Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 18

Sirgalių gestu sužavėtas Ignas Brazdeikis: „Tai pirmas kartas mano gyvenime!“

Kauno „Žalgiris“ atsidarė pergalių sąskaitą Eurolygoje, o prie to stipriai prisidėjo Ignas Brazdeikis, kalęs lemiamus vinis į Bolonijos „Virtus“ karstą.

Baigus skambėti Lietuvos valstybės himnui, Ignas Brazdeikis pabučiavo ranką ir iškėlė pirštus į viršų. Kauno „Žalgirio“ naujokas pasitiko pirmąjį savo karjeroje mačą Nemuno saloje, kurioje antradienio vakarą sugužėjo kiek daugiau nei 11 tūkstančių sirgalių.

Jis jau antrą mačo minutę nėrė į pirmąją eilę sirgalių, bandydamas išgelbėti „mirštantį“ kamuolį.

VIDEO: Karšti komentarai: K.Maksvyčio ir S.Scariolo įžvalgos po Eurolygos mačo

Iggy dvikovos pradžioje strigo, pirmuosius taškus pelnęs antrojo kėlinio viduryje, bet ryškiausiai 23-ejų lietuvis žibėjo svarbiausiu rungtynių momentu.

Nuo suolo lemiamam spurtui I.Brazdeikis pakilo likus 4 minutėms iki dvikovos pabaigos, kai „Žalgirio“ atsilikimas siekė 58:63. Kauno komandos vedlys pelnė 8 iš paskutinių 10 šeimininkų taškų. Iggy pataikė ir svarbų metimą susitikimo pabaigoje, kai „Virtus“ gynyba užspaudė Keenaną Evansą, jis sumetė ir baudų metimus, įtvirtinusius pergalę.

Kai „Žalgirio“ vedlys stojo prie baudų metimų linijos, visa arena skandavo jo vardą ir pavardę.

„Taip dar niekada nėra buvę, – po mačo sakė Ignas Brazdeikis. – Tai neįtikėtinas jausmas. Stengiausi apie tai negalvoti ir koncentruotis į baudų metimus, neakcentuodamas to, kas vyksta aplinkui. Bet kai pagalvoju apie tai dabar, tai yra tikra palaima. Tikra palaima yra žaisti gimtame mieste ir girdėti tokius sirgalių šūksnius. Tai yra neįtikėtinas jausmas.“

I.Brazdeikis tapo rezultatyviausiu ir naudingiausiu „Žalgirio“ žaidėju. Jis per 25 minutes pelnė 14 taškų (5/6 dvit., 0/4 trit., 4/4 baud.), atkovojo 6 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo bei surinko 18 naudingumo balų.

„Psichologiškai ši pergalė mums labai stipriai pasitarnaus. Turime grįžti į salę ir taisyti klaidas. Reikia dirbti ir tikėti procesu“, – sakė I.Brazdeikis.

– Dažnai naudojate „switch-all“ gynybą. Kaip sekasi ją įgyvendinti?

– Mes buvome fiziški. Turime aukštus gynėjus ir puolėjus, kurie noriai dirba gynyboje ir išpildo detales. Manau, kad turime būti agresyvesni ir kietesni kiekvienose rungtynėse. Eurolygoje negali atsipalaiduoti nė viename mače ir nė vienoje atakoje. Turime tai tęsti.

– „Žalgiris“ stringa atakuodamas iš toli. Kaip manote, kada pavyks pramušti?

– Galvoju, kad tai yra slaptas mūsų ginklas. Mes turime daug gerų metikų, bet dar nepataikėme. Turime ir toliau tikėti vieni kitais. Nesvarbu, pataikysime ar ne, turime išlikti išvien. Šiandien mums nekrito, bet laimėjome, nes išlikome kartu ir nepraradome tikėjimo.

– Pelnėte 8 iš paskutinių 10 komandos taškų. Kaip mačo pabaiga atrodė jūsų akimis?

– Mes tiesiog norėjome iškovoti pergalę, nesvarbu, kokiomis priemonėmis. Galvoju, kad labiausiai galiu padėti komandai, kai esu agresyvus. Komandos draugai pasitikėjo manimi, perdavė kamuolį, o aš stengiausi kaip įmanydamas pelnyti taškus.

– Koks buvo lemiamos atakos planas, kai Keenanas Evansas perdavė jums kamuolį, o jūs pelnėte taškus?

– Du varžovai spaudė Keenaną, o jis perdavė man kamuolį. Buvau laisvas aikštelės kampe ir pasinaudojau esama proga.

– Koks jausmas, kai metėte paskutinius baudų metimus?

– Bandžiau į tai žiūrėti kaip į eilinius baudų metimus, kuriems esu psichologiškai pasiruošęs. Taip žiūriu į kiekvieną mačą ir treniruotę, kadangi krepšinį žaidžiu visą gyvenimą. Stengiuosi emocijas padėti į šoną ir išlikti susitelkęs.

– Koks jūsų bendras įspūdis apie atmosferą pirmajame Eurolygos mače namuose?

– Nuostabu! Geriausia atmosfera, kokioje esu kada rungtyniavęs. Garbė žaisti prie šių sirgalių. Noriu, kad jie mumis didžiuotųsi. Sirgaliai buvo puikūs. Mes sirgaliams buvome skolingi šią pergalę.

– Ne pirmą kartą buvote arti pergalės, bet šįkart iškovojote pergalę. Kokios priežastys?

– Išlikome kartu. Nenuleidome galvų, jei suklysdavome ar nepataikydavome metimų. Turime išlikti kovingi, jei tai nutinka, kadangi toks yra krepšinis.

– Šiose rungtynėse ir vėl nemažai kartų suklydote, dėl ko atsirado įtampa. Kaip tos klaidos gimsta?

– Toks yra krepšinis. Mes dar bandome suprasti vienas kito stiprybes ir silpnybes, esame susižaidimo procese. Galvoju, kad galime kur kas geriau žaisti greitame puolime, kuriame keletą kartų suklydome. Negalime prarasti pasitikėjimo, vis tiek reikia stumti kamuolį į priekį ir rinkti lengvus taškus, kol varžovai nesugrįžo į gynybą. Klaidų pasitaiko, bandome iš jų pasimokyti ir tobulėti.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Bolonijos „Virtus“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Bolonijos „Virtus“

– Ketvirtadienį laukia dar sunkesnis varžovas „Barcelona“. Ką apie tai manote?

– Turime peržiūrėti trenerių paruoštą video, išanalizuoti jį ir pasiruošti dvikovai. Prieš „Barcelona“ turėsime žaisti su pasitikėjimu ir kovingai. Galvoju, kad šiuo aspektu šiandien buvome geri. Negalime tiek klysti.

– Ignai, trečią kartą prieš Sergio Scariolo pelnėte svarbų metimą – kartą draugiškose rungtynėse, kartą Europos čempionate ir dabar. Ką apie tai manote?

– Jis yra puikus treneris. Mes susitikome jau ne pirmą kartą. Labai jį gerbiu. Visada sakau, kad geras puolimas įveikia gerą gynybą.

– Koks buvo jūsų požiūris į europietišką krepšinį prieš atvykstant į pasaulio čempionato atranką birželį ir koks jis yra dabar, praėjus trims Eurolygos turams?

– Aš kasdien mokausi. Galvoju, kad po truputį priimu geresnius sprendimus, atsirenku, kada atakuoti krepšį, o kada to nedaryti. Čia yra kitoks krepšinis nei NBA. Aš kasdien mokausi, o man labai padeda treneriai ir komandos draugai.

– Tai buvo pirmoji pergalė ir Kaziui Maksvyčiui. Kiek tai jam padės atsispirti ir siekti daugiau pergalių?

– Turime tęsti tikėjimą savimi ir trenerių štabu. Turime daryti tai, ką ir darome, žaisti kietai ir agresyviai.

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ pliusai/minusai ir „Virtus“ žvaigždynas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas