Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 20

Su L.Birdu jau lyginamas „Žalgirio“ naujokas – apie tris svarbiausias užduotis

Tarsi robotas – be klaidų – iš toli Vitorijoje šaudęs Brady Manekas sužaidė karjeros rungtynes Eurolygoje.

„Žalgirio“ naujokas ne tik pelnė 17 taškų, pataikydamas visus 5 tritaškius, bet ir sugriebė 14 kamuolių, surinkdamas pirmąjį karjeros dvigubą dublį bei 27 naudingumo balus.

Visi šie skaičiai – kol kas geriausi per B.Maneko karjerą Eurolygoje.

VIDEO: Karjeros rungtynes Eurolygoje sužaidęs B.Manekas: „Gerai vykdėme užduotis puolime“

„Gerai vykdėme užduotis puolime, dalinomės kamuoliu ir rasdavome pranašumus. Gerai dirbome ir gynyboje, žinojome, kaip norime ir kaip turime žaisti. Mums tai pavyko, nes pelnėme daugiau nei jie“, – po pergalingų rungtynių 99:82 rūbinėje kalbėjo vienas iš sėkmės kalvių.

„Mečiau gana laisvus metimus. Turiu tikrai gerus komandos draugus, kurie mane surado. Turėjome keletą man skirtų derinių ir pajudėjome. Susikūrėme pranašumą, o antroje pusėje visi atlikome savo užduotis. Rasdavome pranašumus puolime ir juos atakuodavome“, – tęsė B.Manekas, jau lyginamas ir su NBA legenda Larry Birdu.

„Manau, kad varžovų dėmesys gynyboje prieš mane auga. Vis dėl to komandos draugai sugeba mane rasti. Iš kitos pusės, tai, kad varžovai turi likti prie manęs, suteikia laisvės kitiems.

Jaučiuosi gerai. Turime daug vyrukų, gerų krepšininkų komandoje. Labai smagu, kad šiandien čia laimėjome“, – pasidžiaugė B.Manekas.

Jis neslėpė, ko iš jo aikštėje reikalauja Kazys Maksvytis. „Jis visada kalba apie gynybą, bet jis nori, kad mesčiau ir kovočiau dėl kamuolių“, – teigė pirmą sezoną Eurolygoje žaidžiantis amerikietis.

VIDEO: Kazio Maksvyčio mintys po Kauno „Žalgirio“ pergalės Vitorijoje prieš „Baskonia“

„Visos rungtynės šioje lygoje yra atkaklios. Kiekvieną vakarą vyksta mūšis. Tikiuosi, kad mes laimėsime daugiau ir pasimėgausime sezono pabaiga, – kalbėjo B.Manekas. – Visi čia turi daug ginklų. Komandos – gilios, reikia daug žinoti apie daug varžovų. Geras turnyras.“

VIDEO: Baskonia - Žalgiris | Game Highlights | 2023.10.19

Per ketverias pirmąsias rungtynes Eurolygoje B.Maneko statistika siekia 11,2 taško, 5 atkovotus kamuolius, 12,8 naudingumo balo ir net 70,6 proc. pataikytų tritaškių (12/17).

3 pergales per 4 turus pasiekęs „Žalgiris“ žengia lentelės viršuje.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas