Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 08

Su šypsena Kauną palikęs M.Kuzminskas siūlo nepanikuoti: „Žalgiris“ dar įsivažiuos“

Mindaugas Kuzminskas su šypsena paliko „Žalgirio“ areną, kurioje jo atstovaujama Sankt Peterburgo „Zenit“ iškovojo antrąją Eurolygos sezono pergalę 70:64.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

10153 sirgaliai Nemuno saloje pastatytuose krepšinio rūmuose ketvirtadienio vakarą stebėjo gan sunkią Sankt Peterburgo „Zenit“ pergalę, kurios marškinėlius šį sezoną vilki du lietuviai – Artūras Gudaitis ir Mindaugas Kuzminskas.

Pastarasis neslėpė, jog įsielektrinusi „Žalgirio“ arena tik dar labiau padidino norą iškovoti pergalę.

„Labai pasiilgtos atmosferos rungtynės. Matėsi ir mūsų komandos reakcija, kai pamatė tokią atmosferą. Kaip bebūtų gaila iš lietuvių pusės, laimėti tokioje atmosferoje yra dar fainiau, – žurnalistų būrio apsuptas Mindaugas Kuzminskas kalbėjo po pergalės prieš Kauno „Žalgirį“. – Kaune jau daug kas iš komandos draugų yra žaidę, aš pats jų paprašiau, kad laimėtume čia.“

Tiesa, lengvo grobio Xavi Pascualio auklėtiniams Lietuvoje gauti nepavyko. Šeimininkai dukart tirpdė dviženklį deficitą, bet klampioje kovoje galiausiai triumfavo „Zenit“.

„Gera gynyba, – pagrindinę pergalės priežastį išskyrė Kuzia. – Prisitaikėme prie žalgiriečių stipriųjų pusių, kurias pavyko neutralizuoti. Puolime iki ilgosios pertraukos pavyko išnaudoti tai, ką norėjome išnaudoti antroje pusėje. Planas mūsų pagriuvo, pradėjome žaisti individualiai. Ačiū Dievui, kad laimėjome.“

Iš Krasnodaro į Sankt Peterburgą praėjusią vasarą persikėlęs M.Kuzminskas rungtynėse žaidė 14 minučių, kaip ir kitas lietuvis A.Gudaitis, pelnė 3 taškus, atkovojo 3 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Po dvikovos vilnietis nukėlė kepurę prieš „Zenit“ strategą Xavi Pascualį.

„Mūsų komandos ryškiausia žvaigždė yra treneris. Galvoju, kad per šį sezoną išmoksiu tiek, kiek per visą karjerą, – kalbėjo M.Kuzminskas. – Jis labai gerai pasakė, kad mes žaidžiame tam, kad laimėtume. Esame tokioje komandoje, kaip „Zenit“, kuri surenka daug gerų žaidėjų. Reikia įnešti tokį indėlį, kokio iš tavęs prašo treneris. Jei prašo susiginti ar atkovoti kamuolį, taip ir reikia. Taškų rinkėjų ir taip turime. Ar aš norėjau įmesti 20? Be abejo. Bet svarbiausia laimėti. Tokios ir emocijos.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Mindaugas Kuzminskas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Mindaugas Kuzminskas

M.Kuzminskas teigė, jog „Žalgirio“ žaidime siurprizų nebuvo. Viskas taip, kaip analizėje nurodė ir vienas geriausių Europoje strategų X.Pascualis.

„Analizuoti lengviau, kai žaidėjai yra nuspėjami, tarkime, Lukas eina į kairę, E.Mudiay šlubuoja metimas, tai galima rizikuoti ir eiti per apačią. Bet tai yra žaidimo niuansai. Jie vis tiek žiauriai aukštos klasės žaidėjai. Lukas eina į kairę, bet vis tiek ėjo į kairę, primetė taškų ir užmetė aley-oopų. Tai individualus meistriškumas“, – kalbėjo M.Kuzminskas.

Puikią sinergiją L.Lekavičius demonstravo su „Žalgirio“ superherojumi Joshu Nebo, abiejose aikštelės pusėse ne kartą rodžiusiu įspūdingas spyruokles kojose.

„Kuris skrydis? Daug jų buvo, – įsimintiniausio J.Nebo epizodo neišsirinko M.Kuzminskas. – Jis yra įspūdingų fizinių duomenų žaidėjas. Net jei metimo nenublokuoja, tačiau sutrukdo, net baisu mesti. Aukštai šoka, atrodo grėsmingai... Jis gynyboje didelis ramstis.“

VIDEO: Riaumojantis žvėris: sirgalius iš proto vedę monstriški J.Nebo epizodai

Nors Martino Schillerio kariauna sezoną Eurolygoje pradėjo dviem pralaimėjimais, slogų žaidimą demonstruoja ir vietiniame fronte, kuriame vis dėlto iškovojo visas keturias pergales, tačiau „Zenit“ lietuvis siūlo būti kantriems.

„Man „Žalgiris“ kol kas palieka ne itin gerą įspūdį, bet neabejoju, kad jie turėtų įsivažiuoti. Visi per daug panikuoja. Šiandien irgi kovėsi iki galo. Tik dėl poros metimų iškovojome pergalę, – dėstė M.Kuzminskas. – Galvoju, kad „Žalgiris“ įsivažiuos, jeigu atvirai ir niekam nepataikaujant. Atmosfera gera, daug gerų žaidėjų. Komandoje nėra vieno išreikšto lyderio. Gerai, gal daugiau statoma ant E.Mudiay, bet kiti gali iššauti. Nepamirškime, kad Kalnietis yra VTB Jungtinės lygos MVP, kuris atras savo žaidimą. Artūras Milaknis irgi, nekalbant apie Edgarą Ulanovą ir kitus.“

Jei žaliai baltame fronte nerimo daugiau nei optimizmo, tai „Zenit“ stovykloje – užtikrintumo nuotaikos. Tai vienintelė komanda, kuri pirmajame Eurolygos ture šventė pergalę išvykoje. Tą patį Sankt Peterburgo krepšininkai pakartojo ir Kaune.

Ar „Zenit“ kietas riešutas bet kam Senajame žemyne?

„Manau, kad taip, – sakė M.Kuzminskas, po dvejų metų pertraukos sugrįžęs į Eurolygą. – Mūsų tvarkaraščio pradžia yra labai sunki. Kazanė, Kaunas, Miunchenas, tuomet išvykoje CSKA... Pirmuose dviejuose turuose svečiuose iškovojome pergales, nors pas „Žalgirį“ namuose niekam nebus lengva laimėti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas