Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sirgalius raginęs A.Trinchieri: „Mūsų laukia viena stipriausių komandų pasaulyje“

Stambulo „Anadolu Efes“ pasitinkantis Kauno „Žalgirio“ strategas Andrea Trinchieri nenori, jog slogūs Turkijos klubo rezultatai šio sezono Eurolygoje užliūliuotų jo auklėtinius. „Mūsų laukia viena stipriausių komandų pasaulyje“, – pareiškė charizmatiškasis Lietuvos flagmano vairininkas.
Shane'as Larkinas ir Andrea Trinchieri
Shane'as Larkinas ir Andrea Trinchieri / Scanpix ir Zalgiris.lt nuotr.

„Girdėjau, kad dar liko bilietų į rungtynes, nors tikiu, kad šis mačas nusipelnė pilnos arenos. Vyrukai, padarykime kažką dėl to“, – spaudos konferenciją rungtynių su Stambulo „Anadolu Efes“ išvakarėse pradėjo Andrea Trinchieri.

Nors Turkijos klubas savo sąskaitoje turi vos viena pergale daugiau už Kauno „Žalgirį“, Lietuvos čempionų vairininkas laiko savo komandą ant adatų, varžovą įvardijęs, kaip „vieną stipriausių ekipų pasaulyje“.

„Anadolu Efes“ pagal pelnomus taškus Eurolygoje žygiuoja trečioje vietoje (vid. 84,6), pagal naudingumą – ketvirtoje pozicijoje (vid. 94,1), pagal pataikytus dvitaškius ir blokuotus metimus – trečioje vietoje (atitinkamai vid. 21,8 ir 3,1).

Jei „Žalgiris“ yra antra labiausiai klystanti turnyro komanda (vid. 13,5), „Anadolu Efes“ vidutiniškai praranda po 11 kamuolių. Tai – antras rezultatas Eurolygoje.

Ryškiausias Stambulo komandos žaidėjas – šeštąjį sezoną „Anadolu Efes“ marškinėlius vilkintis Shane'as Larkinas.

33-ejų metų gynėjas fiksuoja aukščiausią minučių vidurkį lygoje (vid. 33:26), per šį laiką pelnydamas po 17,8 taško (54,8 proc. dvit., 38,5 proc. trit., 90,1 proc. baud.), atkovodamas po 3 ir perimdamas po 1,3 kamuolio, atlikdamas po 5,4 rezultatyvaus perdavimo, klysdamas po 2,1 karto ir fiksuodamas po 20,9 efektyvumo balo.

„Mūsų laukia viena labiausiai intriguojančių talentingų žaidėjų grupė visoje Eurolygoje. Shane‘as Larkinas, Dariusas Thompsonas, Rodrigue‘as Beaubois, Willy Clyburnas... Bet kuris jų gali pelnyti 30 taškų. Šios rungtynės bus tarsi nervų testas mūsų gynybai, – sakė Andrea Trinchieri. – Savoje aikštelės pusėje turėsime būti protingi ir efektyvūs, kadangi „Anadolu Efes“ komandoje yra bene geriausiai pikenrolą žaidžiantys aukštaūgiai – Tyrique‘as Jonesas ir Danas Oturu. Į rikiuotę grįžo ir aikštelę išplečiantis aukštaūgis Tiboras Pleissas. O esminis „Anadolu Efes“ žmogus yra Elijah Bryantas, kuris suklijuoja visą komandą. Tikiuosi, kad mus palaikys pilna arena. Žinau, kad nėra lengva ją užpildyti per dvigubą savaitę, bet kai atvyksta „Anadolu Efes“ ar „Panathinaikos“, sausakimša arena gali pastūmėti mus peržengti savo galimybių ribas.“

– Prieš sezoną atrodė, jog „Anadolu Efes“ yra viena pagrindinių kandidačių pasiekti Eurolygos finalo ketvertą, tačiau šiuo metu ji yra toli net nuo įkrintamųjų. Ar jūsų nestebina tokie Stambulo ekipos rezultatai?

– Aš niekada nekalbu apie varžovų komandą ir koncentruojuosi tik į savo komandą. Mes žaidžiame geresnį krepšinį, bet pergalių trūksta. Norime atsitiesti po 30 puikaus krepšinio minučių Belgrade, kuriame prie tokios atmosferos niekada nėra lengva laimėti. Bet mes norime atsitiesti dvikovoje su „Anadolu Efes“. Šiuo metu „Anadolu Efes“ mums yra stipriausias varžovas pasaulyje. Mūsų laukia viena stipriausių komandų pasaulyje.

– Ar sekmadienį prieš Mažeikius traumas patyrę Dovydas Giedraitis ir Brady Manekas galės žaisti rytoj?

– Pamatysime rytoj. Turiu gerą jausmą, bet pamatysime rytoj.

– Kaip Shane‘o Larkino vaidmuo komandoje pasikeitė, kai Vasilije Micičius išvyko į NBA, o Erginą Atamaną vyriausiojo trenerio kėdėje pakeitė Erdemas Canas?

– Jie atliko keletą protingų ėjimų. „Anadolu Efes“ įsigijo žaidėją (Dariusą Thompsoną), kuris yra panašus į Vasilije Micičių, nors nėra Vasilije Micičius. Dariusas žaidžia puikų sezoną. Jis – nuostabus partneris Shane‘ui Larkinui. „Anadolu Efes“ turi vieną geriausių gynėjų linijų visoje Eurolygoje.

– Mažai krepšininkų debiutuoja Eurolygoje taip, kaip tą daro 12 rungtynių jau sužaidęs Danas Oturo (vid. 10 tšk., 5,2 atk. kam., 1,3 blk., 12,8 naud. bal., 19 min.). Kokiais būdais jis surenka šiuos skaičius ir galbūt yra veteranų turnyre, primenančių šį „Anadolu Efes“ aukštaūgį?

– Jis yra Kyle‘o Hineso ir Bryanto Dunstano mišinys. Danas Oturo labai greitai leidžiasi po krepšiu, o kai turi tokius gynėjus šalia... Uch. Mirtina kombinacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas