Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Stambulo derbyje – lemiamas metimas, neatnešęs pergalės Šaro komandai

Eurolygoje penktadienio vakarą sužaistas Stambulo derbis tarp „Fenerbahče“ (20-13) ir „Anadolu Efes“ (16-17) komandų. Po atkaklios kovos Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai patyrė pralaimėjimą 80:82 (13:16, 23:16, 16:19, 28:31).
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Vida Press nuotr.

Šiame mače dirbo lietuvis arbitras Artūras Šukys.

Tai buvo jau septinta iš eilės „Anadolu Efes“ pergalė visuose turnyruose. Į ją komandą tempė Willas Clyburnas, pelnęs 21 tašką.

„Fenerbahče“ ekipoje išsiskyrė Scottie Wilbekinas, surinkęs 17.

Prieš savaitę 50 taškų suvertęs ir rezultatyviausias rungtynes Eurolygos istorijoje suvertęs Nigelas Hayesas-Davisas šįkart nespindėjo – pelnė 10 taškų, tačiau pataikė tik 2 metimus iš 11 bei atkovojo 8 kamuolius.

„Fenerbahče“, likus žaisti minutę, Georgios Papagiannio tritaškiu kirpo deficitą iki keturių taškų (72:76), o varžovų klaidą dvitaškiu vertė Scottie Wilbekinas (74:76).

Geltonai juodų entuziazmą gesino Rodrigue Beaubois, smeigęs tolimą dūrį, o po minutės pertraukėlės tuo pačiu atsakė Marko Guduričius (77:79).

Scanpix/IMAGO/Seskim Photo TR nuotr./Stambulo „Fenerbahče“ krepšininkai
Scanpix/IMAGO/Seskim Photo TR nuotr./Stambulo „Fenerbahče“ krepšininkai

Shane'as Larkinas pelnė sunkų dvitaškį, Tarikas Biberovičius tėškė dar vieną tritaškį, tarp komandų liko taškas, bet prasižengė „Fenerbahče“, kai iki rungtynių pabaigos liko vos 3,8 sek.

Elijah Bryantas pataikė vieną baudą iš dviejų, „Fenerbahče“ dar susikūrė padorų metimą, bet N.Hayesas-Davisas tritaškio nepataikė.

Ši pergalė leido „Anadolu Efes“ išsaugoti įkrintamųjų viltis prieš paskutinįjį turą, kuriame teks žaisti su Belgrado „Crvena Zvezda“ – Stambulo komandai reikės pergalės.

Scanpix/IMAGO/Seskim Photo nuotr./Willas Clyburnas
Scanpix/IMAGO/Seskim Photo nuotr./Willas Clyburnas

Šaro auklėtiniai jau yra rezervavę vietą atkrintamosiose – iš šešeto „Fenerbahče“ jau niekas neišstums, o tai paaiškėjo vakar, kuomet pralaimėjimą patyrė Tel Avivo „Maccabi“ komanda.

„Fenerbahče“: S.Wilbekinas 17, M.Guduričius 15, G.Papagiannis 13 (8 atk. kam.), J.Motley ir N.Hayesas-Davisas (8 atk. kam.) po 10.

„Anadolu Efes“: W.Clyburnas 21, Sh.Larkinas 15, R.Beaubois 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas