas ištirpo iki 7 taškų, bet tyla nutraukė tritaškį įsmeigęs V.Lučičius, o jam iš paskos lemiamoje atkarpoje sekė ir visa „Bayern“ komanda.

Dvikovos herojumi tapęs V.Lučičius pelnė 27 taškus (4/5 trit., 11/12 baud.), atkovojo 7 kamuolius ir surinko 34 naudingumo balus.

Paskutinę mačo minutę „Olimpia“ centras Kalebas Tarczewski atliko tris dėjimus, bet tai „dizainerių“ neišgelbėjo.

Vos aštuonias minutes žaidė ir 6 taškus pelnė vienas „Bayern“ lyderių Jalenas Reynoldsas, tačiau jį puikiai pavadavo 9 taškus įmetęs ir tiek pat kamuolių atkovojęs JaJuanas Johnsonas.

Šiose rungtynėse teisėjavo ir lietuvis Gytis Vilius.

Ketvirtosios serijos rungtynės vyks penktadienį Miunchene 21.45 val. Lietuvos laiku. 15min primena, jog dar nė vienai komandai Eurolygos atkrintamųjų istorijoje nėra pavykę išsikapstyti iš 0-2 deficito.

„Bayern“: Vladimiras Lučičius 27, Wade'as Baldwinas ir Paulas Zipseris – po 11.

„Olimpia“: Malcolmas Delaney 18, Sergio Rodriguezas ir Shavonas Shieldsas – po 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas