Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 19

Skaudžiausią sezono nesėkmę patyręs „Zenit“ treneris: „Tai buvo tarsi hipnozė“

Sankt Peterburgo „Zenit“ beveik visų rungtynių metu kontroliavo žaidimą, tačiau lemiamu metu subyrėjo ir praleido neįtikėtiną Vitorijos „Baskonia“ spurtą 19:0, kuris paskutinę akimirką atėmė iš Rusijos klubo svarbų tašką. Kaip sakė „Zenit“ vyriausiasis treneris Xavi Pascualis, rungtynių pabaigoje jo auklėtiniai atrodė tarsi užhipnotizuoti.
Artūras Gudaitis
Artūras Gudaitis / Euroleague.net nuotr.

35-ąją susitikimo minutę „Sibur“ arenos šeimininkė Sankt Peterburgo „Zenit“ dar pirmavo užtikrintai 72:58, tačiau tuomet vaizdelis aikštelėje apsivertė aukštyn kojomis.

Varžovų pakrikimu pasinaudojusi Roko Giedraičio ir Tado Sedekerskio atstovaujama Vitorijos „Baskonia“ atliko pergalingą spurtą 19:0 bei atsidūrė ant atkrintamųjų varžybų ribos.

Rusijos klubas dabar yra aštuntoje, baskų – devintoje vietoje. Abi komandos turi po vienodą pergalių skaičių (16), tačiau „Baskonia“ turi vienu pralaimėjimu daugiau (14).

„Tai skaudžiausia mūsų nesėkmė šį sezoną, – po pralaimėjimo nusivylimo neslėpė „Zenit“ treneris Xavi Pascualis. – Beveik visas rungtynes žaidėme puikiai, kontroliavome visas situacijas gynyboje ir puolime. Žaidėme gerą krepšinį 35–36 minutes, bet tuomet praradome kontrolę. Kvailai klydome puolime. Prametėme metimus iš po krepšio ir laisvus metimus iš toli. Davėme varžovams tris trijų taškų atakas. Tai buvo tarsi hipnozė. Mes nereagavome, buvome lyg užsiblokavę. Taip nutinka krepšinyje, dažniausiai kai turi tokius pralaimėjimus, kokius pastaruoju metu turėjome mes. Ką galiu pasakyti? Kaip ir minėjau, tai skaudžiausia nesėkmė šį sezoną.“

Tuo metu „Baskonia“ treneris Duško Ivanovičius akcentavo gynybą ketvirtajame kėlinyje. Iš viso Vitorijos krepšininkai perėmė 7 kamuolius, o suklydo – 12 kartų.

„Mums reikėjo žaisti su pasitikėjimu. Taip darėme tik paskutines 10 minučių, kai ėmėme žaisti mažu penketu. Pradėjome keistis gynyboje, o puolime tapome agresyvesni. Taip turėtume žaisti visas 40 minučių, bet šiandien žaidėme tik paskutines 10 minučių. Manau, kad perimtų kamuolių ir klaidų rodiklis šįkart buvo labai svarbus. Mes viską pakeitėme gynyboje ketvirtajame kėlinyje, o tai tapo problema „Zenit“ komandai“, – po pergalės kalbėjo „Baskonia“ strategas Duško Ivanovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas