Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
04 04

Skambią A.Trinchieri citatą pasigavę monakiečiai įspėja: „Kaunas vis dar svajoja“

Nestiprus Mistralio vėjas ketvirtadienio popietę gaivina atsipalaidavusio Monako pakrantę, tačiau vargu ar nuo Atlanto vandenyno atpučiami gūsiai atvėsins netrukus nuo intrigos įkaisiančią „Salle Gaston Medecin“ areną, kurioje ietis surems „Monaco“ ir Kauno „Žalgirio“ klubai. „Kaunas vis dar svajoja“, – prieš pat žūtbūtinį susitikimą teigia Monako žiniasklaida, nupasakojusi laukiančio susitikimo intrigas.
Monake aprašomas laukiantis Eurolygos susitikimas
Monake aprašomas laukiantis Eurolygos susitikimas / 15min nuotr.

„Monaco“ nori finišuoti aukštai“, – ketvirtadienį trimituoja pusę puslapio būsimoms Eurolygos rungtynėms skyręs Monako dienraštis „Monaco-Matin“ (liet. Monako rytas).

15min nuotr./Monako spauda
15min nuotr./Monako spauda

50 tūkst. skaičiavimų atlikęs superkompiuteris, kurio tikimybėmis dalinasi „lost gps“, mato mažesnę nei 0,1 proc. tikimybę, jog „Monaco“ liks už pirmojo šešeto ribų ir turės žaisti įkrintamosiose, kad patektų į atkrintamąsias varžybas.

Bet į kovą su „Žalgiriu“ monakiečiai stoja kupini motyvacijos dėl kito tikslo.

21 pergalę surinkęs „Monaco“ klubas turi tiek pat laimėjimų kiek ir „Barcelona“ bei Atėnų „Panathinaikos“, o įkandin šioms komandoms seka po 20 pergalių surinkę Stambulo „Fenerbahče“ ir Pirėjo „Olympiakos“ klubai.

Sugrįžti į finalo ketvertą norintis „Monaco“ jau pernai suprato, kiek daug ketvirtfinalio serijoje reiškia namų aikštės pranašumas, tad per likusius du turus visomis išgalėmis bandys išlaikyti vietą pirmajame lentelės ketverte.

„Visos lenktyniaujančios komandos dar yra nežinomybėje. Niekas nėra garantuotas dėl vietos pirmajame ketverte ir namų aikštės pranašumo atkrintamosiose“, – teigia Monako dienraštis.

Bet savų tikslų vedini į dviejų kvadratinių kilometrų valstybę atvyko ir Lietuvos čempionai.

Juos „Salle Gaston Medecin“ arenoje palaikys keli šimtai tautiečių, jau žaliuojančių tarp prabangių pastatų Monako gatvėse, o žalgiriečius į priekį ves ir įkrintamųjų ambicija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas