Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 14

Željko pjūklas Nemuno saloje be gailesčio prasiėjo pro žalią girią

Kauno „Žalgirio“ (5-9) krizė gilėja, o spaudimas Kaziui Maksvyčiui ir toliau auga. Ketvirtadienio vakarą Lietuvos čempionai Eurolygoje patyrė dar vieną nesėkmę, savo tvirtovėje 85:93 (21:29, 23:29, 20:18, 21:17) neturėję jokių šansų prieš Željko Obradovičiaus treniruojamus Belgrado „Partizan“ (8-6) krepšininkus.

Kauniečiai pralaimėjo trečią kartą iš eilės ir ketvirtą sykį per penkias pastarąsias dvikovas. „Partizan“ yra viena karščiausių turnyro komandų ir šventė jau ketvirtą pergalę iš eilės.

Ypač aukštą starto penketą išleidęs Ž.Obradovičius „Žalgirį“ nustebino jau pačioje dvikovos pradžioje. Kauniečiai stipriai strigo atakuodami, serbai iš lėto didino atotrūkį ir jau pirmojo kėlinio viduryje įgijo dviženklį pranašumą (13:3).

Vėliau kauniečiai surado kibirkšties puolime, bet po savuoju krepšiu juos beviltiškai žeidė puikiai iš toli atakavęs Kevinas Punteris.

Per pirmą mačo pusę „Žalgiris“ praleido net 58 taškus ir atsiliko 14 taškų skirtumu.

Po pertraukos kauniečius kurį laiką gelbėjo puikus pataikymas iš toli, suradę motyvacijos šeimininkai trečiajame kėlinyje buvo priartėję iki 6 taškų (58:64), bet tada „Partizan“ atsakė atkarpa 8:0 ir nulaužė rungtynes.

„Žalgiris“ nė akimirkos taip ir nepirmavo bei „Partizan“ komandai pralaimėjo ketvirtą sykį iš eilės.

„Žalgiriui“ 33 taškus pelnė geriausią sezono mačą sužaidęs Keenanas Evansas, 18 įmetė Rolandas Šmitas. Komandos kapitonas Edgaras Ulanovas per 27 minutes nepelnė nė taško.

Antro kėlinio viduryje kauniečių ekipoje debiutavo trijų savaičių sutartį pasirašęs Austinas Hollinsas. Pirmu metimu amerikietis pataikė tritaškį, bet tai ir buvo vieninteliai jo taškai per vienuolika aikštėje praleistų minučių.

K.Maksvytis dar niekada nėra Eurolygoje įveikęs Ž.Obradovičiaus. Serbas laimėjo visas tris tarpusavio akistatas.

„Žalgiris“ ir toliau priversti žaisti gerokai išretėjusia sudėtimi. Šiame mače komandai nepadėjo negaluojantys ir traumuoti Brady Manekas, Arnas Butkevičius ir Lukas Lekavičius.

K.Maksvyčio auklėtiniai turi 5 pergales ir 9 pralaimėjimus bei su Belgrado „Crvena zvezda“ dalijasi 14-15 vietas.

„Žalgiris“: K.Evansas 33 (4 rez. perd., 38 naud. bal.), R.Šmitas 18 (2 per. kam.), T.Dimša 11 (4 rez. perd.), K.Hayesas 6, D.Giedraitis 5, D.Lavrinovičius 4 (8 atk. kam.), L.Birutis 3, A.Hollinsas 3, E.Sumneris 2, E.Ulanovas 0.

„Partizan“: K.Punteris 22, P.Dozieras 16 (7 atk. kam., 4 rez. perd.), J.Nunnally 14, Z.LeDay 13 (7 atk. kam.), B.Caboclo 12 (7 atk. kam.).

Rungtynių eiga

IV kėlinys. „Žalgiris“ – „Partizan“ 85:93.

40 min. Rungtynės baigiasi.

39 min. Mačo kontrolė ir dviženklė persvara priklauso „Partizan“. Jamesas Nunnally smeigia tritaškį. 79:93.

37 min. Bruno Caboclo vėl tvarko visus reikalus po krepšiu. 76:90.

36 min. Perry Dozieras renka du su pražanga. Rolandas Šmitas atsako tritaškiu. 74:88.

34 min. Nei pirmyn, nei atgal. Jamesas Nunnally vėl pataiko sunkų metimą. 69:83.

32 min. Gintaras Krapikas nori žingsnių Zachui LeDay, bet Saša Puklas žalgiriečių suolui skiria techninę pražangą. Antrą savaitę iš eilės. 67:81.

31 min. Jamesas Nunnally pataiko sunkų metimą per Danielio Lavrinovičiaus rankas, bet Keenanas Evansas irgi taiklus. 67:78.

III kėlinys. „Žalgiris“ – „Partizan“ 64:76.

28 min. Kevarriusas Haeysas įmeta su pražanga, o Edmondas Sumneris dar sumeta ir baudas. Keturi taškai vienos atakos metu, tačiau po savuoju krepšiu Edmondas Sumneris apmaudžiai prasižengia prieš Zachą LeDay. 62:74.

27 min. Zachas LeDay pataiko tritaškį paskutinę atakos sekundę. Alenas Smailagičius krauna iš viršaus. Serbai vėl trukteli 8:0... Atsiliekame 58:72.

26 min. „Žalgiris“ atsigauna. Atsigauna ir tribūnos. Rolandas Šmitas deda iš viršaus po Keenano Evanso perdavimo ir lieka vos šeši taškai – 58:64. Željko įsiutęs.

25 min. Kauniečius gelbsti tritaškiai. Rolandas Šmitas pataiko iš toli. „Žalgiris“ pataikė devynis tritaškius iš 18. Lieka septyni taškai.

24 min. Puiki kauniečių ataka. Keenanas Evansas šokdina varžovą ir pataiko iš toli. 52:61.

23 min. Tomas Dimša pataiko tritaškį iš aikštės kampo ir Zachas LeDay dar prasižengia, o tai reiškia, kad kamuolys bus atiduotas žalgiriečiams. 49:61.

21 min. Kevinas Punteris antrą mačo pusę pradeda išprovokuodamas abejotiną pražangą Tomui Dimšai. Įsiutęs Kazys Maksvytis gauna techninę pražangą. 44:61.

II kėlinys. „Žalgiris“ – „Partizan“ 44:58.

20 min. Jamesas Nunnally smeigia tritaškį per Edmondą Sumnerį... 42:58.

18 min. Dovydas Giedraitis pataiko iš toli. Keenanas Evansas taip pat prideda tritaškį ir jau turi 12 taškų. 42:53.

17 min. „Partizan“ milžinas Bruno Caboclo ima kamuolį nuo žalgiriečių galvų, pelno du su pražanga ir „Žalgirio“ laivas toliau skęsta. 35:51.

15 min. Geras prisistatymas. Austinas Hollinsas pataiko tritaškį ir atsilikimas mažėja iki vienženklės žymos. 35:44.

14 min. Kazys Maksvytis į aikštę leidžia Austiną Hollinsą. Žiūrėsime, kaip seksis jam, nes kol kas daugiau nelabai yra į ką žiūrėt. 31:44.

13 min. Rolandas Šmitas pataiko iš toli.

12 min. Kevinas Punteris leidžia dar vieną tritaškį. Ir dar vieną! 4/4. Belgrado Durantas baudžia šeimininkus visais įmanomais būdais. 24:40.

11 min. Puolime jau randasi kažkiek gyvybės, bet savoje aikštės pusėje „Žalgiris“ visiškai neapsigina. Svečiai rezultatyviai užbaigia dar dvi atakas. 23:34.

I kėlinys. „Žalgiris“ – „Partizan“ 21:29.

10 min. Danielis Lavrinovičius sumeta baudas ir puolime jau yra sugriebęs tris kamuolius bei turi 8 naudingumo balus. 19:22. Kėlinio pabaigoje „Partizan“ vėl nutolsta dviženkle persvara...

9 min. Tomas Dimša pataiko tritaškį. Puikus įėjimas – 17:20.

8 min. Kauniečiai spurtuoja 7:0. Tomas Dimša sėkmingai prasiveržia po krepšiu. 12:16. Jamesas Nunnally meta iš toli ir išprovokuoja Edmondo Sumnerio pražangą. Tritaškis taiklus...

7 min. Keenanas Evansas aplenkia Zachą LeDay ir mažina deficitą. 7:16.

6 min. Kevinas Punteris pataiko fantastišką tritaškį per Dovydo Giedraičio rankas. Kol kas – be prošvaisčių. 5:16.

5 min. Po minutės pertraukėlės Keenanas Evansas nutraukia taškų badą – 5:13.

4 min. Kauniečiai ir toliau labai stipriai stringa atakoje. Kevinas Punteris prasiveržimu didina atotrūkį. Alenas Smailagičius puikiai žaidžia nugara ir didina serbų pranašumą iki dviženklės žymos – 3:13.

3 min. Besiblaškantis Kevarriusas Hayesas jau po kelių atakų keičiamas Laurynu Biručiu. Serbai gimdo taškus, bet taškus renka, o „Žalgiris“ – ne. Sunki pradžia – 2:9.

2 min. Bruno Caboclo išprovokuoja Kevarriusą Hayesą... 0:5. Žalgiriečių pirmuosius taškus prasiveržimu pelno Dovydas Giedraitis. 2:5.

1 min. Pirmoji kauniečių ataka nevaisinga, o Zachas LeDay pelno pirmuosius taškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas