Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 04

Šiltą „sudie“ K.Maksvyčiui tarę žalgiriečiai išskyrė jo ir A.Trinchieri skirtumą

Šešių pralaimėjimų atkarpą nutraukę Kauno „Žalgirio“ žaidėjai rūbinėje džiaugėsi pasiektu revanšu prieš Berlyno ALBA krepšininkus, dalijosi mintimis apie nustebinusį klubo sprendimą skirtis su Kaziu Maksvyčiu bei išskyrė pagrindinį skirtumą tarp stratego iš Darbėnų ir naujojo vairininko Andrea Trinchieri.
Andrea trinchieri ir Kazys Maksvytis
Andrea trinchieri ir Kazys Maksvytis / 15min ir Zalgiris.lt nuotr.

„Mes laimėjome, o tai yra svarbiausia. Pagaliau pavyko numušti tą beždžionėlę nuo peties. Tikrai smagu Naujuosius metus pradėti pergalingai“, – 15min po pergalės 77:71 prieš Berlyno ALBA sakė Edmondas Sumneris.

Prieš penkias savaites į Kauno „Žalgirį“ atvykęs amerikietis iškart pakliuvo į degančią situaciją, kai pralaimėjimus Nemuno saloje vijo nauji pralaimėjimai, o Kazio Maksvyčio kėdės karštumas viešai buvo aptarinėjamas vis labiau.

Nors dar prieš dvi savaites klubo sporto direktorius Paulius Jankūnas viešai išreiškė visišką pasitikėjimą treneriu, kai sprendimui atleisti K.Maksvytį pasipriešino žaidėjai, tačiau po pralaimėjimų Stambulo „Fenerbahče“, „Barcelona“ ir Tel Avivo „Maccabi“ ekipoms „abipusiu susitarimu“ vis tiek parodė jam duris.

„Klube esu vos kelias savaites, daug nežaidžiau ir nežinojau nieko apie tai, kas vyksta viduje ir kas lėmė tokį vadovybės sprendimą. Atvykau į Kauną, kad dirbčiau savo darbą“, – sakė iki etapo „Žalgiryje“ vien Amerikoje rungtyniavęs 27-erių atletas.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Edmondas Sumneris
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Edmondas Sumneris

Vis dėlto visi 15min kalbinti Lietuvos čempionų ekipos žaidėjai po dvikovos su varžovais iš Berlyno sutartinai tvirtino, kad toks klubo sprendimas juos nustebino, apie Kazį Maksvytį galėjo atsiliepti tik gražiausiais žodžiais, bet ir pabrėžė pagrindinį skirtumą tarp dviejų šio sezono „Žalgirio“ generolų.

„Mane toks klubo sprendimas šiek tiek nustebino, nes dar prieš dvi savaites buvo komunikuojama apie sprendimą išlaikyti Kazį, – 15min sakė dar prieš savaitę K.Maksvyčio sukritikuotas Kevarriusas Hayesas. – Galiausiai įvyko staigios permainos vos po trijų papildomų pralaimėjimų. Neabejoju, kad tai buvo sudėtingas sprendimas valdžiai, bet kaip žaidėjas, jaučiu, kad mes darėme viską, ką galėjome, kad laimėtume. Pasitaikė nemažai pralaimėjimų paskutinėmis sekundėmis, nieko nepadarysi. Galiausiai atėjo pokyčiai, kuriuos turime priimti ir žiūrėti į priekį.“

zalgiris.lt nuotr./Kevarriusas Hayesas ir Kazys Maksvytis
zalgiris.lt nuotr./Kevarriusas Hayesas ir Kazys Maksvytis

„Toks sprendimas nustebino ir nuliūdino, bet taip nusprendė klubas ir tokia yra situacija. Gaila trenerio, bet turime gyventi toliau ir turime laimėti. Žmonės renkasi į areną, nori pergalių“, – sakė Tomas Dimša, kuris K.Maksvyčiui visada bus dėkingas už suteiktus šansus „Žalgiryje“ ir Lietuvos rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas