Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 27

Sugrįžimu į Kauną besidžiaugęs L.Lekavičius: „Lietuva pamišusi dėl krepšinio ir „Žalgirio“

Sūnus paklydėlis sugrįžo namo. Kauno „Žalgiryje“ sužibėjęs Lukas Lekavičius 2017-aisiais sukirto rankomis su Atėnų „Panathinaikos“, o po dvejų metų Graikijoje įžaidėjas sugrįžo į komandą, kuri jam užaugino sparnus.

„Per dvejus metus Graikijoje pasiilgau namų, komandos draugų, tad esu tikrai laimingas sugrįžęs į „Žalgirį“, – sakė L.Lekavičius. – Atėnuose praleidau puikų laiką, įgavau naujos patirties. Mane treniravo du geri treneriai, manau, kad paaugau tiek kaip žaidėjas, tiek kaip asmenybė.“

„Lukas, atrodo, kad sugrįžo dar labiau subrendęs, – sakė „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius. – Jis paliko komforto zoną ir išvyko į Graikiją, kurioje įgavo naujos patirties. Manau, kad jis sugrįžo būdamas dar geresniu žaidėju.“

L.Lekavičius šį sezoną išbėgo devyniose Eurolygos rungtynėse, vidutiniškai žaidė po 18 minučių, pelnė po 8,2 taško bei atliko po 2,8 rezultatyvaus perdavimo.

„Panathinaikos“ ekipoje lietuvis rungtyniavo šalia Eurolygos superžvaigždės Nicko Calatheso. 25-erių įžaidėjas džiaugėsi graiko suteiktomis krepšinio pamokomis.

„Jis vienas geriausių žaidėjų Europoje, aš iš jo išmokau labai daug. Kaip kontroliuoti žaidimą, kaip skaityti gynybą. Tikiuosi, kad galėsiu tai pademonstruoti Kaune. Tikiuosi „Žalgiryje“ gausiu žaisti daugiau minučių, nes šalia N.Calatheso nežaidžiau daug. Tikiuosi komandai padėti daugiau, nei tą dariau Atėnuose“, – sakė L.Lekavičius.

VIDEO: Focus on: Lukas Lekavicius, Zalgiris Kaunas

„Buvo labai malonu išgirsti naujieną, kad Lukas grįžta. Jis vienas geriausių lietuvių krepšininkų. Kaunas ir Lietuva myli Luką, myli jo energiją. Manau, kad visi yra laimingi, kad Lukas sugrįžo“, – apie komandos draugą kalbėjo Artūras Milaknis.

Siekdamas trečią kartą paeiliui patekti į Eurolygos atkrintamąsias „Žalgiris“ jau įveikė du turnyro sunkiasvorius – Stambulo „Fenerbahče“ bei Madrido „Real“. Vis dėlto per pirmąsias dešimt rungtynių kauniečiai triumfavo triskart bei atsilieka nuo ketvirtfinalyje vietą garantuosiančio aštuntuko.

Sugrįžęs L.Lekavičius džiaugėsi nuostabia „Žalgirio“ arenos atmosfera bei tikisi, kad tai įkvėps ekipą naujiems žygiams Eurolygoje.

„Atėnuose sirgaliai buvo puikūs, jie kūrė neįtikėtiną atmosferą, tačiau Kaune fanai irgi yra nuostabūs. Sunku apsakyti tai žodžiais, reikia pajusti pačiam, – sakė L.Lekavičius. – Aš noriu tobulinti savo žaidimą, noriu išmokti naujų dalykų, noriu žaisti daugiau, kaip kad prieš dvejus metus Kaune. Mūsų laukia sunkus sezonas, turime siekti pergalių kiekviename mače.“

„Visi sako, kad krepšinis yra antroji religija Lietuvoje, – mintimis dalijosi gynėjas. – „Žalgiris“ yra geriausia komanda šalyje, mus palaiko visi mažesni miestai, atvyksta mūsų palaikyti. Lietuva pamišusi dėl krepšinio ir dėl „Žalgirio“.“

„Žalgiris“ įkrito į keturių pralaimėjimų duobę, o iš jos išlipti mėgins ketvirtadienį 21 val. Berlyne prieš ALBA. Šioje dvikovoje labai reikės ir gero L.Lekavičiaus žaidimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito