Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 24

Su Milanu siejamas L.Datome apie Željko: „Jis mūsų Michaelas Jordanas“

Stambulo „Fenerbahče“ klubo snaiperis Luigi Datome savo ilgamečio trenerio Željko Obradovičiaus savybes išspausti maksimumą iš kitų prilygino su Michaelu Jordanu, o taip pat pasakė, ką galvoja apie gandus dėl sugrįžimo žaisti į gimtinę.
Luigi Datome ir Željko Obradovičius
Luigi Datome ir Željko Obradovičius / „Scanpix“ nuotr.

Italijos rinktinės kapitonas pabrėžė, kad nors Željko Obradovičius yra ypatingai griežtas, jo sugebėjimas išsireikalauti iš žaidėjų atlikti savo darbą puikiai yra nenuginčijamas. Taikliarankis krepšininkas savo strategą netgi sulygino su Michaelu Jordanu, kurio dokumentika „Paskutinis šokis“ rinko įspūdingus peržiūrų skaičius visame pasaulyje.

„Mūsų treneris yra išskirtinis žmogus, kuris su žaidėjais visuomet bus atviras. Jis mūsų Michaelas Jordanas: tu gali iš jo priimti tai, ko iš kito asmens niekada gyvenime negalėtum priimti“, – pagyrų serbui negailėjo Datome.

32-ejų italas, šiemet Eurolygoje rinkęs po 8,3 taško, o tritaškius metęs labai solidžiu 43,1 procento taiklumu, pasidalijo savo mintimis ir apie sunkius metus NBA bei kas krepšininką atbaidė nuo bandymo sugrįžti.

„Scanpix“ nuotr./L.Datome vilkėjo „Boston Celtics“ ir „Detroit Pistons“ marškinėlius
„Scanpix“ nuotr./L.Datome vilkėjo „Boston Celtics“ ir „Detroit Pistons“ marškinėlius

„Iš pradžių jutau didelį pasitenkinimą, kuomet NBA pasiekiau po ilgos kelionės po kitus klubus. Tačiau dabar suprantu, kad priėmiau gerą sprendimą sugrįžti į Europą. Visi šie gyvenimo posūkiai man labai pasitarnavo: be patirties užsienyje nebūčiau tuo, kuo esu dabar. Sportas mane išmokė – sunkiai dirbk, o ilgajame laikotarpyje tai atsipirks. Norint, kad taip tikrai nutiktų, privalai priimti gerus sprendimus.“

Gigi pastaruoju metu vis dažniau siejamas su sugrįžimu rungtyniauti į gimtąją Italiją (krepšininku domisi Milano „Olimpia“), o peno kalboms suteikia ir „Fenerbahče“ patiriami finansiniai nuostoliai. Pats krepšininkas konkretaus atsakymo kol kas neturi.

„Pirma pabaikime sezoną, o tuomet žiūrėsime. Reikia nepamiršti, kad su „Fenerbahče“ turiu kontraktą ir kitam sezonui.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas